Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 489
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 390
За образование на Запад можеха да помислят само децата на най-тъмночервената номенклатура. За простосмъртните беше невъзможно.

То и сега е горе-долу така. Само цветът се мени според силните на дена.

ПС: Е, има възможности и за нормалните хора - стипендии, продадени ниви, спестявания. Не е съвсем като преди.

Има възможности и да, за някои е лесно и си гледат само ученето, други трябва да работят и да се ограничават, но ако беше чак пък толкоз трудно нямаше масово да се заминава навън. Ми ти почти целите випуски на топ гимназиите заминаваха да учат навън. Пиша в минало време, че не знам сега как е. Но при соца изобщо нямаше възможност.

А относно безплатното здравеопазване, изразът "бонбони не пием" е от соц времената. Имала съм съученици деца на доктори и знам колко уиски сме пили за здравето на благодарните пациенти.

# 391
Забравихте ли списъците с АБПФК, които по презумпция влизаха първи?

# 392
Ако не беше миналото, системата и т.н. нямаше да имам безплатно образование и завършване на университет без да съм платил нито стотинка !

# 393
Хайде да не политизираме темата ! В последните дни виждате какво става с прокурорски синове, и куп други лица с знайни и незнайни покровители. Нещо да се е променило в тази насока от 89 насам ? - НИЩО !
Да спрем, защото иначе има да се караме до несвяст.

# 394
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

П.П. От къде е снимката в заглавието? От някъде ми е позната, ама не се сещам.

снимката избрах защото прилича на ученическа снимка от стари времена. Simple Smile

от тук е.

ще помоля да спрете с политическата дискусия.
да, имало е лошо, да имало е добро.
понякога едно и също нещо е било добро или лошо, в зависимост от това кой го гледа.

тая боркиня по нищо не се различава от онези,които се хвърляха на врата на ББ. което показва само акъла им, а не добротата или лошотията на строя.

# 395
Още ли някой вярва, че нещо е било безплатно....
Хора, няма безплатен обяд.
Хубавото беше, че сме били деца.

Как можахте да пуснете снимки на триъгълните пасти, така ми се приядоха, а няма....

# 396
а рецепта искаш ли? Wink

# 397
Добри, давай рецепта. Имам син, който се изживява като мастер шеф, та може и да ме огрее 😛

Иначе искам триъгълна паста.

# 398
Хайде, сега пък съществува тортата Фереро Тоше, която не можехме да направим едно време. Гарантирам, че не е по-лошо от триъгълните пасти. На моите им трещят ушите, докато я ядат.
Редактирам се, че тортата е Фереро Роше, а не Тоше, което е по мнение на редактора ми.

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 21:50 от Poni69

# 399
  • София
Лан, не се ли усещаш, че ти политизираш. Като искаш да престанем, спри с чаршафите.

# 400
смесваш 2 пакетчета масло (по 125г) и чаша - чаша и половина пудра захар. с миксер можеш да го докараш до почти пяна.
не казвам точно съотношение, защото някои го обичат по-сладко, други не. пробвай го Wink
купуваш бисквити детска радост и на найлон/фолио подреждаш един ред, мажеш с маслената смес, редиш втори ред и пак мажеш, третия ред намазваш, слагаш в редата червено сладко и леко повдигаш двете страни на найлона така, че да се допрат краищата на бисквитките.  притискаш леко и оставяш в хладилника да стегне.
намазваш "стените" с останалата част на сместа и с вилица оформяш ивички. може да се направят ивички с разтопен шоколад или да се настърже шоколад или да се посипе с настъргани орехи.
опция е бисквитките да са чаени, правоъгълни, както и да се топват втората бисквитките от втория и третия ред в мляко.

реже се след като се е стегнало в хладилника.
Simple Smile

# 401
Лан, не се ли усещаш, че ти политизираш. Като искаш да престанем, спри с чаршафите.
Надявам се правиш разлика между изказване на обективно мнение и политическа агитация. Ако не ...

Добри, както се казваше навремето - "вместо да обесняваш как, направи, донеси , почерпи" Mr. Green

Помня, че бабите правеха едни малки кифлички ( колкото една хапка ) с локум или сладко и поръсени обилно с пудра захар. Имаше и още едни сладки ( предполагам от маслено тесто ) - изглеждаха като полусфери пак наръсени с пудра захар. Някой им слагаха в тях също парче локум. Мисля, че не са арменски сладки но как се казват нямам идея. Обаче ако решиш да хапнеш бързо и има повечко пудразахар, тя полепва по гърлото и почва едно кашляне ... Е, за това беше лимонадата, да те спаси от кашлицата Wink

# 402
ох, арменските сладки....

# 403
А кафето с "макък" Mr. Green

# 404
  • Бургас
Ето и  "нашата" къща с кула

Скрит текст:

Сериозно се замислям дали да не направя едни скалички, но дали ще могат да престоят достатъчно дълго, че да станат като оригинални Smile

Общи условия

Активация на акаунт