Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 371
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 1 875
А защо е нужно да пиете антивирусни? И без тях е почти същото.
Здравейте, Вики Тейлър,
Аз съм от хората, които успяха 2 г. и половина да се опазят да не хванат Ковид. Тоест уж най-силната вълна с най-много починали хора я прескочих. Но, за жалост, въпреки общо трите ваксини, от октомври миналата година досега изкарах Ковида три пъти тежко с ужасен гърлобол, силна хрема, висока температура и умора. И от ужас да не направя някоя пневмония, пих антибиотици вместо антивирусни лекарства, което вероятно помогна да не станат пневмонии, но пък ме увредиха в други отношения. А последния път с грип пробвах лечение с Авирон и разбрах, че не го понасям. Изследвах се в Александровска за алергия и излезе, че имам. Затова сега предварително ще се тествам за другите антивирусни лекарства, за да имам план за действие когато (ако) пак хвана Ковид. Личният ми лекар ме консултира и трите пъти по телефона и каза да пия витамини и най-много парацетамол и ми забрани да ходя на място в кабинета. Каза да звънна пак, ако не мога да дишам. Осъзнавам трагичния хумор на ситуацията. Та затова се лекувах на своя глава, но сега си патя от последиците от антибиотика.

# 1 876
  • пустинята Гоби
При грип се пие Тамифлу, тествайте се за него, защото грипа е доста неприятен вирус и е добре да сте подготвена. За ковид лечението не е с конкретен препарат и е малко трудно човек да е подготвен, но така или иначе вируса отслабва и се предполага, че и пак да се разболеете, има вероятност да го изкарате по-леко. В случая Авирона, който е едни пресовани водорасли просто е нямало как да помогне.

# 1 877
"Мангъров" стана нова диагноза. А вирусът, който го причинява е с  различни имена - безотговорност, комерсиалност, обслужване на интереси. Особеното е, че мутира бързо.
................. Мое право е да отида с маска в болница. Що за човек трябва да си, за да седиш и да се смееш срещу някого за това? Още съм бясна, това е най-отвратителния случай досега. Какви хора в тази държава има - не знам, чак ми е неудобно.
Тая патица как се е присмяла без да знае защо си с маска. Маска се носи не само заради ковид. Хората с онко заболявания и те носят маска в зависимост от фазата на лечението, има и други заболявания които налагат носене на маски. Но тя нама как да е знаела човека отсреща през какво минава......

# 1 878
anela9, много правилно ти е казал твоят ЛЛ. Витамини и парацетамол. Не е трябвало да пиеш нито Авирон, нито АБ.
Също не разбирам защо е нужна такава подготовка за бъдещо боледуване и тестване за всички противовирусни? Пази се, сложи си противогрипна ваксина, пий вит.Д, достатъчно е.

# 1 879
Все още не съм се сблъскала челно с коронавируса. Не съм ваксинирана.

# 1 880
  • София
За 3 години и 4 месеца една проста "настинка" ли не изкара? Или някакъв вирус? Нула?

# 1 881
  • Terra incognita
Ще повярвам, че някой не го е карал при отр тест за антитела, макар че и това  не е много сигурно.
Според мен всеки го е изкарал поне веднъж, освен ако не живее отшелнически живот.

# 1 882
  • София
Майка не го е карала, да чукна на дърво, разбира се, но много я пазихме. А и при всяка “настинка” се тестваше. Има антитела от ваксините и третата доза.
Тъстовете само веднъж го караха, септ. 2021 г.

# 1 883
За 3 години и 4 месеца една проста "настинка" ли не изкара? Или някакъв вирус? Нула?
Не, и една проста настинка не съм карала. Не съм била хремава, не съм вдигала температура. Един ден си спомням, че ми дереше малко на гърлото, правих три пъти гъргара с хлебна сода и ми мина.  Но не е за чудене това, имам колежка в офиса, която също нито е ваксинирана, нито го е карала. Тя също като мен не е ползвала и ден болнични последните 4 години /от толкова време работя в тази фирма, а тя е преди мен там/.

# 1 884
И моята майка досега не е карала ковид, освен ако съществува съвсем безсимптомно. От 2020г. нито веднъж не е имала мл сопол, грам сухо, червено гърло, кашляне или пък друго подобно. Но тя живее сравнително изолирано. Няма ученик, не ходи в магазин, срещи на открито. Когато сме били при нея през студените дни беше на отворен прозорец и включен климатик, та и маска съм слагала. Не е ваксинирана.

# 1 885
  • При семейството си
Какво пак си “мерите” не знам.
Ние имаме дете в градинска възраст, работихме и хоум, в офисите, родителите ни (живите) изкараха по-тежко Ковид, ние…за толкова време…един път мъжът ми позитивира, без почти никакви симптоми.
За детето…един път не се усъмниха…пък нон стоп със сополи и някакво неразположение.
Ковид беше каквото беше,
ПостКовид, предКовид….също.

# 1 886
Някои са бронирани срещу ковида очевидно, не знам само защо се хвалят, че не са ваксинирани.

# 1 887
  • В царството на игрите:)
не знам само защо се хвалят, че не са ваксинирани.
Поради същата причина, поради, която ваксинираните си мислят,че са направили нещо прогресивно като са се ваксинирали 😁 Секи си се Фали с нещо 😀. П.п.Това не е хвалба , а просто споделяне на факт.

# 1 888
Ами да, направили са. А като не се ваксинираш какво правиш? Едно голямо нищо. Каквото ти е писано.
Предпочитам да направя нещо.

# 1 889
  • Terra incognita
Аз смятам, че ваксините до голяма степен ни опазиха допреди вирусът да се изроди до момента, в който вече да е неразпознаваем за тях.

Общи условия

Активация на акаунт