Съпруги на военнослужещи - 31

• 46 706
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, мили момичета! Мале, не съм писала в темата 1 месец... Защо не ми се скарахте Simple Smile)))) Предишната порция почивни дни си бяхме в нас и хич не ми е удобно да пиша през телефона, но ви четях редовно. Изпуснах да ви поздравя за Коледа, както и да поздравя дъщерята на Дунди за нейния рожден ден - искам да й пожелая да е здрава, да е щастлива и да учи с голямо желание и доза вдъхновение! А на всички Вас, които четете и пишете тук - да бъдете здрави вие и семействата ви и Новата година да ви донесе много радост, усмивки, любов, успехи и не спирайте да мечтае, да се усмихвате (много ми хареса как Мис Ю е написала "Радвам се, че имам толкова много причини да се усмихвам!"), да показвате обичта си, защото светът е любов, светът е добрина, светът е нашия живот и трябва да го живеем пълноценно. Фло, искам да видя твоя танц, за който си мечтаеш! знам, че ще се сбъдне!
Ще завърша с едно произведение, което ми попадна тези дни и много ми хареса:
Важно е...
Какво носиш, когато си с празни ръце...
Какво виждаш, когато си със затворени очи...
Какво казваш, когато мълчиш...
Какво даваш, когато нямаш нищо...
Къде отиваш, когато си спрял в себе си...
Важно е...
Какъв ще бъдеш днес, въпреки вчера...
Какво ще направиш днес,
въпреки утре...
Къде те почуква човешкото...
Къде те гали дребното...
Колко те смалява лошото...
Как те променя грозното...
Важно е...
Какво си дал на идване...
Какво завещаваш на тръгване...
Къде оставяш себе си...
Кого оставяш в себе си...
Какво учиш за усмивката...
Какво учиш за болката...
Какво учиш за прошката...
Важно е...
Да се събираш в себе си така,
че да оставяш малко място да потанцуваш с мислите си...
да имаш достатъчно въздух да дишаш дълбоко...
да имаш достатъчно вяра,
да продължиш напред със смелост.
Важно е...
това, което е важно за сърцето ти....
Другото променя форма и смисъл. Свива се и се разширява до безобразие.
Мачка те и те лети на пресекулки...
Важно е...
да имаш нещо, което ти е важно.
Да бъдеш нещо, което е важно.
Да живееш със смисъл.
Да бъдеш нечий смисъл.
Да побеждаваш с добро.
Да губиш с мъдрост.
Да падаш.
Да ставаш.
Да не спираш,
за да стигаш.
Ariadna

# 136
  • Пловдив
Включвам се и аз в последния работен ден за тази година. По традиция аз съм си в офиса, при нас няма 6-5, висим си до последно. Добре че имам малко работа, за да не умра от скука.
МисЮ, добре е минал купонът. Дали са омазали нещо или не, не знам. Когато се прибрах, всичко беше измито и подредено. Девойката само пусна прахосмукачката. И котката е жива, не е изядена и тя не е изяла никой. Значи всичко е минало добре.
Очертава се Новата година да си посрещнем двамата с ММ у дома или да се разходим до центъра. Не сме го измислили още, може би ще решим на момента. Аз не си падам по шумни купони до ранни зори.
Замислих се за това дали имам някаква мечта. Всичките ми мечти са свързани с места, които искам да посетя. Иначе си пожелавам всички да сме здрави. Другото се нарежда. И да срещам повече усмихнати хора.
Впуснах се в едно предизвикателство, което може да преобърне живота ми, а и не само моят. Ще видим какво ще се случи. Но знам, че ще е това, което е най-добро за мен и за хората около мен.
Радвам се, че ви познавам, някои лично, други само виртуално. Приятно ми е тук в тази тема.
Весело посрещане на Новата година. Нека 2023 да е по-добра за всички ни, да сме здрави, усмихнати и позитивно настроени. Прегръщам ви.

