Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 062
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 300
  • Другата България
Здравейте,
Уместно ли е приема на антибиотик “Клацид” ,ако съм с Ковид?
Снощи го започнах,малко по-късно вдигнах 38,2.. Сега пак меря 38,7.. Имам страшна кашлица от 2 дни,придружена с болка в гърдите и корема.(дължа го на напъването да се изкашлям)
Да,разбира се,че е от лекар. Но когато се чухме преди малко отговора й,че пия антибиотик и продължавам да съм зле беше “Ох не знам,не знам пий там,дано да не я втасаш,че ти с тая щит.жлеза си с намален имунитет”…..
Уместно е ако е предписан от лекар.
Няма как да се очаква каквото и да е подобрение от прием на 1 /едно/ хапче/таблета Клацид. Или след един ден прием. Това не е цилиндъра на Бъгс Бъни, изчакай поне още два дни и тогава очаквай подобрение. Ако и след три дни минимум няма такова, потърси отново лекарско мнение. Аз поне така бих постъпила.

# 301
  • на брега на морето
Може ли да споделите, като неваксинирани ако има такива, как изкарахте омикрон?
ММ го изкара много тежко; десетина дена ядеше само по 3 мандарини на ден, свали 15 кг. Че е омикрон каза доктора от Бърза помощ, който не го преслуша, но не пропусна да напише измишльотините си в листа. В бързината да офейка дори забрави чантата си у нас Simple Smile

Да ви питам - ММ беше с обилно потене по лицето и на тази база доктора каза Омикрон. И тест направи де, не беше съвсем без нищо. Вие какви признаци имахте?

# 302
Може ли да споделите, като неваксинирани ако има такива, как изкарахте омикрон?

Аз съм от неваксинираните. 1 декември вечерта 40 градуса температура, цяла вечер мазах краката с разбит белтък, лекарство не съм пила. 1,3,4, 5 и 6 декември адски болки в тялото- лекарство не съм пила само се мажех с вълшебното олио ( 10 с.л зехтин +5 с.л сол) . На 6 вече теста показа Ковид. 7,8 декември  и днес пия по едно хапче FORTEX VITAMIX VITAMIN C 1000mg + zink + selen + D3 MAX x 30 tabl.
Днес отново си правих тест и чертата все още е много плътна. Нищо не ме боли, нямам температура или кашлица, но ми е едно такова гадно. Надявам се нещата при мен да останат на това ниво.
Фактически най зле ми беше като видях двете черти на теста, но благодарение на Вас момичета се успокоих и стегнах. Благодаря Ви!

Пожелавам на всички болни бързо оздравяване!

# 303
  • Буркина Фасо
как си се чувствала на 2 декември ? Smiley

# 304
как си се чувствала на 2 декември ? Smiley

ха ха ха благодаря, че ме развесели, все пак съм с Ковид простено ми е да сбъркам, а на 2 нямах изобщо температура само болки, при мен белтъка винаги е помагал.

# 305
Не съм се панирала,започнах АБ,защото не спирам да кашлям и е на пристъпи.
Напротив, панирала си се. И си почнала антибиотик на своя глава. Пристъпи не се овладяват с антибиотик. Има си други лекарства.

# 306
  • София
Не всяка кашица се лекува а АБ.
А при вирус АБ сваля имунитета и огранизмът не може да се бори с вируса, в същото време АБ не лекува вируса.

(Майка лепна вирус от детето, кашлица 2 седмици. Малкото се оправи с инхалации и промивки. Майка веднага почна АБ. Така се скопоса, че повече от месец не можа да се оправи. Че искаше и втори АБ да почва, сигурно пневмония превела Confounded . АБ са прекрасно нещо, но само в конкретни ситуации - когато има бактериална инфекция.)

# 307
Дъщеря ми имаше лека кашлица от задната хрема. С Геломиртол се оправи. Нейната ЛЛ искаше да ѝ даде АБ, за всеки случай. Тя не го купи.

# 308
Да се отчета, въпреки, че не съм с доказан ковид, но все пак възможно е да е било и ковид. Понеделник - втрисане и температура. Обилна хрема. Вторник и сряда - треска, 38 градуса, не мога да стана от леглото. Отрицателен бърз тест. Четвъртък - температурата спада, вече не ме втриса. Петък - тест за грип и ковид - отрицателен. Нямам симптоми, освен, че съм изтощена и са ми заглъхнали ушите. Събота - чувствам се почти здрава.
Лечение - парацетамоли, геломиртол, витамин С ампула.

# 309
Моля ви кажете как да се справя с губенето на равновесие. Цял ден главоболие, световъртеж и губене на равновесие. Вече знам, че това, което ме хвана е Ковид въпреки тестовете. Това чувство от 2020г не мога да го забравя или сбъркам. Утре трябва да съм на работа, а не знам как изобщо ще отида.

# 310
  • София
А си с вирус, легло и течности.
Дали е ковид - не знам, дъщеря ми кара февруари такъв вирус. 3 дни я водех и пазех в тоалетната.
Няма какво да се направи, за съжаление.

# 311
Тези от Вас, които са били без мирис и обоняние след колко време се възвръща? Това е много отвратителна история, ако не виждам какво хапвам изобщо няма да разбера.

# 312
  • София
Аз тотална загуба не съм имала, та почти 2 месеца ми отне да ми се възвърне вкуса.
Обонянието ми отдавна е нарушено и миризми усещам рядко като цяло.

# 313
Много странно и аз и ММ сме с много изострено обоняние след Ковид. Карахме го два пъти, първия път загубихме вкус и обоняние, втория не, но и двамата сега сме като хрътки, надушваме и най слабата миризма.

# 314
  • Пловдив
Дайс, от  колко време си с нарушено обоняние?

Общи условия

Активация на акаунт