Косопад - тема 24

• 84 891
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Маската с Бирена мая и Кисело мляко, не е ли всъщност Витамин Б комплекс и Пробиотик (ако евентуално има в кис.мляко)?
Пробиотиците са бактерии за чревната флора Нямат абсолютно никакво отношение нито към косъма, нито към скалпа (ако се прилагат на главата). Със сигурност киселото мляко се изозва в тази маска заради други вещества в състава.

# 301
До колкото знам освен пробиотик и другите обикновени  хранителни съставки на киселото мляко то не съдържа кой знае какво подхранващо нещо за косата. Затова се зачудих дали се използва просто от гледна точка на консистенция в която може да се разбъркат много неща и да се разнася по косата. След като вече има маски за лице и мицеларна вода с пробиотик, много скоро ще има и маски за коса с пробиотик.Ако вече няма някоя такава или шампоан.Joy

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 19:18 от Felicity King

# 302
Не мога да се сетя точно откъде бях намерила тази маска с бирена мая и кисело мляко, може и да има друга разновидност.

# 303
  • София
Здравейте🌷,
Моля за съвет,
Мъжът ми е със силен сърбеж на скалпа , пърхот и косопад, които се засили.
На 33г.(сега е на 37г.) поради косопад се подложи на трансплантация, при него косопада е основно на темето.

Въпроса ми е каква козметика да се насочи? Към момента използва Низорал, но без резултат.
От темата набавих информация и ще пусне следните изследвания:
- пълна кръвна картина
- щитовиден панел (TSH, FT3, FT4, TAT и МАТ)
- желязо, ЖСК и феритин
- глюкоза, инсулин
- вит. В12, вит. Д
- хормони - FSH, LH, тестостерон, андростендион, прогестерон, естроген, пролактин

Той е с аденом на хипофизата, предполагам и това е от значение.

# 304
Привет! Не видях сред причините в заглавната стр. паразити (гъбички).

# 305
Ако трансплантацията е била в Турска клиника, те би трябвало да са предписали продукти за поддръжка и при проблем имат опции за консултиране.

# 306
  • София
Здравейте
след пуснатото наново желязо на сина ми стойностите са следните:
Желязо/Iron       -   21       umol/l    М 10.0-28.0 Ж .(F.) 6.0-26.0
Феритин/Ferritin        -  107.38       ng/ml    21.81 - 274.66

Също така излязоха и резултатите на Мед и Цинт
Цинк/ Zinc (serum) -       15.2       umol/l    12-24   

Мед/ Cuprum -       17.2       umol/l    12.60 - 28.30

Според вас трябва ли да продължава да пие желязо?
А нужно ли е да приема още цинк и мед?-

Благодаря предварително

# 307
Някой ползвал ли е Anaphase+ 400 мл и има ли разлика с този от 200 мл, защото видях мнения че се препоръчва малката разфасовка?

# 308
Аз пак минах Ковид и косата веднага започна да капе Sad.Тъкмо се похвалих, че е спряла.

# 309
ДХЗ, кога боледува от Ковид?

# 310
Преди 2 седмици.Есента( октомври-ноември) пак бях доста болна, според теста не беше Ковид, но може да е било.

# 311
Някой ползвал ли е Anaphase+ 400 мл и има ли разлика с този от 200 мл, защото видях мнения че се препоръчва малката разфасовка?
Естествено, че няма разлика в състава само в количеството.

# 312
ДХЗ, ако си пила антибиотик изчакай още една седмица преди да си пуснеш изследвания / знаеш какви/.Възможно е инфекцията и смяната на сезоните да ти се е отразило, а иначе всичко да е наред с показателите.При теб по спомен желязото ти играе шеги...

# 313
  • София
Самоцитирам се, защото не ми дава да редактирам поста
DHT - 466       мъже: 219 - 1140 - според вас ОК ли е?
Здравейте
след пуснатото наново желязо на сина ми стойностите са следните:
Желязо/Iron       -   21       umol/l    М 10.0-28.0 Ж .(F.) 6.0-26.0
Феритин/Ferritin        -  107.38       ng/ml    21.81 - 274.66

Също така излязоха и резултатите на Мед и Цинт
Цинк/ Zinc (serum) -       15.2       umol/l    12-24   

Мед/ Cuprum -       17.2       umol/l    12.60 - 28.30

Дихидротестостерон-     466       мъже: 219 - 1140
Според вас трябва ли да продължава да пие желязо?
А нужно ли е да приема още цинк и мед?-

Благодаря предварително

# 314
ДХЗ, ако си пила антибиотик изчакай още една седмица преди да си пуснеш изследвания / знаеш какви/.Възможно е инфекцията и смяната на сезоните да ти се е отразило, а иначе всичко да е наред с показателите.При теб по спомен желязото ти играе шеги...
Не само желязото, вит Д,Б, щитовидните.
Не съм
пила антибиотик, но ще изчакам още месец преди изследвания, малко да се възстанови тялото.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 17:41 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт