Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 088
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 1 950
Цитат на: marzeliva link=topic=1496635.msg46959397#msg469

А при вас сигурно ли е, че не е било ковид?
Не, честно казано не ме и интересува:) Бяхме в компанията на доста хора. Никой друг не се рязболя, включително и мъжа ми. Ковид няма да изчезне. Но е факт, че се видоизменил и преминава по-леко. В началото си беше ад.

# 1 951
  • София
Simple Smile
Като не ви интересува какво правите в темата за ковид?

# 1 952

А при вас сигурно ли е, че не е било ковид?
Не, честно казано не ме и интересува:) Бяхме в компанията на доста хора. Никой друг не се рязболя, включително и мъжа ми. Ковид няма да изчезне. Но е факт, че се видоизменил и преминава по-леко. В началото си беше ад.
.
След като не сте правили тестове защо направихте сравнение на симптомите във вашия случай и този на потребителката, която каза че става въпрос за ковид, подлагайки на съмнение диагнозата в техния случай?

# 1 953
  • 1st floor

Но е факт, че се видоизменил и преминава по-леко. В началото си беше ад.
И аз на това разчитах. Обаче той изкара леко предишните 2 Ковида. Сега се тръшна на легло.

# 1 954

Бирена мая не мога да ползвам, защото покрай ковид вероятно заради трите антибиотика и кортикостероида се сдобих с 25 кг. отгоре, които не се влиаят и от пълен глад, а бирената мая ще увеличи този проблем.

Благодаря на всички за отговорите!
Проверете си хормоните- особено инсулин и кръвна захар на гладно след 12 часа глад. Много хора развиха инсулинова резистентност, някои дори диабет след ковид. Аз след прекаран средно тежък ковид се оказах с 8 килограма отгоре. Отне ми две години да си балансирам хормоните и да си възстановя килограмите.

# 1 955
Бирена мая не мога да ползвам, защото покрай ковид вероятно заради трите антибиотика и кортикостероида се сдобих с 25 кг. отгоре, които не се влиаят и от пълен глад, а бирената мая ще увеличи този проблем.

Благодаря на всички за отговорите!
Проверете си хормоните- особено инсулин и кръвна захар на гладно след 12 часа глад. Много хора развиха инсулинова резистентност, някои дори диабет след ковид. Аз след прекаран средно тежък ковид се оказах с 8 килограма отгоре. Отне ми две години да си балансирам хормоните и да си възстановя килограмите.
Това с глюкоза на гладно не е гаранция дори да е в норма, че нямате Нарушен глюкозен толеранс НГТ, което е преддиабетно състояние или дори начална форма на диабет. Мой познат с глюкоза сутрин 5.4, което е в норма, понеже не се чувстваше добре му направиха Натоварване с глюкоза плюс инсулин и излезе с Нарушен глюкозен толеранс и то на горната граница плюс инсулинова резистентност.
Това "натоварване" звучи малко стресиращо, но е безобидно. Пие се разтворена във вода 75 гр глюкоза на прах от аптеката, което се равнява на 2-3 лъжици пчелен мед например. Взема се кръв на гладно, след това 1 час след изпитата глюкоза и 2 часа след това. И се изследва нивото на кръвна захар и нивото на инсулин. Ако това не ви се прави може да се изследва гликиран хемоглобин, който показва средната стойност на кръвната захар три месеца назад. Но при хора, които пазят диета и си хапват малко, дори да имат Нарушен глюкозен толеранс ще е в норма, защото нивото на кръвна захар няма да се е вдигало, както при нормално хранене и може да е подвеждащо. Ако рязко сте качили килограми не е зле да го направите, но май не се плаща от касата.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 14:48 от sineva 1

# 1 956
Когато бях с Ковид имах също толкова висока температура и я подържах висока и с нищо не успявах да я сваля.
По спомени ме държа 3-4 дни ,но после подържах доста време 37.3-37.5.
Ако до два дни не се пооправи задължително му направете снимка.
Аз пих антибиотик и въпреки него ,направих една стабилна пневмония.
Добре ,че е изписала Антистенокардин.
Най-добре включете и Аспирин протект или Аспирин Кардио.
Наистина има вълна от Ковид и няма да е по-лек от първият ,защото е някакъв различен вид ,така че и ваксините няма да ни спасят си мисля.
Започни да му даваш и Аверон ,Байкавир или Стаматин.
Те се борят с вируса и укрепват имунната система.
Аз в момента се тъпча здраво с имуностимуланти ,защото съм кекава и ако трябва втори път да изкарам Ковид като първият ,няма да оцелея.
Не подценявайте кашлицата ,нищо че за сега е слаба.
Купете му и сироп за кашлица.
Аз изкарах нещо преди две седмици и си мисля ,че е Ковид ,макар че тестът първият ден беше отрицателен.
Все още накашлям и все още се чувствам отпаднала ,а пия все още по една шепа лекарства.
Имуностимуланти пия в момента 2 броя + още едно за борба с отпадналост и умора.
Някой хора може и като настинка да го карат ,но има такива като мен и мъжът ти ,където да се бориш с Ковид е предизвикателство.
Още един съвет- мерете често сатурацията.
Ако има смарт часовник ,да мери с него ,ако не вземете си пулсоксиметър.
Ако има нещо с което мога да помогна чрез личният си опит съм насреща.

# 1 957
  • 1st floor
Благодаря!
Тази сутрин няма температура. Ще видим през деня как ще е.
Гърло го боли, очите, тялото и кожата.

