💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 10 (30.10 - 06.11)

• 139 694
  • 3 741
  •   1
Отговори
# 2 550
Аз не мога да разбера защо се натяква, че Георги не е спасил Фейгин като не си използва грошовете. Той не спаси не само нея, ами и себе си, и Генчо. Ако бях купили по един глас Георги и Генчо и бяха номинирали Мира или Зори, които реално имат шанс да загубят елиминация срещу Мани, отслабват коалицията на Алекса веднага. Според мен довечера ще си отиде Фейгин. Тогава вече нямат никакъв шанс да се изравнят с Алекса.. поред мен не беше правилно.

Освен наистина Жоро да е мислил, че ще номинират Генчо, който е искал реално да отиде на елиминация да вземе грошове.

# 2 551
Илиян ще е в На Кафе след малко, пуснал е стори.

# 2 552

Генчо купува 1 глас, Георги купува 2 гласа и стават заедно със Фейгин със 6 гласа. Гласуват за Мира. Тя отива на елиминация. Ако Алекса извади томахавката-ами още по-добре. Това ще я извади от играта. И Генчо и Георги пак ще имат грошове за следващата седмица, но поне амулета ще е вън от играта. Ако Мира отиде на елиминация и не се върне, коалицията на Алекса се изравнява с коалицията на Генчо.

Супер, ама изпускаш факта, че те не знаят за брадвето и то не им влиза в сметките.
Те знаят, че Алекса има нещо допълнително, но не знаят какво. А това за томахавката аз го писах от гледна точка на зрител, защото всички, които предлагаха Георги да купи гласове бяха затапвани с "ама Алекса ще извади томахавката"!. Ами какво ит това?! Даже още по-добре! Въпреки че се съмнявам Алекса да я използва, освен ако бъде застрашен лично той.

# 2 553
  • София
Аз съм против някой да се меси във взаимоотношенията на хората които не го засягат. Алекса в качеството на си какъв ще дава съвети и ще хвърля димки, вече го видяхме колко струва и как си държи на думата. На Ралица/  продукцията/ пък съвсем не й е работа дали са влюбени или не са, и да дава уроци по лични взаимоотношения.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 11:55 от Алекс :)

# 2 554
Не, че нещо, но преди да започнат да отпадат силни играчи, трябва да се махнат Мирела, Ралица, Мира, Фейгин, Мани, Зори и Лефтеров след тях. На фона на другите, тези бледнеят.
Лефтеров блесна в две игри, едната е на онзи кръст, и другата е за памет. Друго от него няма. Генчо и той ми е някъде след Лефтеров-бавен и тромав, но хитър, бог на кануто и с чиста физическа сила.
🤣🤣🤣 Прибавям и Джаф и направо да гледаме финала.😁

# 2 555
  • София
И аз мисля, че Мани нарочно ще падне от Фейгин. Не че следващ път пак няма тя да е номинирана.. Георги според мен хем не съобрази, че може да я спаси някак, хем не иска и да си харчи грошовете. Но пък не е и длъжен да го прави.

# 2 556

С малко закъснение, но ето и новият ЧакалКаст с Михаела. Малко по-дълъг от обичайното, но се изговориха много интересни неща и ценна информация.
ЛИНК: https://youtu.be/TO0FOuyMDfc

# 2 557
Е какво като извади брадвата. Ще я използва за 150 гроша. Тази глупост обаче не вярвам и аз да направи. Не и за 150пари. Тука се говори за хиляди награди, все едно е милионер, а той има 250гроша. Да, участниците не знаят, но това само показва колко добре си играе играта. Нека гледаме обективно. Гената и Георги за какво ги кътат при възможността да стрелят по другата коалиция. Можеше да пратят някой и да се молят да отпадне. Сега очаквам да станат касичка /дано не/ и тогава пак ще се изкарат мъченици и че продукцията е виновна. Само че продукцията вчера им даде възможност. Сега да не си помислите, че защитавам Тупарев.

Стига с тоя Гайтанов вече. Да, момчето беше много добро. Заслужаваше ли-Да, но това е игра и стратегия. Всеки иска да стигне финал и да играе с по слаб противник, ако е възможно.  Но значи Чакалов може да прави коалиции да прецака Алекса и междувременно да му се прави на приятел, пък Алекса не може да играе със стратегия. Мани и Фейгин могат да саботират, Мира ще я изядем. Елица си качила снимка с бебенце в ИГ-край прави ПиАр, а пък за наемането на  специалисти да я учели как да се държи въобще ......

Чудесно е, че имаме различни мнения за ситуациите, това дава много цвят, но откровенния хейт на база двойни стандарти не е хубаво нещо. Въобще двойните стандарти при нас българите на база пристрастия са опасно нещо и ни пречат да бъдем обективни. И това не го казвам за играта

Хайде приятен "Ден на майстора" на всички.

# 2 558
  • София
Алекса ме съмнява да извади брадвето за друг, освен за Виктория. Но Генчо и Георги трябва да почнат да ги харчат тези грошове, защото накрая ще ги дадат на друг от много пазене. Досега да са си подсигурили по-добри позиции, ако не ги стискаха толкова.

Нищо такова не виждам пък аз. Това не е Ергенът. Алекса и е съюзник и ще му се мята в краката докато я пази. Нито искри нито погледи съм видяла
Скрит текст:
Ооо, вижда се. Погледи, докосвания. Гледа го, все едно е бог, постоянно търси физически контакт, защитава го винаги, личи си, че наистина е готова на всичко за него. Дори величаенето на Елица не беше случайно, искаше да покаже колко е благородна. С Цецо се виждаше, че не желае физическа близост, тук тя я иницира. Нисък е, факт, на нея повечето са й ниски, но другото надделява.

