Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 851
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Доста сериозни са опашките. Впечатленията ми са от началото на месеца

# 481
Здравейте! Предстои ми пътуване до Милано 27-29.04. За първи път ще посетя града и започнах да чета темите, но малко се обърках с транспорта, затова ще ви помоля за помощ. Реално имаме два пълни дни - 27 и 28 април. Ще спим в хотел до стадиона Сан Сиро.
Кацаме рано сутринта в Бергамо и от там си хващаме шатъл/автобус до Милано. Планът за първия ден е - Катедралата, galleria vittorio emanuele ii, замъка Сфорцеско.
Ден 2 - Милано - Комо с влак. Комо-Беладжо с корабче. Беладжо-Милано с влак. Както казах се обърках с градския транспорт, така че не знам дали това е и най-оптималният вариант.
Според вас струва ли си купуването на билет “аз пътувам навсякъде в Ламбордия” или билет за 3 дни е по-добрият вариант?

# 482
  • Варна и...духом на Босфора
Реджи!❤️❤️❤️❤️!

Forza Milan!❤️❤️❤️

# 483
Здравейте! Предстои ми пътуване до Милано 27-29.04. За първи път ще посетя града и започнах да чета темите, но малко се обърках с транспорта, затова ще ви помоля за помощ. Реално имаме два пълни дни - 27 и 28 април. Ще спим в хотел до стадиона Сан Сиро.
Кацаме рано сутринта в Бергамо и от там си хващаме шатъл/автобус до Милано. Планът за първия ден е - Катедралата, galleria vittorio emanuele ii, замъка Сфорцеско.
Ден 2 - Милано - Комо с влак. Комо-Беладжо с корабче. Беладжо-Милано с влак. Както казах се обърках с градския транспорт, така че не знам дали това е и най-оптималният вариант.
Според вас струва ли си купуването на билет “аз пътувам навсякъде в Ламбордия” или билет за 3 дни е по-добрият вариант?
Можете да включите и каналите примерно. Дуомо и галериите са буквално едни до други,Сфорцеско е на 10 мин.пеша. Имате време да включите още нещо в плана.

# 484
Няма влак от Беладжо. От Варенна на отсрещния бряг.

# 485
  • In transit
От Беладжо до Комо има автобус.

# 486
  • Milano
Реджи!❤️❤️❤️❤️!

Forza Milan!❤️❤️❤️

"Da quand'ero piccolino, io mi innamorai di te, il mio cuore che batteva, non mi chiedere il perchè! Non te lo posso spiegar, non potrai capire MAI, quanto è bello l'AC MILAN, quanto è bello essere NOI!"🔴⚫️❤️❤️❤️

Olivieroooo❤️❤️❤️🥳🥳🥳

# 487
О, нямам търпение да видя Миланистите на живо❤️. Утре тръгваме🙂
В тази връзка: акт за раждане трабва ли да носим за 16 годишна девойка?
И двамата родители ще сме с нея. С кола сме.

# 488
  • Варна
О, нямам търпение да видя Миланистите на живо❤️. Утре тръгваме🙂
В тази връзка: акт за раждане трабва ли да носим за 16 годишна девойка?
И двамата родители ще сме с нея. С кола сме.
Ако девойката има лична карта или паспорт друго не ви трябва. С акт за раждане не може да минете граница. Той ви е необходим единствено ако загубите документ за самоличност и се наложи да ходите да си извадите нов.

# 489
Благодаря, Ками!

# 490
  • София
Знаете ли в какво ще се изразява националната стачка на 21.04.? Пише, че ще обхваща летищата и магистралите. Това означава ли, че няма да има полети? А магистралите блокирани ли ще бъдат?

# 491
  • In transit
Ами пише, че профсъюзната организация Cub обявява обща стачка за всички обществени и частни сектори за целия ден на петък, 21 април 2023 г. Cub Trasporti също се присъединява към мобилизацията.
Транспортът ще бъде застрашен, особено метрото, автобусите и трамваите, защото в случая протестът не засяга железничарите. Във всеки случай ще има гаранционни ленти, които да позволят на ученици и работници да ползват транспортни средства, за да отидат на училище или работа.

За летищата не пише. Предполагам, че е възможно наземния персонал да стачкува.
Дано Реджи или Барба знаят повече подробности. Не намерих друго инфо по темата.

Реджи, поздравления за Милан! Heart Hug

# 492
Ние ще пристигнем в Милано утре следобяд.
С кола сме. Дано да няма проблем с придвижването.
Заведенията и магазините и те ли няма да работят?

# 493
  • In transit
Е, не. Магазините и заведенията не съм ги виждала да стачкуват. Simple Smile

# 494
Благодаря, Мики!

Общи условия

Активация на акаунт