# 1 958
Благодаря!
Тази сутрин няма температура. Ще видим през деня как ще е.
Гърло го боли, очите, тялото и кожата.
За гърлото една рецепта от проф.Кантарджиев лимонов сок с малко вода и сода или резенче лимон със сода, пълна дезинфекция, убива вируси, бактирии, дали е ОВИ, грип, настинка, Ковид няма мърдане. Това ако пък се направи при първи симптоми може да се размине заболяването, почиства локално и убива всички микроби. Безотказно. А при развита инфекция също помага, защото убива локално вирусите в гърлото и бързо тушира инфекцията на гърлото, вече ако е слязла надолу няма как да помогне при бронхити и т.н., но инфекция на гърлото се повлиява силно и бързо. Все едно забърсвате замърсено място с оцет, което е киселина и сода, която е алкална, убива всеки микроб. Благодарение на това изкарахме много леко Ковида.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 10:59 от sineva 1

# 1 959
Здравейте,  с ковид съм от 6 дни, направих си 2 дом . теста. Имах 38.4 два дни , главоболие и отпадналост. Сега всичко е по-добре с изключение на нощното изпотяване, всяка вечер сменям по 5,6 блузки.почти не спя. Моля за съвет, ако на някой му се е случвало, как да го преборя това. Основно по гърдите и гърба, нямам темп,  мн леко покашляне.

# 1 960
Здравейте,  с ковид съм от 6 дни, направих си 2 дом . теста. Имах 38.4 два дни , главоболие и отпадналост. Сега всичко е по-добре с изключение на нощното изпотяване, всяка вечер сменям по 5,6 блузки.почти не спя. Моля за съвет, ако на някой му се е случвало, как да го преборя това. Основно по гърдите и гърба, нямам темп,  мн леко покашляне.
По-горе са писали с Авирон рапид, но той е най-ефикасен ако се почне при първи симптоми, но пак върши работа. Стаматинът също е много ефикасен. И двата препарата са на билкова основа. Пийте много витамин Д в ударни количества, но капки или капсули, не таблетки, по-добре и бързо се усвояват от таблетната форма. Цинк задължително и селен, засилват имунитета, по желание и спирулина също за имунитет. В Аворонът има спирулина макар и в малко количество.

И много, много течности - чай, сок и вода, така се изхвърлят токсините и се сваля температурата .
Никаква физическа дейност, пълен покой ТОВА Е МНОГО ВАЖНО. Няколко лекари съм чувала по тв, че точно физическото натоварване е довело до тежки случаи.
Това изпотяване, ако нямаш температура ми се струва, че е нещо хормонално. За пневмонията също е характерно нощно изпотяване. Не е зле да те прегледа лекар.

Успех

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 11:27 от sineva 1

# 1 961
Здравейте,  с ковид съм от 6 дни, направих си 2 дом . теста. Имах 38.4 два дни , главоболие и отпадналост. Сега всичко е по-добре с изключение на нощното изпотяване, всяка вечер сменям по 5,6 блузки.почти не спя. Моля за съвет, ако на някой му се е случвало, как да го преборя това. Основно по гърдите и гърба, нямам темп,  мн леко покашляне.
По-горе са писали с Авирон рапид, но той е най-ефикасен ако се почне при първи симптоми, но пак върши работа. Стаматинът също е много ефикасен. И двата препарата са на билкова основа. Пийте много витамин Д в ударни количества, но капки или капсули, не таблетки, по-добре и бързо се усвояват от таблетната форма. Цинк задължително и селен, засилват имунитета, по желание и спирулина също за имунитет. В Аворонът има спирулина макар и в малко количество.

И много, много течности - чай, сок и вода, така се изхвърлят токсините и се сваля температурата .
Никаква физическа дейност, пълен покой ТОВА Е МНОГО ВАЖНО. Няколко лекари съм чувала по тв, че точно физическото натоварване е довело до тежки случаи.
Това изпотяване, ако нямаш температура ми се струва, че е нещо хормонално. За пневмонията също е характерно нощно изпотяване. Не е зле да те прегледа лекар.

Успех
За изпотяването - не е хормонално. Непрекъснато имах по 3 нощни изпотявания още 3 месеца след ковида. Леко полеко отшумяха постепенно, както и вдигане на 37.3 ° постковидно. И това отшумя.

# 1 962
За изпотяването - не е хормонално. Непрекъснато имах по 3 нощни изпотявания още 3 месеца след ковида. Леко полеко отшумяха постепенно, както и вдигане на 37.3 ° постковидно. И това отшумя.
Възможно е! Ние много леко изкарахме Ковид, но започнахме веднага ударно с лимон и сода плюс Авирон,  витамин д, селен и цинк. И оттогава при най-леко дращене на гърлото веднага лимон и сода и дотам. Та постковид симптоматиката не ми е позната.

# 1 963
Далеч преди ковид с единствен симптом обилно нощно изпотяване ММ се оказа с пневмония. Задължително консултация с ЛЛ, който би трябвало да назначи рентген после следва да проведете лечение изписано от специалист.

# 1 964
Здравейте,  с ковид съм от 6 дни, направих си 2 дом . теста. Имах 38.4 два дни , главоболие и отпадналост. Сега всичко е по-добре с изключение на нощното изпотяване, всяка вечер сменям по 5,6 блузки.почти не спя. Моля за съвет, ако на някой му се е случвало, как да го преборя това. Основно по гърдите и гърба, нямам темп,  мн леко покашляне.
Аз изкарах ковид така през м. март. Болно гърло и много изпотяване за седмица някъде. Сменях си блузите и в един момент ми мина. Не съм се изследвала за пневмония, но пък не пречи да го направите.

Общи условия

Активация на акаунт