Войната в Украйна 2

• 921 409
  • 14 404
  •   1
Отговори
# 195
Пригожин е казал, че РФ се е намесвала, намесва се и ще се намесва в изборите в САЩ.

Украинците казват, че засега нямат противодействие за иранските балистични ракети.

# 196
Може някой да запали цигара на борда. Ще видим.
Това е послание не към Путин а към руските военни. Путин не може да натисне сам копчето. Да не си правят илюзии че запада блъфира и че ядрен удар ще остане без отговор.
А кой е казал, че западa блъфира?
Генералите по западните телевизии говорят от месеци, че имат достатъчно конвенционални средства да го изровят от бункера без да им се налага да ползват ядрено оръжие.

# 197
Надявам се това с атомната подводница да е блъф, защото отдавна от САЩ заявяваха, че няма да отговорят с насрещен ядрен удар в отговор на такъв. То в такъв случай няма да засегне само Русия и Украйна, а всички ни, най-вече нас, защото сме наблизо. Предполагах, че в отговор НАТО ще пратят жива сила да смаже руснаците окончателно. Тези демонстрации поне на мен ми се струват ненужни и ме тревожат, но се надявам, че САЩ са помислили добре какво правят и какво би причинило това и на хората извън конфликта. Не разбирам от военно дело и вероятно има много неща, които не знам, само се моля най-големите ми страхове да не се сбъднат.

# 198
Съвсем честно мога да кажа, че най-големите ми страхове изчезнаха. Според мен няма да има ядрени удари, произлезли от тази война. И мен ме беше страх преди, но вече не.
Очаквам съвсем рационално обединеният нормален свят да озапти някак агресора. Самата Русия се надявам да се разпадне отвътре, има хиляди причини за това.

# 199
Ядрен удар от страна на ПССР си е блъф. Виж, авария в АЕЦ е напълно възможен сценарий, да не говорим че имат опит, както всички за съжаление знаем.

# 200
И за мен авария е по-вероятно, както и удар по Нова Каховка. Оркистан е способен на това.
Гнусна позиция на български свещеник:
https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-vidinskiya- … tinska-propaganda

# 201
Аз също изобщо не смятам че би се стигнало до ядрен удар. Руснаците не са чак такива фанатици че да тръгнат по тоя път дори и когато стигнат до военното поражение в Украйна. Обаче разпадането на Русия мен ме тревожи. То според мен може да доведе до гражданска война в Русия и недай Боже до размяна на ядрени удари между враждуващи фракции в Русия. Просто защото не знам при разпадане на руската държавност какво ще стане с контрола над ядрените оръжия, кой ще го контролира и как. Може да се окаже че при разпад на руската държавност и гражданска война в следствие на загубата в Украйна различни народи в Русия да придобият контрол над ядрени оръжия. Кадиров с контрол върху ядрено оръжие и искащ независимост за Чечня при разпад на Русия примерно ме плаши.

# 202
Пази Боже както се казва. Няма да казвам какво им желая всеки ден.

# 203
Аз също изобщо не смятам че би се стигнало до ядрен удар. Руснаците не са чак такива фанатици че да тръгнат по тоя път дори и когато стигнат до военното поражение в Украйна. Обаче разпадането на Русия мен ме тревожи. То според мен може да доведе до гражданска война в Русия и недай Боже до размяна на ядрени удари между враждуващи фракции в Русия. Просто защото не знам при разпадане на руската държавност какво ще стане с контрола над ядрените оръжия, кой ще го контролира и как. Може да се окаже че при разпад на руската държавност и гражданска война в следствие на загубата в Украйна различни народи в Русия да придобият контрол над ядрени оръжия. Кадиров с контрол върху ядрено оръжие и искащ независимост за Чечня при разпад на Русия примерно ме плаши.
Аз пък мисля, че на Кадиров шапката му ще бъде скроена преди да приключи тази война.

# 204
Какво стана с непълнолетните синове, които лудият Кадиров щеше да праща на фронта?

# 205
Да ги праща. Знам, че не е редно да се говори така, но не вярвам да са по-стока от баща си. Знаем какво най-вероятно ще им се случи на бойното поле, но всеки има глава на раменете си и си отговаря за действията. А Кадиров ми се повдига само като го гледам .

# 206
Какво стана с непълнолетните синове, които лудият Кадиров щеше да праща на фронта?

Имаше някаква тяхна снимка в гръб, в униформа, на някакво поле, с оръжия в ръка... Но Кадиров е кифла от социалните мрежи, често пуска режисирано съдържание и го хващат, че е измишльотина. Примерно пуска как е в Украйна и воюва, а отзад хората разпознават фона от Чечня и подобни.

# 207
Направиха фотосесия далече от фронта и се прибраха.

# 208
уж ходиха на фронта и му доведоха за подарък трима пленени украинци,
това племе е толкова гнусно и противно .....
https://twitter.com/i/status/1583418916365553665

# 209
Ти не вярваш на Путин? Откога? Че той си го каза в прав текст.
Защо пък да е гнусна позицията му? Абсолютно в каноните на християнската религия е.
Бая гнусна е, също и да се каже, че е по каноните на християнството.

Общи условия

Активация на акаунт