💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 10 (30.10 - 06.11)

• 141 820
  • 3 741
  •   1
Отговори
# 795
  • София
За епизода снощи (изчетох ви)

Вече писах за Фифо капитан. И за драмата с промото.

За червеното капитанство беше ясно, няма какво да се коментира тук.

Георги май надушва накъде духа вятъра, чак се чудя, че не са му изрязали думите при монтажа, но не бива така да се отказва от борбата. Генчо отива с план при него да се обединят и да стрелят по Виктория (те имат 550 гроша срещу 400 на Алекса -> така ги смятат). Това са 3 гласа, повече, които другата коалиция не може да пребори. +1 глас ще има за коалиция на Генчо/Георги/Фейгин. А Вики е слаба и ще изгърми на елиминационния дуел срещу който и да е. Обаче Георги не желаеше или поне пред камерата, видимо се подразни, че ще решат проблема само за една седмица, но не и кардинално. Ще си изгърмят грошовете и пак ще са малцинство след това дори и да отпадне Вики. Ама Жоре, все отнякъде трябва да се започне! А ти какво искаш? Всеки ден купон и каквото стане. Е, сори, ама не става така.
И никой не коментира тук нещо много важно. Всички в племето си мислят, че Алекса има 400 гроша. От червените. Нали Илиян така каза на Генчо, а Генчо е споделил с Георги, а пък той със Зори. Ето защо са искали да натрупат повече грошове, а ние се чудим, защо не ги използват (нека се има предвид и че другата коалиция е с човек повече + капитанския глас).
Илиян каква мечешка услуга направи на Алекса без да иска, не е истина, хаха.

Чухте ли нещо много важно. И Генчо го каза на Мани и после Фейгин си призна на Мани. Едни такива непринудени и директни разговори. На тези разговори може да се вярва много повече отколкото сега в лайфовете. А какво казаха Генчо и Фейгин и по-специално Фейгин?
Че Алекса и Вики са я тормозили психически и са я псували. Има го записано! Който не вярва да си върне епизода и да слуша внимателно.
Обаче те го правят тогава, когато няма камери, а когато има камери я понагълчаха малко и после дружно я прегърнаха, да покажат колко са добри. Доооообреее бееее, ''играчи''!

Играта с кокилите е безумна! Аз съм писал и преди година, че тази игра трябва да отпадне от формата, защото на нея някой може да си строши крак.
Безстрашните бяха много добре подредени и тактически и всякак. Лефтеров се справи добре с фризбито, въпреки че не е лесно при морския бриз. А и си спестиха най-тежкия от тях за носене на кокилите.
Зорница не знам за какво Генчо я натресе да стреля, може би заради петобоя ама там не се мята фризби... Видя се, че не става. Алекса също беше зле, но му хвана цаката в края и започна да вкарва бързо. И Алекса и Лефтеров се справиха добре на тази част, особено Митко. НО, не стрелбата бе решаваща днес. А движението по трасето. Много слаба тактика на капитан Алекса, Генчо да не държи кокилите, а Вики не спря да говори глупости. Иначе всеки от червените се справи който както може. Най-добре мина Фейгин естествено и то въпреки падането си, а след нея Мира. На трето място слагам Вики, въпреки че и тя падна. Зори беше бавна и не спря да мърмори. Георги падна и се отказа, Гената така и не тръгна. Аз по едно време не знаех какво се случва. Тотален хаос и поредна излагация от продукцията. Смени в движение, всеки си влиза и излиза както си поиска. Не знам какво ставаше, честно!
Накрая не трябваше ли да се мъкне сандъка? Или не стана ясно. Май в сандъка просто беше последното фризби, а не да се мъкне целия сандък. И последния пост трябваше да мине на спринт цялото трасе, без да покорява самите бази. Аз поне това видях. То това и означава в този смисъл на думата спринт. Бързо минаване, а бързо минаване може да има без кулите по трасето.

