💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 10 (30.10 - 06.11)

• 139 561
  • 3 741
  •   1
Отговори
# 2 700
  • Другата България
Аз никога не си измислям. Както казах, добре е да сме обективни....понякога.
" Няма Илиян, няма " Супергерои " - това беше късият коментар на Илиян след последните събития в " Игри на волята ", при които синьото племе се разпадна, а останалите в него членове бяха " разграбени " от другите две племена.
https://novini247.com/novini/nyama-iliyan-nyama-supergeroi-tova- … r-na_5197133.html

# 2 701
  • SF
По мои наблюдения при много от игрите за баланс или пъзели има "ключ", който прави играта от 20 до 80% по-лесна. Ако просто бързаш без глава най-много да надиграеш другите, ако и те не знаят ключа.

Точно така. При тази игра всичко се командва от кулата в средата. С нея и с най-тежкото кубче се прави целия баланс.
Жоро не знаеше "цаката" и гледаше да изпревари  масата. Сам си бутна кубчетата, бързайки да вземе следващото при неукротени маса. На високите етажи, колкото и да си бърз, вероятността да я изпревариш, е нищожна.
Жени с "кьопавата" ръка я нареди, защото не е до сръчност, а до това да се сетиш, че се балансира със средната кула.

# 2 702
Точно така. При тази игра всичко се командва от кулата в средата. С нея и с най-тежкото кубче се прави целия баланс.
Жоро не знаеше "цаката" и гледаше да изпревари  масата. Сам си бутна кубчетата, бързайки да вземе следващото при неукротени маса. На високите етажи, колкото и да си бърз, вероятността да я изпревариш, е нищожна.
Жени с "кьопавата" ръка я нареди, защото не е до сръчност, а до това да се сетиш, че се балансира със средната кула.
Георги се сети, че трябва да балансира със средните кубчета, но не се сети как и не преписа.
Средната кула трябва да с върховете към страните на масата, а не както Георги се мъчеше с кула с успоредни страни на масата.Така

# 2 703
  • София
Аз никога не си измислям. Както казах, добре е да сме обективни....понякога.
" Няма Илиян, няма " Супергерои " - това беше късият коментар на Илиян след последните събития в " Игри на волята ", при които синьото племе се разпадна, а останалите в него членове бяха " разграбени " от другите две племена.
https://novini247.com/novini/nyama-iliyan-nyama-supergeroi-tova- … r-na_5197133.html
Прочетох цялата статия и не разбрах къде е направил коментара "няма Илиян - няма "Супергерои", затова не мога да гадая дали контекстът и тонът са били същите като на думите "щом не ни искат, племето ще се разпадне". В статията Илиян потвърждава, че той е участвал в плана за разпадането, план, който очевидно съществува преди неговото отпадане от формата, т.е. същото не стои в основата на желанието на Илиян, Мани и Фейгин "Супергерои" да бъдат разформирани.

# 2 704
  • софия
Скрит текст:
Илиян винаги е казвал, че е искал да е част от "Безстрашните" и че е фен на "Сървайвър" и семейство Джаферович. Нещо, което никога не е казвал обаче, е "без Илиян няма "Супергерои"". В пост в Instagram беше написал "щом не ни искат, ще ги разпаднем", придружено от този емотикон "🤣", не съм професор по Интернет lingo, но да речем, че минавам за докторант, бих предположила, че думите му са провокация и не би следвало да бъдат възприемани буквално. Той не планираше да отпада от формата, така, че разпадането на племето не е ответен удар на неговото отстраняване, то е било планирано, докато тройната коалиция, е била цяла. И тримата повече от веднъж са казвали, че не са се чувствали добре в племето, което явно е труден за приемане факт.
  Нямам идея на кой му е трудно да възприеме факти. Особено пък за тв предаване. Разбира се, че всеки от тримата си имаше негови причини да не иска да е в това племе и да саботират. Със загубата на Илиян и изхвърчането му от игрите просто причините на Мани и Фейгин станаха с една повече. За него изобщо не ми е дерт, че изчезна безславно. Мисля, че е единственият от този сезон, който изобщо не ми липсва. Следващата ще е Джаферович. Яд ме е, обаче, че днес двете момичета ще са една срещу друга и все някоя ще отпадне.

# 2 705
Жоро не знаеше "цаката" и гледаше да изпревари  масата. Сам си бутна кубчетата, бързайки да вземе следващото при неукротени маса. На високите етажи, колкото и да си бърз, вероятността да я изпревариш, е нищожна.
Георги се сети, че трябва да балансира със средните кубчета, но не се сети как и не преписа.
Средната кула трябва да с върховете към страните на масата, а не както Георги се мъчеше с кула с успоредни страни на масата.Така

Не мисля, че завъртането на средната кула има значение. За баланса важен е центърът на тежестта, а в един квадрат той си е все на едно място както и да се върти. Няма значение и дали кулите са раздалечени или близо една до друга, макар близо да е по-удобно за нареждане. Виж да са максимално близо до центъра е от значение.