# 137
  • София
Скок подскок, салто, коремно претъркаляне, двоен Аксел и ето ме при вас!
Издирвате ме вие, само дето куче следотърсач не сте пуснали, а аз никаква не се вясвам. Не съм писала от 18.декември. Такова нещо не ми се е случвало. Посипвам си главата с пепел,но смятам, че ще ме опростите, като ви разкажа на какъв огИн се пекох от 21. сутринта, та до 29. вечерта.
На 21. посрещнахме Виенската филхармония. Предния ден беше подготвителен. И се започна...Сутрин - бухтички, мекички, палачинки, пържени филийки, българска закуска - хляб с масло, сирене, луканка и домати. После кафе с приказки. После подготовка на обяда, После сватята лягаше да си почива, а аз въдворявах ред в кухнята, или отивах в кабинета. После следобедно кафе, пак приказки. И така до след вечерята. Моята сватя си лягаше сравнително рано, а аз веднага я последвах, че нямах сили името да си кажа. За Бъдни вечер и Коледа щерката ми помагаше. Свеки и тя искаше да помага, но докато й обясня какво да прави, аз три пъти ще го свърша. Остаряваме вече. Няма разговори за пърхащи пеперуди, за ухажори. На Бъдни вечер в питката имаше за всеки по нещо. При мен е късмета, при гаджето българската голяма паричка ( 1 лв.). Така трябва. Нали му увеличиха доста пенсията.
За Коледа подарихме на сватята масаж и фризура. Половин ден я развеждах насам, натам. Остана много доволна. Не пропусна и този път да ми каже, че ако има къде да живее, би дошла да живее в София. Боже, викам си, един от там да иска да дойде насам. Но защо пък не? Какво ни е на нас? Много сме си готини. Дадох й идея, че с пенсията от 1 200€, може да живее на хотел. Stuck Out Tongue Winking Eye
Снощи тържествено изпратихме филхармонията.
Е, сладурки, с това се разправях тези дни. Вярвам, че ще ми простите отсъствието.
Пропуснала съм рождения ден на Красавичката. ДУНДИ, да ти е здрава, успешна, усмихната, щастлива!
Пропуснала съм идването на GAL85. Момиче, добре си ни дошла! Дано се чувстваш уютно е нашата компания.
Заредихте ме позитивно, милички, с вашите постове - и ти, ЛУННО ЦВЕТЕ, и ти, МИС Ю, и ти, ДУНДИ, и ти, ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, и ти, МАГИ_СВЕТА, и ти, СЕТИ_БЕТИ,.
Споделяте мечтите си. Желая ви да сте здрави и да има мир, за да ги осъществите.
На какво се радвам ли? Чудесен въпрос!!!
Радвам се, че семейството и приятелите ми, (в това число и вие), са здрави!
Радвам се, че все още чувствам силното рамо на гаджето!
Радвам се, че децата ми пораснаха, побеляват и уверено крачат по своя път!
Радвам се, че съм баба на 4 прекрасни внучета! Да ми даде Господ здраве да изживея с тях първите им младежки трепети. А защо не и да ме направят прабаба. Е, непоправим оптимист съм, нали!
Радвам се, че все още се чувствам нужна и полезна на своите пациенти!
Спирам до тук. Утре освен че е последния ден от годината, имаме празник у дома. Гаджето ми има рожден ден. Ще го почетем на обяд, а вечерта ще изпратим старата и ще посрещнем новата година.
Обичам ви, прекрасни момичета! HugHeartKissing Heart

# 138
Фло, честно... Мога да ти го кажа и лично, или да ти звънна, амаааа искам тук... На видно място да кажа.... Много, ама много се радвам, че познавам човек като теб... Ти си Вселена! ❤️ Даже не знам дали и тази дума е подходяща, ама не успях да измисля друга по-описателна Hug
Бъдете здрави!

Лека нощ!