За пореден път ми направиха много лошо впечатление думите на Алекса и Вики, че червените не се раздавали. Кой не се раздаде? Алекса нали си ти капитан? Пратихте Генчо да се пече на слънцето ами оправяй се бе!
Фейгин летеше по трасето, само че срещу нея имаше нинджа. Не видях някой от червените да не се бори, просто бяха по-бавни и по-слаби от Безстрашните в тази специално игра. Обаче за Вики и Алекса това не е достатъчно. Трябва да се крещи и лети без посока и мисъл, но викане да има. Явно щом се крещи, значи човек се раздава. Евала, Вки, гениално!

За Безстрашните какво да кажа. Топ племе, без слабо място. Гого прелетя по трасето, нямам думи.
Абе всички минаха като по учебник. По-бавничко за Жени и Рали, но пък сигурно и без падане, което бе най-важното. Браво на всички!

Не ми направиха добро впечатление думите на Филип. Оправдание за него може да бъде, че не знае напълно колко зле е бил Георги, но това няма значение. Щом има доктори на терен, значи не е на добре. Те там някои спортисти забравят, че не е срамно ако припаднеш. С такава интонация спомена за припадането Фифо, все едно с насмешка. Един вид, че ако някой припадне, значи е слабак. Тъпо. Алекса също подхвърли онези думи към Георги, че е 'мъртъв' Добре че поне Лефтеров си замълча. Още една червена точка за Лефтеров. Обран, възпитан, почти винаги над нещата. А Вики поне на терен превключва и спортното си казва думата и прояви емпатия към Фейгин, докато останалите нищо не правеха, а само се суетяха като мухи без глави.

Димо дъно, никаква емпатия не прояви към играчите, а ако не са те и той няма да взима този огромен хонорар.
Никакво уважение и тотална деградация на продукцията с думите на Ралица след края на играта, когато ги нахока червените, че не са умрели на плажа, за да и направят кефа. Бахти и боклуците (не съжалявам за думата)!

# 796
От сега го казвам. Следващите сезони, ако има супер силни мъжки коалиции и не остане жена до крайния етап на играта, да не се изненадвате.  Михаела искала и Мани в женската коалиция, а мъжете да ходели там да се трепят, бият и да отпадат, да си ги гонят и номинират. То дори малоумната мъжка коалиция от първи сезон имаше повече такт към противоположния пол от това. Батко тея 4 кикимори цял сезон го изкараха да се пекат и накрая не смятат ФИЛИП за силен играч. Нямам думи.

И какво като са искали това? Къде е проблемът? Мъжете като го правеха 3 сезона някой да се оплака, да нададе вой?  Естествено, че ще искат да ги гонят, да ги пазят за края ли? Да си ги гледат и хвалят?

Фифо е много силен на арената, но ужасен играч - какво са му виновни на жените, че с 4ма мъже и капитанство го върнаха на жените като реваха 3 седмици за злата женска коалиция? Фифо можеше с 0 проблем да го запази, да си го държи в него и Чакала и си готов. Ама не, върнаха го на жените, как Михаела да играе с тях като те сами се предадоха.

# 797
А те жените на курорт ли са тръгнали, че мъжете трябвало да се бият, а те да си ближат раните по диваните? Или са взели пример от Веско и неговите братя, които това правиха цял първи сезон.
Михаела отпадна на първия си дуел срещу болен Георги с мижаво предимство. До момента само за Чакала смятам, че отпадна твърде рано.

# 798
Генчо, докато си почиваше и наблюдаваше с безразличие мъките на съотборниците си, сподели на Мани и това, че на следващия съвет той ще бъде номиниран.

Победния танц на Мани, който според нашите нрави е по-скоро нелеп, целеше да покаже на тираните от червеното племе, че тя се чувства много добре при жълтите, подкрепя ги и се раздава в игрите.

На Виктория изказванията са в стила – аз по цял ден се дера за тяхно добро, глас не ми остана, а те не искат малко да се напънат в името на господарите.

Довечера ще гледаме хубава битка между Алекса и Фифо. Дано последния да размаже самозабравилия се дерибей!