# 2 706
  • SF

Не знам дали се сети, или видя, че само да трупа на средната кула, няма да стане, но не знаеше как ще стане.
Жени непрекъснато връткаше средната кула. Може би предварително някой й е казал как се прави. Не й трябват тренировки, маса и опити. Просто ти казват къде е ключът от бараката и масата може да остане неподвижна доста време, освен ако не задуха ураган. Тя затова се предложи да реди кубчета, дори и с лявата ръка, защото знаеше, че не е до сръчност, ловкост и бързина.

# 2 707
  • София
Нямам идея на кой му е трудно да възприеме факти. Особено пък за тв предаване.
Много са хората, които не вярват на думите на Илиян, Мани и Александра, че не са се чувствали добре в племето на "Супергероите" и че това може да е една от причините те да искат племето да се разпадне. Отношението към тях беше потвърдено и от играчи като Генчо, Георги и Лефтеров в и извън предаването.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 01:51 от La Vikinga

# 2 708
  • Другата България
Скрит текст:
Разбира се, че всеки от тримата си имаше негови причини да не иска да е в това племе и да саботират. Със загубата на Илиян и изхвърчането му от игрите просто причините на Мани и Фейгин станаха с една повече. За него изобщо не ми е дерт, че изчезна безславно. Мисля, че е единственият от този сезон, който изобщо не ми липсва. Следващата ще е Джаферович. Яд ме е, обаче, че днес двете момичета ще са една срещу друга и все някоя ще отпадне.
Joy Смисълът е никакъв.
Справка - предния ми пост за /не/обективността, когато става въпрос за личните ни любимци, и склонността да начукаме канчето на другите колко “не“ разбират този субективизъм. Пардон, “факт“. Карай, да върви сериала.

# 2 709
Много са хората, които не вярват, на думите на Илиян, Мани и Александра, че не са се чувствали добре в племето на "Супергероите" и че това може да е една от причините те да искат племето да се разпадне. Отношението към тях беше потвърдено и от играчи като Генчо, Георги и Лефтеров в и извън предаването.
Дори Михаела го потвърди при Чакала, а минути преди това защитаваше Виктория и Цецо, което пък ми беше странно.

# 2 710
Не знам дали се сети, или видя, че само да трупа на средната кула, няма да стане, но не знаеше как ще стане.
Жени непрекъснато връткаше средната кула. Може би предварително някой й е казал как се прави. Не й трябват тренировки, маса и опити. Просто ти казват къде е ключът от бараката и масата може да остане неподвижна доста време, освен ако не задуха ураган. Тя затова се предложи да реди кубчета, дори и с лявата ръка, защото знаеше, че не е до сръчност, ловкост и бързина.
Да, 99% Туджаров.
Което е похвално, защото само ходене на фитнес не е достатъчно за добра подготовка. Сигурен съм, че са обсъдили  всички игри от миналия сезон, а някои от тях и в дребни детайли.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 19:41 от Bengun

# 2 711

Всъщност чалъмът на Джаф изисква доста по-малко бързина и беше правилна стратегия. Което не отменя евентуална манипулация на масата Wink

Алгоритъмът трябва да бъде:
- кубче в средата
- кубче в единия край и веднага късо преместване на средното кубе, следва равнпвесие.
- ново кубче в средата и пак равновесия.
- ново кубче в единия край  и моментално преместване на средното за равновесие
- .........................

# 2 712
  • София
Дори Михаела го потвърди при Чакала, а минути преди това защитаваше Виктория и Цецо, което пък ми беше странно.
Може да ги харесва като играчи или хора, а отношението им към тройната коалиция наистина да е съществувало и да знае за него. Т.е. с Михаела да не са се държали зле, може би дори обратното, след предаването, и да няма причина да не ги харесва.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 19:51 от La Vikinga

# 2 713
  • София
Топ 25 програми за 17-23.10

ИВ бележи лек спад, но само спрямо собствените си рекордни резултати от предните две седмици.
Следващата седмица, 24.10 (особено този епизод) - 30.10 ще е любопитна, защото това е седмицата на саботажа и разпада на Супергероите.
Фермата е малко по-добре спрямо собствените си антирекордни постижения от предните две седмици...

# 2 714
  • SF
Алгоритъмът трябва да бъде:
- кубче в средата
- кубче в единия край и веднага късо преместване на средното кубе, следва равнпвесие.
- ново кубче в средата и пак равновесия.
- ново кубче в единия край  и моментално преместване на средното за равновесие
- .........................

Именно. Най-късата кула трябва да е средната.
А Георги си мислеше, че като я накачули нея, тя ще балансира и после много бързо трябва да трупа по ъглите.
Жени правеше точно това - игра и баланс със средната кула.

Общи условия

Активация на акаунт