Да се оплачем... 2022 - тема 2

• 329 610
  • 4 838
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
Четох старата по рано и известие за 2 нови, поглеждам Нова тема и веднага отворих календара да не би случайно да съм пропуснала коледните празници 😂😂😂 За съжаление не съм. Декември ни е най натоварения финансово месец и още от септември се изнервям. Голямо семейство, 5 деца и 7 възрастни за които да купуваме подаръци.Отделно 5 РД през Декември и 2 в първите дни на Януари...
Та с 2 думи виждайки новата тема се разочаровах че не е януари. Оплакване!

Жаки 🤗

Аз да се отчета- децата се влошиха, постоянно поддържат 38.5. Сутрин и вечер давам Ибо нещо си, това бяха изписали на щерката като и вадиха зъб преди месец, не го бях отворила и сега им го давам. Давам и проспан. Вчера следобед се свързах с доктора, час имат за утре по обед че били пълни с болни. Одобриха лечението, но те сякаш от ден на ден се влошават 😒 Дъщерята бълнува по цяла нощ, снощи се разпищя, 10мин не мога да я събудя и успокоя. Тя не е боледувала толкова никога, чак не знае какво се случва с нея.
Тя заспа към 18ч и като почна да бълнува брат и легнал до нея, гали я по главата и я успокоява. Много ми стана мило. Иначе не се траят 5мин
П.С. от мисли по болни деца забравих- пералнята ми умря. Докато вземем нова съм на ръчно пране 😭😭😭 Скъса се ремъка, мм намери нов, смени го, пуснахме я пробно, направи 1 оборот и го скъса пак. Някакъв лагер каза мм се счупил 😭😭😭

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 00:54 от Kaya

# 76
Леле ако така започва грипния сезон какво ли ще е насред зима Scream Обхваща ме хипохондрия.
При нас няма черна ряпа, замених с малка шоколадова торта. 
Нова тема нов късмет Hands V

# 77
За вечеря купих пилешки пържоли от бут. Изглеждаха добре, месото не ме усъмни. Обаче вкусът им после... нещо средно между риба и скариди.🤢 Такова нещо не ми се беше случвало.

Тийнката изкара някакъв вирус само с жесток гърлобол. Нито температура, нито хрема, нито кашлица. И гърленият секрет нищо не показа. За 3-4 дни мина.

Бързо оздравяване на болните!

# 78
  • София
kaya, и синът ми с 39° температура бълнуваше, даже халюцинации имаше. Вече месец си въртим вируси вкъщи...не сме боледували така от много години Confused. Всеки "донася" каквото може и след това е предай нататък...

# 79
  • София
Малее, колко болни... Около мен взеха да се множат ковид болните, някои за трети път.
Жаки, стискам палци за бързо преодоляване на проблема.
Кая, защо не се разберете да има подаръци само за децата? Ние с родата отдавна преустановихме тая мъка с коледните подаръци за всички, не си е работа за толкова хора да се измислят и купят интересни и все пак не толкова финансово натоварващи неща.

# 80
Аз също бях взела месо от бут, но го усетих, че не мирише добре и не посмях да готвя. Яд ме е ама по- добре така. Утре мъжът ми ще мисли вечерята, аз съм на събиране с колеги.
Не е кашлял цяла вечер. Откакто съм го взела дори не се е прокашлял. Не знам какво да мисля. Освен алергия , друго няма какво да е. Спряла съм му всички сиропи, съсипа си дробовете това дете Sad

# 81
1000+ мнения съм изтървала в старата тема, ама ще гледам да наваксвам в новата.

# 82
   За подаръците, ние от години сме се уговорили в родата да се подарява само на децата. За коледните, по-конкретно. За рождени дни си подаряваме, но неголеми. Родителите ни са възрастни, затрудняват се, както финансово, така и с избора, не е нужно. А и реално всички си имаме всичко, кому са необходими още един чифт пантофи или дебел пуловер. (Моята майка едвам я озаптихме с тези пуловери Simple Smile ) Свекърва ми пък дори за рождени дни не иска подаръци - отдавна била спряла да им се радва. Но внучките й са хитри. Последно малката й нарисува картина, голямата й изработи свещ и направи бисквитена торта. Взехме и едно Бейлисче. На такива неща се радва. Но за Коледа, наистина няма нужда за възрастните.

Момичета, съчувствам ви много с тези болести, че и деца много болни... Колко помага положителното мислене не знам, но ви мисля и пожелавам здраве на всички!
   Два-три дни се чувствах зле и аз, не много де, но не си показах носа навън. С Упсарин се пооправих, явно не е било сериозно. И без това имах много работа на компютър, използвах времето за това. Дупето ми квадратно стана от седене на стола.

# 83
То става ако е единодушно. Аз от години водя борба да почнем със семейни и общи подаръци, свекърите са съгласни, но етървата и сестра ми са против и заради тях не става 😒 То за коледната сага в семейството отделна тема (да си се оплача просто) трябва да си пусна 😂 Ето даже знам етървата какво ще ми подари, при все че и казах че не съм съгласна. Книга, която нямам от поредицата ми. Обаче уловката е че аз чакам просто да я пуснат с филмовата корица и тогава да я купя. Не, тя я намерила и била на промоция, та я поръчала 😒

# 84
Малее, колко болни... Около мен взеха да се множат ковид болните, някои за трети път.
Жаки, стискам палци за бързо преодоляване на проблема.
Кая, защо не се разберете да има подаръци само за децата? Ние с родата отдавна преустановихме тая мъка с коледните подаръци за всички, не си е работа за толкова хора да се измислят и купят интересни и все пак не толкова финансово натоварващи неща.

Около мен в момента няма много болни от Ковид, но като цяло броят нараства. Не само ковид, но също грип и RSV.
Очаква се при нас вълната да се засили със застудяването.

И ние така правим за подаръците. Свекърва ми изпрати пари за дъщеря ми, с които тя ще си избере подарък, а за възрастните нищо.

Ние всъщност нямаме нужда от нищо. Дори и предплатените карти за спа от Коледа 2019 още не сме използвали. Спа курорта е с басейни навън и е по-атрактивен зимата. Това ще е първата зима без ограничения и чакам с нетърпение да завали сняг, за да се възползваме.

Иначе всяка седмица до Коледа имаме по нещо - концерти, обяд, следобеден чай, мюзикъли. Само да сме живи и здрави! След проблемите на близката ми онзи ден, които ни дойдоха изневиделица (но слава Богу, се разрешиха благоприятно), съм решила да си живея живота, пък докъдето стигнем…..
Жаки, пожелавам ти всичко да е наред. Заслужаваш.

# 85
Втори Ковид през 10месеца при двама 70-годишни /единият е след операция от преди 20дни/- побелявам бавно и методично от изпънати до краен предел нерви и страх.

# 86
Да не го е лепнал в болницата? Скорошно оздравяване на всички!

# 87
Не, позволиха си да отидат на парти след толкова време пазене - техни приятели имат внучка и почерпиха, в компанията имало болна дама... Но било просто вирусче, според нея.

# 88
  • София
И аз днес се събудих със силен гърлобол, егати сезона болен наистина!

# 89
Оплаквам се, че колегите продължават да идват болни на работа. Ма то само хрема било, само кашлица, само не знам си какво...И то при положение, че никой няма да направи на въпрос, ако отсъстват ден-два. Поне да се види накъде тръгват нещата. Няма братче. Червата им ще се влачат, ама ще дойдат. И то защо, да си развяват тоалетите и да се говори от сутринта какво ще се обядва и кога ще се пуши. Не е като да спасяваме животи.

Общи условия

Активация на акаунт