# 799
Благодаря на Неделчо, че ми зададе въпроса на Михаела! Първият, за Джаферович. Верно, че Михаела само Мирена определи като впечетлена от светския статут на Джаферович, но все пак...

Липсва зодия стрелец в този формат тази година! Няма и човек като Неделчо!

# 800
А те жените на курорт ли са тръгнали, че мъжете трябвало да се бият, а те да си ближат раните по диваните? Или са взели пример от Веско и неговите братя, които това правиха цял първи сезон.
Михаела отпадна на първия си дуел срещу болен Георги с мижаво предимство. До момента само за Чакала смятам, че отпадна твърде рано.
Тръгнали са за победа и финал. Откъде накъде да рискуват да отпаднат като може да се задържат? Да не говорим, че няма една да се е скатала от тях, отговорни са за победите точно колкото и мъжете.

Елиминационната битка не е нещо към което да се стремиш, напротив - всеки играч, без значение колко е добър може да загуби на такава. И от една пуста чест да си замине, като Морунов...

Против съм да се тръшкаш като те номинират, това е играта, но съм и против да се предлагаш, да ти се броят елиминационните за някакви постижения на честта.

Аз да съм с кеф ще разкарам всички, които мога и ще си осигуря най-удобния финал, ако мога. Без значение на кой фронт си загубил - не си ли на финал си дотам.

Михаела направи чудесна и достойна битка, но загуби.  Никой не й е виновен, а е по-добра от мн други жени  - за какво да искаш да си на елиминации?

# 801
Няма как да го приеме. Едно е да те победят с финес, друго е подло да те изпързалят.
Михаела не прие нетактичната"покана" от , Чакалов, защото беше придружена със заплахи. Това не беше, покана за равностойно партньорство, а обидно предложение. За мен има едно нещо наречено " човешко достойнство", което всеки трябва да си пази , за да не оскотее в един момент., нищо, че в сегашния свят се е превърнало в клише.
Принципно съм съгласен за човешкото достойнство и че Чакалов като тотален чобанин тръгна да я заплашва, въпреки че според мен то беше следствие на отказите й, но това не го оправдава.
НО ти си отделил огромно количество от времето си да участваш в игра като Игри на Волята и с лека ръка да захвърлиш участието си в предаването заради лична обида си е много неразумно.

Смятам, че Михаела можеше много лесно да използва мъжете да елиминира Жени и пак тя да е в силната позиция и после и по тях да стреля. Истината е, че тя в нито един момент в играта не беше в контролираща позиция, а се наложи тя да се съобразява с коалицията си, за да е по-добре тя. Но това е рецепта за провал, когато уж имаш коалиция, но ти си просто номер и пионка. Аз лично отдавна щях да съм предал Жени в нейната позиция

# 802
Нормално е Филип да не иска да играе с жените. И аз ако имам избор не искам да работя с жени, при все, че съм жена. Хахахаххаха. То винаги са едни интриги, тъпотии, злоботии. Много по-лесно се работи с мъже. Но наистина е голямо унижение за Филип и  Генчо да са все на пангара. Как тези съплеменици, които ги номинираха нямат капчица достойнство, не знам къде им е съвестта. Забелязах още първия път, когато Филип контрира Джафрата, че той беше прав и племето загуби заради нейната тъпота и точно понеже той и хващаше тъпизмите и ги изкарваше на преден план, тя го оплюваше, за да не видят всички истината и да не си замине тя. Сигурно му е било много тежко, защото кой каквото и да говори, Филип освен силен е и много интелигентен човек и това пречупване му е коствало много. В Генчо също виждам логическа мисъл често, напълно сте прави. Унизително е...

# 803
Не е дразнещо, че жените номинират мъже, а мъжете-жени. Никой не е длъжен на срещуположния пол. Дразнещото е, че жените  надигат вой до небесата, когато ги номинират.
Последно да уточним - жените искат равни права с мъжете или жените искат мъжете да ги пазят?
Някой пожелание да ми обясни, тъй като и аз съм жена, но не схващам логиката.
Вярно, че аз съм с по-мъжко мислене 🤣, но искам да дам шанс на жените да ми обяснят какво искат.
Нямам нищо против феминизма, стига да не ми го навират в очите, че дразни.