# 139
Добро утро!
Весело посрещане на Новата 2023-та година! Да е мир, здраве,  благоденствие и много любов! На всеки от вас да донесе сбъдване на най-съкровените и бленувани мечти!

Фло, да е здрав и все така да сте си заедно още дълги години!
Мис Ю - аз съм го казвала и преди - искам да съм като Фло! Такава жизненост и такава всеотдайност. Тя ми е пример и съм щастлива, че я познавам.
Аз си имам гости и съм доволна. Снощи излизахме, след малко пак на разходка - доволни са, аз също.
Хубав, слънчев и усмихнат 31-ви!
До догодина!

# 140
  • София
ЧЕСТИТА НОВА 2023! ЗА МНОГО ГОДИНИИИИ, ПРЕКРАСНИ МОМИЧЕТА!
ДА СМЕ ЖИВИ, ДА СМЕ ЗДРАВИ, ДРУГОТО ЩЕ СЕ ОПРАВИ. ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЦАТА И МЪЖЕТЕ НИ, ДА СА ЗДРАВИ ПРИЯТЕЛИТЕ И БЛИЗКИТЕ НИ. ДА СА МИ ЗДРАВИ ВНУЧЕТАТА. ДА ЖИВЕЕМ В МИР, ЛЮБОВ И БЛАГОДЕНСТВИЕ!!!

При нас е голяма пукотевица. Вече половин час не спира. Нека има пукотевица, но тя да е от красиви фойерверки.

# 141
  • Пловдив
Честита Нова година. Да е мирна и благодатна. Живи и здрави да сте вие и семействата ви.
Я да видим на кого какво късметче се падна. На ММ се падна любов, на мен - работа. И както каза ММ - ти ще работиш, аз ще те обичам.
Много любов през цялата година ❤️❤️❤️

# 142
Честита Нова Година, прекрасни дами! ❤️
Пожелавам здраве, благоденствие, берекет, щастие, много поводи за усмивки, пътувания и късмет! ❤️
На ММ се падна това Laughing Scream

А на мен това Grinning
Car

# 143
За много години, прекрасни момичета! Нека бъдем здрави, обичани, сплотени през настъпващата 2023 година! Да осъществим мечтите си и да се радваме на любовта на близките ни хора!

# 144
  • София
За много години, мили момичета!!!
Пожелавам ни мирна и здрава година, с много спокойствие и хармония, успехи и усмивки!!!

Ние посрещнахме 2023 в къщи в състав 4/5. Средното хлапе беше с приятели. За първа година не си убиваме от готвене и преяждане и може да ви се стори странно, но правихме семейния специалитет 🍕🍕🍕 по италиански и баница с късмети. (Толкова просто, а всички ухилени и щастливи).
На  половинката се паднаха спокойствието и парите (+ паричката от Бъдни вечер), а на мен "много нови придобивки" - ясно - аз ще харча, а той ще го приема спокойно!!!
На бъдещата лекарка се падна "успех в училището" и тя умря от щастие, че сесията чука на вратата, а тия празници само пречат на концентрацията. Малката изтегли "незабравима екскурзия" - ами, разбира се, екскурзиите в първи клас са най-незабравими.
Аз още се излежавам, но май желанието за кафе скоро ще победи!!!

# 145
  • София
Добро утро, прекрасни!
ЧЕСТИТ ВАСИЛОВДЕН! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ЛУННО ЦВЕТЕ! ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ, КРЕПКО КАТО СИБИРСКИ СТУД, УСПЕХИ КАТО ХИМАЛАЙСКИ ВЪРХОВЕ, ЛЮБОВ ГОРЕЩА КАТО АФРИКА И МОРЕ ОТ ПРИКЛЮЧЕНИЯ! НАЗДРАВЕ!
Нощес изкарахме до 2. Атракцията беше баницата с късметите, Оставихме малката внучка да напише късметите. Оказа се, че за всички ще има ново гадже. За младите върви, но ние с дядо й не искаме нови гаджета. Добре сме си така.
Днес е ден за мързелуване. Ставаме един по един, хапваме по нещо и обратно в леглата. Времето е чудесно. Може и да се разходим по-късно.
МИС Ю и ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, благодаря за милите думи. Ще се старая да бъда добър пример, нали съм най-голяма сред вас. Stuck Out Tongue Winking Eye Ако някъде изкривя линията на партията, вкарвайте ме в правия път. Joy

