Аз съм от хората, които успяха 2 г. и половина да се опазят да не хванат Ковид. Тоест уж най-силната вълна с най-много починали хора я прескочих. Но, за жалост, въпреки общо трите ваксини, от октомври миналата година досега изкарах Ковида три пъти тежко с ужасен гърлобол, силна хрема, висока температура и умора. И от ужас да не направя някоя пневмония, пих антибиотици вместо антивирусни лекарства, което вероятно помогна да не станат пневмонии, но пък ме увредиха в други отношения. А последния път с грип пробвах лечение с Авирон и разбрах, че не го понасям. Изследвах се в Александровска за алергия и излезе, че имам. Затова сега предварително ще се тествам за другите антивирусни лекарства, за да имам план за действие когато (ако) пак хвана Ковид. Личният ми лекар ме консултира и трите пъти по телефона и каза да пия витамини и най-много парацетамол и ми забрани да ходя на място в кабинета. Каза да звънна пак, ако не мога да дишам. Осъзнавам трагичния хумор на ситуацията. Та затова се лекувах на своя глава, но сега си патя от последиците от антибиотика.