Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 371
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 300
На един лагер в 4-ти клас си мажехме паста Мечо на филийки.
Ние мажехме зъбна паста на дръжките на вратите. Laughing Щуротии!

# 301
  • Пловдив
 А "мамба" знаете ли какво е?

Да те обърнат с дюшека.

# 302
  • София
За първата си СИМ карта платих 400лв. и видях на опашка с часове, за да я купя.

# 303
Аз си спомням, че за един 8.12 имаше намаление за карти за студенти и се редих на огромна опашка. Даже имам печат в студентската си книжка, да не се изкуши някой да вземе две карти Laughing

# 304
А "мамба" знаете ли какво е?
А "делфин" знаеш/лите ли какво е ? Mr. Green

# 305
  • Бургас
Нещо от казармата? Май не е от най-приятните.

# 306
"Делфин" не знам аз.

"Мамбата" е да те обърнат с дюшека и ти се озоваваш върху мрежата на леглото. Не са ми го правили, но сигурно не е приятно.

"Зареждането" е на същите легла да нагласят рамката на ръба на шифта, където трябва да влезе, за да се държи здраво. Като е на ръба, се задържа за момента, но, като седнеш, пада директно. Не знам това с какъв акъл го правеха. Такива сакатлъци може да станат, че.....

Мажеха бавите на вратите с паста за зъби, също по лицата на децата пак с паста рисуваха мустаци и вежди.

Абееее.....детски дивотии, ама някои от тях може да са доста опасни.

# 307
Делфина е както са наредени леглата в спалното се започва от края като се минава под едното и над другото и така се редува - минаване отдолу, минаване отгоре. Като делфинче се гмуркаш Mr. Green

# 308
Това са лагерни и бригадирски забави. Имаше и "космонавт" - да вдигнат и изправят цялото легло към стената заедно със спящия.

# 309
  • През девет планини в десета...
Някой помни ли едни бонбони дробс, викаме им ролка защото бяха 10 броя, наредени едни до други, завити в хартия като ролка, струва ха 5 ст, помня че бяха червени, твърди за смучене. Сега има в подобна опаковка за смучене ментос, олинт...

# 310
Aз си ги спомням,но май съм ги купувала за 10ст.Колко странно изглеждат тогавашните цени към днешна дата.

# 311
Помня ги, как да не ги помня. Не сме им казвали "дробс", но помня, че имаше с вкус на портокал и грейпфрут. Харесвах ги.
Много обичах и от сладкарницата тригуни и средногорки. В някои градове им казваха "Витошки". Едни триъгълни пастички на пластове, поръсени по краищата с пудра захар и орехи. И сега ги има, но като вкус са мнооого по-зле от тогавашните.

# 312
  • През девет планини в десета...
Колко хубаво миришеше в сладкарниците... На боза и пасти. Сиропирани охлюви, дънерчета, индианки, тригуни, баклави, толумбички,негърчета, праскови, швепс... В моя град сладкарниците се казваха пролет, пчела, захарно петле.

# 313
О, наистина, миризмата е неповторима.
А ние имахме една сладкраница "Приказка".
На всяка масичка имаше кукла, изобразяваща определен приказен герой. И имаше доста голямо разнообразие от пасти. Цели 3-4 вида.
Жалко, че не я запазиха с времето. Поне да съхранят самата идея на сладкарницата.

# 314
Цитат
В моя град сладкарниците се казваха пролет, пчела, захарно петле.
В София също имаше с такива имена.За ''Ну погоди'' няма човек,който да не си спомня.Макар и с детски столове и масички,майките се наместваха и си пушеха,и бъбриха вътре.За пасти и др.подобни приготвени,тогавашни неща не страдам,защото не ми харесваха.Боза също не харесвам,но си имаше чар и спокойна атмосфера.Кока-колата беше разредена,силно газирана.За кафето не знам как е било.Не съм пиела тогава,но народа си го жулеше,както и сега.

Общи условия

Активация на акаунт