# 146
Добро утро и в новата година! Да сте здрави и честити!
Понеделник - бавно завръщане към делничния ритъм.
Поздрави и за всички именици вчера!

Нито ден без усмивка!
Нито ден без любов!
Този свят и без друго
е ненужно суров.
Щом небето е синьо
и си тук, и си жив.
Имаш пълното право
да се будиш щастлив!
С два-три лева във джоба,
със милион - все едно.
Всеки може безплатно
да раздава добро.
За прегръдките няма
отредена цена,
ни за хубава дума,
ни за топла ръка.
Нито ден без усмивка!
В този кратък живот
всеки може да взема,
ти – раздавай любов!
Катерина Кайтазова

Днес кафето е малко по-калорично - приемете го като почерпка за имения ми ден Simple Smile
Аз вчера си изпратих гостите, после посрещах други и така. Днес ще се наложи да подомакинствам и да се разкрася за новата работна седмица. Ще я почваме и тази работна година. Но това да е - да сме здрави, да работим, да се усмихваме!

# 147
Честит празник, Дафиново листенце! Бъди здрава, щастлива и безброй поводи за усмивки и радости пожелавам! 🥳 Heart
Честит празник на всички празнуващи днес, пожелавам здраве и щастие!
След празнуването и хубава разходка вчера, днес с дребчето хубаво се наспахме, ще излезем после да свършим някои неща с нея и да поиграе на хубавото време днес Sunglasses
Пожелаваме ви приятен дееен! ❤️

# 148
Скъпи момичета, Честита да е Новата година! Да бъде много благодатна за всички, да ни носи здаве, успехи, усмивки и да я изпратим с благодарност!
Честит рожден ден, Фло, на твоята половинка! Да бъде здрав и да се радвате на времето заедно със семейството!
Честит имен ден на Дафинов лист и Лунно цвете! Носете си имената с усмивка!
Ние посрещнахме Новата година с приятели в домашна обстановка. Вчера пак бяхме цял ден с тях, хем да доизядем останалите неща, хем се възползвахме от хубавото време за разходка. На мен ми се падна същия късмет като на Мис Ю - дано да се случи Simple Smile
Успешна седмица на всички!

# 149
  • София
Привет, прекрасни момичета!
Мило ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ!Честит имен ден. Да си го носиш както до сега с чест и без никакви рекламации!
У нас мързелуваме.Вчера искахме да се разходим с внучките, но те се посветиха на компютърните игри с братовчедите си. Ние с гаджето си почивахме. Изгледах един много хубав филм - руски. Зимен роман. За отношението към възрастните хора, поведението на средното поколение и отношението към баба и дядо от страна на внуците. Които могат да се справят с руския език нека го гледат - силно поучителен, но и много забавен.
Цял след обяд, та до късна вечер беше с нас синът ни. Прекарахме много весело. Добре, че се съгласи да му направя хранителна торба, та помогна за намаляването на храната.
И днес няма да готвя.Надявам се най-после да довършим новогодишните ястия.
От утре- на старт. С нови сили, с нови надежди, с усмивки и оптимизъм, с упоритост и с вярата, че каквото сме си пожелали ще ни се случи! Така да бъде!!!
Някой казал ли ви е днес, че ви обича? Ето, аз ви казвам - обичам ви, прекрасни момичета! HugHeart EyesHeart

Общи условия

Активация на акаунт