Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е чертата, която се появява на корема по време на бременност?
Какво представлява феталната морфология и къде мога да я направя?
Какво представлява коластрата и как трябва да се грижим за нея?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е чертата, която се появява на корема по време на бременност?
Чертата, която се появява на корема по време на бременност, е известна като линия на корема. Това е вертикална линия, която минава от пубиса до горната част на корема. Появява се поради разтягането на мускулите и растежа на матката. Обикновено се появява около 23-24 седмица от бременността и изчезва след раждането.
-
Какво представлява феталната морфология и къде мога да я направя?
-
Какво представлява коластрата и как трябва да се грижим за нея?
Коластрата е жълтеникава или бяла течност, произведена от гърдите преди кърменето. Това е първата храна, която бебето получава след раждането. За грижа за коластра майките могат да използват кремове, които помагат за подготовката на зърната за кърмене. Освен това търкането или обтриването на зърната по време на къпане може да помогне за втвърдяването им. Важно е да се консултирате със специалист или лекар за най-подходящите методи за грижа за коластра.
-
Каква е линията на корема и кога се появява?
-
Как да се грижа за коластрата и какви методи се препоръчват?

Да си жива и здрава, пожелавам ти много любов, късмет и едно здраво и позлсушно бебче април.

, ЗДРАВЕЙТЕЕЕЕеее......!!!
. В крайна сметка, разбрах че платения отпуск се изчислява на база БРЗ и работните дни за предходния месец, а болничния - на база средното дневно възнаградение, формирано отБРЗ за предходните 6 месеца!
, и то ни е най-ценното, затова и го мислим толкова много. Аз , например 2-3 пъти сънувах, че раждам
. Беше изключително силен сън, и имаше бая вълнение. И сега дори помня детайлите - дати, килограми на бебока, кога го раждам, как боли, имах някакви супер контракции.....и какво ли още не. Случвало ми се е даже, и да се разплача на сън, така че .....представи си . Добре, че моето сладурче беше до мен и ме гушна, та след около половин час се успокоихме! Така, че това е - както казват хората, не се става лесно мама!!!
! и аз съм малко като теб, все съм готова да тръгна да тичам за някъде
, но последния път като го направих и се уверих, че всъщност не ми е комфи и си спрях...
. Аз, например в началото до 4-тия месец не можех да близна, повдигаше ми се
, но сега пък всяка вечер си пийваме розе или някакво друто хубаво червено винце с моя мъж...., а и той е страходна компания и насладата ми е двойна и тройна....
! Кога ще започвате ремонта? Има ли много да правене? Дано не се измориш много, и не забравяй да се пазиш!

Това днес ми е малко болна тема, защото на шефа протежето пак объркала нещата, пък мен изкарали виновна. Не стига, че всеки божи ден съм навреме на работа, работя си пълноценно цял ден, не ползвам болнични (само веднъж, но наистина ми беше много зле), като ходя на лекар си плащам за отсъствието -и накрая вместо благодарност все аз съм им крива. Откакто ми дигнаха осигуровките заради майчинството-платили са всичко на всичко за 2 месеца-и все аз съм им проблем, други се подпират-на тях нищо, за всичко мен държат отговорна. Егати хората и чудото, така ми иде да им бия шута, ама после аз ще стоя без пари, пък и не ми се скучае вкъщи, като цяло засега нямам здравословни проблеми, та затова и стоя. Иначе тръбва да изляза в 45-дневния болничен на 12 март и не знам дали след това ще походквам на работа или вече не-ще го мисля тогава.
!
!!!Най-сърдечни пожелания:)Много здраве и любов!!!И догодина да гушнеш още едно прекрасно и здраво бебенце!!!
и аз сънувах,че я намираме в безсъзнание и я караме в болница,където казват,че е получила инфаркт и не е добре! И аз сънувайки си мислех,че думите на баба са се оказали истина:(((е,тя си е добре,ама аз се стресирам.
.Аз лично съм щастлива от факта,защото не ми се стои у нас:)А и болницата е от другата страна на улицата:)

)
Е, не му е още времето. Larsen и другите мами с по - големи деца, помагайте с идеи, моля!!!!!!! Няма време!
Иначе, шкафчетата ми се виждат удобни. Бях харесала подобно в ДАНЕТ.
И мен сега ме осугуряват на по-висока заплата, заради майчинството, и ще кажеш какво ли толкова са направили. А ние, че си побачкваме извънредно, даже и в съботите и разни други тъпотии...остава скътан въпрос.
....но така е, докато сменим приоритетите