Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 338
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 1 890
И сега предпазват ваксините.

# 1 891
  • пустинята Гоби
Ваксинирането е прогресивно, не защото някой си мисли, че е такова, а защото е голям пробив в медицината, благодарение на който сме живи и детската смъртност е силно намалена и ограничена.  За съжаление скоро време ползите от ваксините ще намалеят, защото лекарите и пациентите в България, а явно и по света си позволяват да забравят това. И за ковида е така, но отново дезинформацията взе превес в нашата скъпа родина и хората тотално се объркаха на кого да вярват.

# 1 892
Мили съфорумци, моля, дайте имена на антивирусни лекарства, подходящи за лечение на Ковид и грип, понеже предстои да се тествам за алергии към такива. От Гугъл видях само Изопринозин, Реленца и Тамифлу. Моля, коментирайте, ако има и други, които не съм видяла още. Благодаря ви!
Ремедесивир и молнупиравир - инхибитори на коронавируси. За инфлуенца - тамифлу. Изопринозин не е противовирусно лвкарство.

# 1 893
Молнупиравир се избягва заради мутагенните си свойства. Предпочита се Паксловид (нирматрелвир и ритонавир), а в момента се проучва, включително и в БГ, перорален продръг на ремдесивир (пак на Gilead).

# 1 894
Има ли някой със синдром на Райтер(реактивен артрит) след прекаран ковид?

# 1 895
Може ли ковид да се изразява в болки в цялото тяло и лека болка в гърлото? Вчера правих изследвания по друг повод и crp е 15. Бях на море и едно от момичетата се разболя по същото време от болки в гърлото и лека температура. Чудя се дали е възможно да е ковид, вие как мислите?

# 1 896
  • Буркина Фасо
Може ли ковид да се изразява в болки в цялото тяло и лека болка в гърлото?
може.
Вчера правих изследвания по друг повод и crp е 15. Бях на море и едно от момичетата се разболя по същото време от болки в гърлото и лека температура. Чудя се дали е възможно да е ковид, вие как мислите?
не е ковид.

# 1 897
  • Пловдив
Според мен е възможно.

# 1 898
И според мен. Тест ще покаже дали е.

# 1 899
Питам съвсем сериозно- има ли значение дали е ковид или нещо друго? Лечението на всички вируси е като цяло еднакво- облекчаване на симптомите. При всички случаи всеки нормален човек би се изолирал за няколко дни, докато е в остра фаза. Аз за 2 месеца карам една и съща гадост 2 пъти , която ми запушва носа до степен да губя обоняние за 2-3 дни. Детето ми изкара втория път с мен вирус при който поддържа температура няколко дни, като за ден беше 39.6 и не можехме да я свалим трайно с нищо. Както каза педиатърът ни и личния ми лекар- бъкано е с вируси това лято и ковида се кара най-леко.

# 1 900
Няма значение. Лекувай симптомите.

# 1 901
Има смисъл да се знае дали е ковид или не, ако ние сме или живеем/контактуваме активно с имунокомпрометирани или тежко болни с хронични или злокачествени заболявания. Има смисъл също и ако искаме да се проследим  за евентуални постковид последствия. Но в общия случай ковид вече е лек, преминава  за ден-два-три с леки и много разнообразни симптоми, дори често минава незабелязано покрай забързаното ни ежедневие. Лекарства не са необходими или евентуално нещо леко за симптомите.
Да се пита тук нещо си ковид ли е, като се изброяват симптоми, е мега тъпо, без извинение. Да хвърлим боб ли, да направим тест от дистанция ли, да засечем конфигурацията на планетите в конкретния момент ли? Толкова ли е трудно да се купи тест от аптеката и да се направи?

# 1 902
  • Terra incognita
Има значение, ако около себе си имаш възрастни родители и/ или имунокомпреметирани хора от рисков контингент. Здрав, млад човек ще го изкара и толкова, но за един възрастен или имунокомпреметиран човек това може да е фатално, или да донесе лоши последици и влошаване.
То не само за Ковид, за грипа важи същото и за всяка по- тежка инфекция. Та, нека бъдем отговорни към по-слабите.

# 1 903
Здравейте!

Ако случайно някой е ползвал подобни пречистватели на въздуха или може да ме насочи към достоверни публикации доколко наистина са ефикасни - наистина ли неутрализират вирусите и на първо място Ковид, ще съм благодарна да сподели информация.

https://www.klarstein.bg/prechistvane-na-vazducha/ST-OBERHOLZ-XL … rno-srebrist.html
https://www.technopolis.bg/bg/Prechistvateli-na-v%C3%A0zduh/Prec … JE-AP350/p/832978

Колкото и леко да се кара Ковид - дългосрочните последици са сериозни и хронични в много случаи. Кой ще е "късметлия" не се знае. И не зависи от млад-стар. И дългосрочните негативни последици не зависят от това леко или тежко си го карал. Предостатъчно данни се натрупаха за 3 години.

Та, хич не е без значение да знаеш Ковид ли караш или друг вирус. И не е без значение дали заразяваш другите.

# 1 904
Питам съвсем сериозно- има ли значение дали е ковид или нещо друго? Лечението на всички вируси е като цяло еднакво- облекчаване на симптомите. При всички случаи всеки нормален човек би се изолирал за няколко дни, докато е в остра фаза. Аз за 2 месеца карам една и съща гадост 2 пъти , която ми запушва носа до степен да губя обоняние за 2-3 дни. Детето ми изкара втория път с мен вирус при който поддържа температура няколко дни, като за ден беше 39.6 и не можехме да я свалим трайно с нищо. Както каза педиатърът ни и личния ми лекар- бъкано е с вируси това лято и ковида се кара най-леко.
Бих проверила за бактерия. Два мвсеца и половина влачих една, че може и повече. От края на февруари до средата на май.

Общи условия

Активация на акаунт