Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 463
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 1 815
  • София
В колкото и малък град да живее, едва ли има предвид, че 2 - 3 са много случаи.

# 1 816
  • Terra incognita
Засичат си много добре, преди месец- 4-5 положителни теста от аптеката и един в лаборатория.
Или пък старите тестове в аптечната мрежа не засичат новият Ковид? Щото аз друго обяснение защо година след положителен тест съм с максимум антитела, не виждам.  Според мен периодично си се срещаме.

# 1 817
  • пустинята Гоби
Има и други вируси, не е само ковид. Наскоро боледувахме с мъжа ми от такъв, уж нищо особено, ама си беше неприятно - гърло, ниска температура, подкашляне и доста секрети от носа. На мен ми се възпали и синузита, и изобщо много гаден вирус, много по-гаден от ковида, който изкарах повторно тази година. Сега пак направих тест, ей така за всеки случай - отрицателен. В аптеката до нас едвам изровиха тест (аптеката е на централна улица в София), явно вече не зареждат много, много.

# 1 818
За 12 човека ли да зареждат? То ми е чудно, че въобще има.

# 1 819
Аз вземах наскоро комбиниран -за двата типа грип и ковид. В малка аптека, в малък град, зареждат си.

# 1 820
  • пустинята Гоби
И моят беше такъв - комбиниран. Нямаха обикновен тест за ковид, а аз не исках комбиниран, защото знаех, че това чудо не е грип. Голямо търсене падна, ама изровиха един.

# 1 821
Правих, да - със слюнка (същият, който светна при всички миналият август) и тип близалка. Покрай децата боледуваме често, но температура над 38 при нас, за мен означава тест.
Тази пролет детето като се разболя от ковид, теста  от гърлото и носа светна на 5-тата секунда, а тип близалка не отчете нищо.

# 1 822
Да и при моето беше така есента.

# 1 823
  • Пловдив
И при мен миналата година тестът (назален) светна почти моментално.  Според мен назалните тестове са прецизни, стига да е взета правилно пробата. Поне моят опит е такъв.

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 17:08 от marzeliva

# 1 824
Цитат
За 12 човека ли да зареждат? То ми е чудно, че въобще има.
На тези 12 човека 2 са починали.

Няма как да има повече установени, при положение, че няма безплатни тестове и който все пак се тества с тестове от аптеката статистиката не го и отчита.

# 1 825
  • При семейството си
На следващия ден при 27 новозаразени няма нито един починал:
https://coronavirus.bg/bg/news/3926

# 1 826
На практика няма яснота нито колко са заразените, нито починалите. Тестването е по желание, а такова няма, Данните за починалите са само за тези в болниците.
Да се благодарим, че настоящият вариант е много малко заразен, иначе процента заразени/ хоспитализирани/ починали не се е променил изобщо.

# 1 827
  • Terra incognita
Личният ми опит от тази година сочи, че е доста по- малко заразен. Общувах с едно десетина човека преди теста и вкъщи никой не се зарази, не сме се пазили.
Вчера Кунчев каза, че искат да отменят карантината .

# 1 828
Крайно време е.
Никакъв смисъл няма от нея.
Невярващите в КОВИД си ходят пак болни навсякъде и не се тестват, разумните си изградиха навици и знаят какво да правят. Като цяло не играе никаква роля тази карантина.

# 1 829
  • Terra incognita
То като няма тестване, няма смисъл и от карантина.

Общи условия

Активация на акаунт