Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява масажът на перинеума и как се прави?
Какво представлява коластрата и какви са нормалните очаквания по отношение на нейното наличие?
Какви са ползите от масажа на перинеума и кои масла се препоръчват за него?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява масажът на перинеума и как се прави?
Масажът на перинеума е техника, използвана за подготовка на тъканите около влагалището за по-лесно разтягане по време на раждането. Препоръчително е да започнете от 34-та гестационна седмица. Може да се направи от бременната жена или нейния партньор. Извършва се чрез нежно масажиране на тъканите около влагалището с масло.
-
Какво представлява коластрата и какви са нормалните очаквания по отношение на нейното наличие?
-
Какви са ползите от масажа на перинеума и кои масла се препоръчват за него?
Масажът на перинеума може да помогне за подготовката на тъканите за по-лесно разтягане по време на раждането, като намалява риска от разкъсвания. За масажа се препоръчват масла като масло от пшеничен зародиш, бадемово масло или специално масло за масаж на перинеума, което съдържа ланолин и омекотява кожата.
-
Какво е масло от кайсиеви ядки и какви са неговите предимства?
-
Какви са нормалните очаквания за коластра и какви са предимствата на кремовете за гърди?
Надявам се да съм била полезна
Съжалявам, че и аз не съм се включила към групата на кукувиците тази нощ
Заспах едва към 3.00
Мъжа ми реши да лакира спалнята и сега матрака е на земята,а с това извънгабаритно тегло не ми се прилягва на земята.И без това ставам по 10 пъти през нощта и ще се измъча и може наистина да родя на 17-ти... 
Гърлото все още ме боли,започнах и да кашлям
и носа ми тече...
Пия чайове,ям мед,смуча разни хапове,но....
От 15:30 ч. досега сме си казали точно 5 изречения...
...ако не мога да заспя
,че се включа...

За няколко часа снощи ме събори. Имам хрема, абе, гадничко е.
, че ми дойдоха гости, които се наложи да разхождам из магазините. Ей тва тинейджърите са голяма напаст
. Прибрах се на парцал, легнах и спах 2 часа, после ходих на коледното парти на фирмата.
, 
. Имаше много интересни неща и както не знаехме на кой какво да купим, така ни хрумнаха 100 идеи...
Такава кашлица имам,че сутринта докато ида до WC като почнах да кашлям и... трябваше да си сменям бельото.
Реших да не раждам днес,а като оздравея ,
че няма да мога да се радвам спокойно на бебо...
] ще трябва с маска да го гледам 
после ще се включа пак....
-веднага ще те включа в списъка..

, но пък пробвай. На теб може да ти действа.
А с тези грипове изобщо не смея да излизам, че ми писна да пия хапове
Та днес пак ще е лежане и гледане умно цял ден