Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 351
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 1 860
Ковид може да окаже влияние върху всички органи и системи. Видимо, невидимо, обратимо или необратимо.
В случая няма как някой да повярва, че метаболизмът е блокирал и не могат да се свалят тези килограми, пък дори и само на вода с дни, ако не му се е случило лично. За съжаление на почти всичко, свързано с ковид се вярва, само ако е лично изживяно.

# 1 861
Тези дни ми се беше наложило да отида на гастроентеролог и случайно попаднах на страницата на докторката във фейсбук.  Беше споделяла алтернативната гледна точка за вируса на Мангъров.  Не прави добро впечатление подобно нещо, не съм и предполагала, че толкова лекари мангъровисти има. Да не говорим, че на бърза ръка ми сложи диагноза за 5 дни оплаквания.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 09:06 от daisy12

# 1 862
Кой тоз "вирус на Мангъров"?

# 1 863
  • пустинята Гоби
Гледната точка на Мангъров за вируса.

# 1 864
"Мангъров" стана нова диагноза. А вирусът, който го причинява е с  различни имена - безотговорност, комерсиалност, обслужване на интереси. Особеното е, че мутира бързо.

# 1 865
"Мангъров" стана нова диагноза. А вирусът, който го причинява е с  различни имена - безотговорност, комерсиалност, обслужване на интереси. Особеното е, че мутира бързо.
Не знам в каква реалност живеем. Днес точно бях на лекар и една жена ми се изсмя, че нося маска. Точно ми се изсмя пред лицето и беше много вулгарно и грубо. Казах и, че съм болна в момента и тя седи и гледа. И  после отговори "ми стойте надалеч от хората тогава".  Повече от две години не се научиха. Мое право е да отида с маска в болница. Що за човек трябва да си, за да седиш и да се смееш срещу някого за това? Още съм бясна, това е най-отвратителния случай досега. Какви хора в тази държава има - не знам, чак ми е неудобно.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 18:32 от daisy12

# 1 866
Мили съфорумци, моля, дайте имена на антивирусни лекарства, подходящи за лечение на Ковид и грип, понеже предстои да се тествам за алергии към такива. От Гугъл видях само Изопринозин, Реленца и Тамифлу. Моля, коментирайте, ако има и други, които не съм видяла още. Благодаря ви!

# 1 867
  • София
Авирон антивирусно ли беше?

# 1 868
Авирон антивирусно ли беше?
Здравейте, да, антивирусно е, но от него имам доказана алергия и много лоша реакция.

# 1 869
  • Terra incognita
А защо е нужно да пиете антивирусни? И без тях е почти същото.

# 1 870
  • пустинята Гоби
Авирона е хранителна добавка. Тамифлу е лекарствен продукт за лечение на грип. Разликата е между небето и земята.

# 1 871
  • София
Авирона е хранителна добавка. Тамифлу е лекарствен продукт за лечение на грип. Разликата е между небето и земята.

И това значи, че Авирон не е противовирусен препарат, така ли?

# 1 872
  • пустинята Гоби
Не е. Общо взето Авирон е едно голямо нищо. И аз съм го пила, не ме разбирайте погрешно, ама е на принципа, ако не помогне, поне няма да навреди. В случая на потребителката даже е навредил, защото е била алергична съм нещо си, вероятно спирулинката.

# 1 873

И това значи, че Авирон не е противовирусен препарат, така ли?

Ако беше - щеше да е регулиран като лекарство, както са Тамифлу, Реленца, Ацикловир, Паксловид и т.н. Авирон не е регулиран като такова, защото не е лекарство, а хранителна добавка. Като такава, не подлежи на същите клинични изпитания и процеси по одобрение, съответно и терапевтичните му свойства не са доказани, ако въобще са изяснени.

ОПЛ го изписваха в началото на пандемията “от немай къде”. Или заради финансови стимули от производителя (не твърдя, че е така, а давам възможно обяснение).

“Работи” на принципа “ако не помогне, няма да навреди”. За мен - с Авирон или без, все тая. Ако си с грип - по-добре Тамифлу или Реленца. Ако си с ковид без усложнения - симптоматично лечение и почивка за 5-6 дена.

# 1 874
  • Terra incognita
При последния Ковид пих едни зелени гръцки хапчета, които бяха мнооого добри. Едната съставка разгадах, че е парацетамол, но имаше още 1-2. Действително отпушва много ефикасно и се заредих за зимния сезон. Някой ако е запознат, нека пише кои са. В момента нямам кутийката пред себе си.
И още един въпрос- д- димер преди месец ми беше 520, пих Натаспин и приключих опаковката онзи ден, днес си пуснах контрола- 340. Да продължа ли да го пия, или така е добре?

Общи условия

Активация на акаунт