# 804
След като изгледах Надкаста заключенията са ми :

1) Жените от жълтото племе се познават от преди предаването и им е било обещано от продукцията, че ще са в изгодна позиция и че ще бъдат пазени. Тя дори е смятала, че ако спечели играта за предимство ще и дадат огромно предимство като едно топче сложено на змейката, което е показателно. Дори вече си е брояла, колко пари ще си спечели. Не само това и се хвали, че нарушила правилата при играта с мятането на топките по кошове, защото е поставила неиния кош зад самата конструкция,което би попречило да се спечели честно тази игра.

2) Михаела и жените в жълтото племе си нямат реална представа за възможностите си( с изключение на Евгения) . Михаела е смятала, че с лекота ще елиминира Генчо, което за мен е бутафорно, защото единия е с редица индивидуални и елиминационни игри, а Михаела има ли дори една индивидуална битка.

3) Михаела и роднините и са смятали, че ще стигне до финала, което ми говори, че още преди предаването съществува тази женска коалиция.

4) Много е засегната Михаела, че Евгения и Фифо е надиграха и сега не признава нито, че Евгения е добър стратег, нито че Фифо е силен играч, което е повече от смешно. Освен това така си подрежда отговорите да се изкара, че е по-силна и интелигентна от колко се видя в предаването и се видя от далече, че не е така. Изкара че Фифо и Чакала са жалки със стратегиите си да се съхранят, а от вече няколко източника чуваме как е ходила да им се моли и на двамата да не е номинират. И изкарва, че Евгения и Мирела са и коментирали личния живот да си измие ръцете с некадърната си социална игра през цялото предаване. От това да се опитва да е хитра, падна на земята.

# 805
Напълно подкрепям, нима жените не са състезатели равноправни, че трябва да се пазят. И мен много ме дразнят сексистките напъни на такива като Джаба, Мирослава, Елица, Алекса и как използват другите бели птици.

# 806
И изкарва, че Евгения и Мирела са и коментирали личния живот да си измие ръцете с некадърната си социална игра през цялото предаване. От това да се опитва да е хитра, падна на земята.
След 500 ли, 600 ли скачания с парашут хубаво изобщо може да върже две изречения🤣. За стратегии - абсурд🤣. Замислете се - толкова адреналин, толкова пъти тая глава е била мятана в пространството 🤣. Много искате от нея. Казвам го с най-топли чувства. Аз дори и веднъж да скоча с парашут и съм дотам🤣. Мисловната ми дейност рязко ще се забави🤣.

# 807
  • София
Относно секундантите - много зависи какво точно ще пише в писмото. Ако има насочване, че например трябва човек с добра памет, нищо чудно Филип да вземе и Жени. Съответно, ако е нещо за сила - Лефтеров и т. н. Ако няма никакви насоки, тогава вече ще си избере някой от двамата мъже без да се замисля. Подозирам повече, че ще е Лефтеров, от колкото Гого.

# 808
Михаела се опита да бъде хитра, да играе двойна игра и да прави стратегии, но опитната ѝ кака Жени бързо я усети и постави на място.

Иначе не знам доколко социалната игра може да се свърже с някакъв друг тип житейски опит Innocent

# 809
Мерси за обобщението от Надкаста. Аз лично смятам, че Михаела е продължила да играе в женската коалиция, понеже е смятала, че тя е печелившата, въпреки "конското" от Джаферович и е смятала да си трае...
Сега Чакалов я издаде и я сложи на мушка... Тук тя продължи, за да покаже лоялност и да стои зад чадъра на Джаферович... Чакалов е прав, че все щяха да стигнат до нея рано или късно, понеже няма да има кой друг да номинират.

Те с Ралица били много изненадани сега, какво се е говорело зад гърба им...

Общи условия

Активация на акаунт