Има ли вариант след развода къщата да остане само за мен и децата?

• 4 047
  • 115
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Бъди сигурна си мисли милион и едно неща, но не, и че ще си живее живота.
Ужасена е.

# 61
  • Варна
Откъде дойдоха тия неща за шамарите? Сякаш не ги мярнах в постовете на авторката...

# 62
Дойдоха от четвъртия пост от общо 6, чак след като я питах дали заради нея свека е останала без къща, се оказа, че мъжът бил посягал преди време. Авторката също говори, че у родителите ù не ù е удобно да ходи. Не я гонят, ами тя не е ок, иска си широкото. Позволете да се усъмня в детайла с шамарите и образа на отчаяната женица, майка на две, благодаря много.

# 63
Откъде дойдоха тия неща за шамарите? Сякаш не ги мярнах в постовете на авторката...

Поради някакъв бъг не мога да вмъкна цитат.
Ето от тук:

# 64
  • София
Абе, да тръгне с бебе на 6 месеца да се развежда, ясно, че нещата са кофти.
Че иска най- доброто за децата си не я съдя, подкрепям я.

# 65
Горджи, човек, който е ужасен и изплашен, не си прави сметки как да обере имотите, а си обира крушите, и живее с каквото има, само и само да е далеч от източника на ужаси.

Иначе авторке, не, никой не може да лиши мъжа ти от собствеността му, съответно няма как къщата да остане "само за теб и децата".

# 66
  • София
Елу, наясно съм. Знам обаче какво цели - да накаже свека и в злобата си така звучи.
Вместо мамин, както обикновено.

# 67
  • Варна
Да, върнах се и прочетох отново постовете й. Съжалявам, но пак не ми звучат добре. Тя не е притисната в ъгъла, алтернативи има, но има претенции. Не е останала на улицата с децата, но за сметка на това иска да остави на улицата други хора. Искала да й е удобно и хубаво, не било редно да живеят не знам колко си човека в една стая. Онзи й бил посягал, но тя още едно дете му родила. Баща й дал парите, но тя не настояла да бъде вписан като собственик на част от имота. Всичко, което се е случило, е било с нейното активно съгласие. Бързите сметки, които е направила в един от постовете си, показват, че след ремонта къщата е твърде възможно да бъде продадена на даже по-висока цена отколкото им е излязла на тях. Мимоходом спомена, че баща й не си иска парите от нея/тях. И въпреки това на нея потенциални 50 хил лв не й се виждат добра сума (пак според нейни лични сметки). Предлагам да вземе да слезе на земята и да започне да разсъждава реалистично. Да спре да вярва, че ще успее да лапне цялата къща, да изхвърли насилника и майка му и да заживеят честито там тя и двете деца (между другото едно шестгодишно няма как само да измисли онзи израз бащата да се маха, защото къщата е за мама, нея и бебето, така че само мога да си представя откъде и как е чуло този израз). Да си даде сметка, че има доста жени в далеч по-лошо положение, които ядат бой всеки ден и наистина буквално няма къде да отидат, та им се налага да разчитат на подаяния и на организации за малтретирани жени, така че да се благодари за наличието на родители с дом, които са готови да я приемат в него. Защото определено не знае какво е да си в безизходица, с две думи още й е широко около врата.

# 68
Свекървата е отишла в тази къща със съгласието и одобрението на авторката. Защо мъжът трябва да бъде наказан за това? Та даже и свекървата защо да бъде наказвана? Моля ви се. Авторката, като ù влезли за ремонт още 10 бона от продажбата на чужд имот - не е ревала.

# 69
Елу, наясно съм. Знам обаче какво цели - да накаже свека и в злобата си така звучи.
Вместо мамин, както обикновено.

Ясно, но в крайна сметка, човек от време на време трябва да се изправи срещу последиците от своите собствени избори, действия, или бездействия, и другите не са длъжни да му улесняват живота след всяка тъпа грешка.
Съгласила се е мъжът й да продаде къщата си, да остане майка му без покрив, и в следствие да я вземат да живее с тях. Еми... след като не можеш да се замислиш предварително как би изглеждала подобна картинка, сега си сърбаш попарата и търсиш по-сложни решения.

# 70
  • София
Като да ги е похарчила за себе си.
Голямата пара̀, думи нямам.

Не са продали свекината къща, не разбрахте ли? Тя си е била несретна, автора я е привлачил при себе си.

# 71
Все някъде е живяла тази жена преди това, нали?

# 72
Аз го разбрах. Не разбрах защо свекървата не е отишла във въпросната къща,от която всъщност впоследствие излезе, че мъжът само е имал дял.
Беше изключително просташка изцепка от авторката да направи сметка на свекървата колко деца имала, колко изоставила, защо не отидела при някое от другите, те имали място.

# 73
  • София
Може на квартирка с мъж, може на гурбет да е била, много неща може.
Що не иде при другите си деца, кат вижда е семка на раздора? А, сетих се, щото не я искат.

Колегата ми с двете си сестри плащат на една такава несретна квартира, от човещина, но никой не е тръгнал да я прибира у тях.

# 74
Той я бие, ама тя му ражда второ, за да си оправят отношенията.. би* плийс…

Реално голяма част от хората с проблеми в брака създават дете с надеждата, че ще възкресят добрите времена и отношения. Отлагайки по този начин кризата, се надяват да я избегнат изцяло.

Общи условия

Активация на акаунт