Всеки си има поглед над нещата Wink

Между другото, Виктория отказа на Цецо да спят в една стая, а на Алекса даже се натискаше Wink

# 2 559
  • SF

1) Предателство - има и още как. Предаваш отбора хората около себе си, ако не се е чуствала част от отбора, защо не го каза? Това за мен е предателство и даже по лошо гавра с усилията на хората около теб. Казаваха го непрекъснато. На практика друго не си казваха. А и директното казване не е най-атрактивната постъпка. Ако ще саботирам някого, не бих му го казала, защото ще си саботирам саботажа.
2) Това не е спортно събитие, нито Олимпиада. Да не е, ако беше щяха да са изхвърчали, но това не означава, че постъпката е приемлива. За мене е приемлива.
3)Никой не е умрял, пострадал, пряко отпаднал. Трябва да стане нещо подобно, за да реагираме така ли? Хора с това какво "па толкова" става всичко останало след това. Какво пък толкова, пийнал малко вино и излязъл на улицата. Какво пък толкова, трябвала му работата и натопил колегата и т.н. Ехееее, ти къде отиде!! Гледай шоуто и се забавлявай!
Не харесвам Гената и Жоро изобщо, но се надявам, че на тях няма да им хрумне толкова долна постъпка! Досега нищо толкова гнусно не съм видяла от тях. Тя им е хрумнала отдавна и е вкарана в действие, но по-замазано и елегантно.

# 2 560
  • София
И аз мисля, че Виктория харесва Алекса не само като силен съотборник. Някак й личи. С Цецо изглеждаше все едно й е леко досадно, но й беше нужен съюзник.
По принцип в резервите и миналата година имаше интересни претенденти, от борещите се за ролята на отшелника.

# 2 561
Хипотетично: Как ще успеят да обърнат играта Жоро и Генчо като имат с Александра общо 3 гласа. Алекса и сие имат 4 + още един от капитанство - общо 5. Жоро гърми грошове и номинира някой от сръбската коалиция. Приемаме, че тя отпада и съответно остават с 4 гласа (не ми се вярва да пуснат капитанството, особено като имат отпаднал от своите). Следващата седмица пак ще са маломерната коалиция. Нямат полезен ход да отслабят другата коалиция, освен всяка седмица да купуват грошове, но и това няма как да проработи според мен.

# 2 562
  • София
Пуснах новата анкета!

По-късно ще пиша.
Искам само да напиша за най-важното нещо, разместването на пластовете в жълтия отбор към момента.
Започнах да ви чета ама гледам, почти не се е коментирало, може по-нататък не знам, едва до 150 стр. съм стигнал.

Значи категорично имаме мъжки съюз и то иницииран от Филип. Събра ги на масата, взе думата, каза каквото мисли, Гого също ми хареса, кратко и ясно, от него започна, Фифо завърши. Лефтеров бе малко уклончив, но според мен ще е твърдо с Фифо.
Разбраха се като мъже да се пазят. Фифо е и капитан, има 2 гласа. Това са от раз 4 гласа в една посока!
И после на масата с Джаферович, Жени вече в позицията на по-слабата (защото реално е така) много умно попита Филип, а какво правим след това (след един съвет на който да се изгърми Ралица или Гого), можеш ли да ни дадеш думата, че аз и Мирела няма да сме следващите? И Филип се измъкна с думите, дотогава много неща могат да се променят, но според мен просто не искаше да и каже директно, че са те наред. А то реално е така. Ако махнем всички саби и имунитети, ако махнем Мани от уравнението имаме към снощната ситуация: двама мъже, единия с два гласа, които директно и казват, че няма да гласусват за Гого, както си е мислила Жени, а за Ралица. Жени има за какво да се страхува, защото след Ралица остават тя и Мирела. Ако пък Мани се върне, то вероятността да играе срещу Жени също е много голяма. Т.е. да отиде при Фифо, Лефтеров и Гого.
Е, сега вече искам да видя силата на Жени на тихия фронт, защото за първи път от началото на сезона, тя не е в доминираща позиция. В момента силния в племето е Филип и той държи повечето карти и козове. И дори тръгна да дава съвет на Жени как да се сплитват гласовете, за да не излязат и те предателки?! УАУ. Той няма проблем да номинира Ралица, но те ако имат морален проблем да гласуват за Гого, а неговите два гласа, на Лефтеров и Гого ще стигнат... Сега Фифо не знае за сабите на Ралица и че ще станат 5 на 4 гласа в полза на жените, но аз обяснявам каква е ситуацията ако махнем Мани и предимствата от играта. Щом се стигна до там, Жени да пита Фифо (а не обратното) дали ще я пази за по-нататък в играта, то имаме преломен момент в играта към този момент. Simple Smile

# 2 563
Пак да си напиша, че едно малко брадва е за Виктория/ще изтрия веднагически ако се счете за спойлер, но е догадка/но се каза в лайф от Алекса, че "Виктория знаела най-добре за това "

# 2 564
Алекса може да отпадне само в капитанска битка с пряка елиминация. Там грошове и брадви не играят, а само си сменят притежателя, което обръща с главата надолу всичко до момента.

Общи условия

Активация на акаунт