Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 341
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Абсолютно задължително е да оправиш храненето. Независимо от хапчетата, които са ти изписани. Преди 15 години, когато се опитвах да забременея, започнах диета с нисък гликемичен индекс(това си е ниско въглехидратно хранене), и забременях след няколко месеца.
Но ако трябва да избера 1 добавка, помагаща за ИР, с две ръце се подписвам за Инозитола.
Започнах да го пия преди 6 години, и освен две бременности за тези 6 години(не го пиех за това) видях огромна полза и в други аспекти, на които ИР влияе.

# 526
Как притъпявате глада за сладко? На моменти направо изтрещявам. А интересното е, че ако ям  не ми доставя удоволствие 😁

# 527
Как притъпявате глада за сладко? На моменти направо изтрещявам. А интересното е, че ако ям  не ми доставя удоволствие 😁
Правя си крем от авокадо, какао и лешников тахан. Ако ядеш редовно обаче вафли и бяла захар, няма да ти е достатъчно сладко.
На мен ми е перфектно. Може и тахана директно от буркана. Ама така много изяждам.

# 528
Аз си правя понякога намачкан банан само с какао, може малко кокосово масло, но бананът е код жълто за ИР. От плодовете обичам киселите - лимони, берита, ягоди. Но аз съм 50:50 с режима, та не ме взимайте на пример. Така или иначе сладко не обичам. Обаче, често си правя мляко от кашу с какао, без захар. Обичам какао.

# 529
Не ям никакви сладкиши РЕДОВНО. За година и половина съм яла 4-5 пъти сладко. И то след като вкарах показателите в норма. Не злоупотребявам и то хич. Точно, защото не искам да ям, ви питам.

# 530
Hurricane, хром пиколинат, магнезий?🤔🙂 Иначе заквасена сметана с горски плодове, цейлонска канела, евентуално малко ванилия за аромат, може и кокосови стърготини (ако харесваш). Или си купи от любимия ми шоколад 70% с парченца карамел (има такъв в Лидъл и Кауфланд) и хапвай по малко от него.🙂 Или направи си направи кето шоко лава- яйца, масло, тъмен шоколад и ванилия, съвсем малко режимно брашно, ако искаш.

# 531
Много мразя тъмен шоколад 🤮. По - добре никакъв 😁 70 % може ли? Той е сравнително приемлив за ядене 😁 по 1 - 2 блокчета разбира се😁

# 532
Аз ям 70%. Другия и аз не харесвам, по-добре без него.
Може и банан с лешников тахан. Тахана прибавям и към мляко/скир с вишни или боровинки.
А пък и след като ядеш рядко не мисля, че е проблем да изядеш каквото и да е в разумно количество.

# 533

Значи имаш проблем с режима щом имаш глад.

# 534
Нещо ти липсва ако натрапчиво ти се прияждат определени неща. За сладко на общо основание ли говорим или конкретно примерно шоколад или друго?
Аз налитам на шоколад и на определени ядки ако не вземам магнезий известно време, това само като пример го давам. Въпросът е да търсиш причината, ако е необичайно наистина.
Ако пък е толкова рядко, хич не бих си го слагала на сърце, ти и без това няма да изядеш много.

# 535
  • София
Или ти липсва нещо или търсиш сладкото като спасение при емоционален проблем. И в двата случая е кофти.

# 536
Или друга причина може да е недоспиване/силна умора, на мен като не съм се наспала ми се прияждат глупости дето и аз не знам за чий са ми, ама ядат ми се. И да, дори не ги ям с кеф, но то при паднали батерии човек всичко може да изяде ако му се изпречи.

# 537
Рядко ми се случва, не съм постоянно така. Аз вече съм на по-либерален режим. Не съм на строго кето. Изядох една мандарина и ми мина.
Може и да ми се е събрало напрежение, недоспиване и умора. 12 дни изкарах на работа само с един почивен.

# 538
Аз пък и на строго кето като бях, и сега на НВ хранене, апетита за сладко не ми е изчезвал. Ако ще да изям кило пържоли с купа салата, пак бих изяла половин торта😋 . Не парче, а половин! Иначе съм сита, но за шоколадова торта винаги имам място. Просто не посягам. Воля.

# 539
Аз пък и на строго кето като бях, и сега на НВ хранене, апетита за сладко не ми е изчезвал. Ако ще да изям кило пържоли с купа салата, пак бих изяла половин торта😋 . Не парче, а половин! Иначе съм сита, но за шоколадова торта винаги имам място. Просто не посягам. Воля.
Всеки луд с номера си Grinning Аз съм така с картофи и ориз, затова просто не готвя такива. Мога много да изям ако са пред мен и са приготвени както ги обичам. Торта и цяло парче ще ме озори от повечето видове, какво остава за повече, то ми накъртва чак от сладко, ама дай ми картофи и ми гледай сеира.
Винен кебап правих тия дни, така да му отива оризец... ами ядох си го с лъжицата и никакъв ориз не сложих, то как се готви така че да има само за опитване... а ако има повече, ще го изям.
Поне са такива неща дето ако не си ги сготвя специално, няма как да ям такова. Който се изкушава от неща дето лесно и бързо се набавят готови, сигурно по-трудно устоява.

Общи условия

Активация на акаунт