Войната в Украйна 2

• 927 899
  • 14 367
  •   1
Отговори
# 14 280
Ако се учим от историята, ще излезе, че точно ненамесата води до по-голям конфликт и накрая въвличане на тези, които са стояли настрани от "локалните" конфликти.

Ако се учим от историята, ще установим, че има примери и в двете посоки. Ескалацията обикновено е настъпвала със замесването на повече участници.

# 14 281
Молдова:

# 14 282
  • Paris, France
Ах, милите рашки! Все някой, някъде ги оскърбява и напада. Днес в Молдова. Военен обект им било Приднестровието.

# 14 283
Лорде, като ми написа това предложение да се разправям с Путин, защо не помисли малко как звучиш?
Както казах- мъчно ми е за украинците, нямат печеливш ход.

Звуча нормално. На всички ни е мъчно за украинците, на идеята да се предадат не е опция защото ще стане по-зле. Много по-зле.

# 14 284
Колкото по-рано се предадат, толкова повече ще спечелят.
Не точно да спечелят, но ако го представим като футболен резултат - по-добре да се предадеш и да паднеш със служебно 3:0, отколкото да решиш да играеш с резервите и контузените и да загубиш с 10:1.

# 14 285
И какво точно ще спечелят украинците ако се предадат? Съд за Зеленски и приближените му, унищожена армия, марионетно правителство + президент и ново нападение след 5-10 години, когато няма да могат да се защитят, а Западът ще е принуден да гледа и да не се намесва. Честно, не мога да повярвам, че това трябва да се обяснява на всяка страница!!!

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 21:18 от Acid_Burn

# 14 286
  • софия
От същия, от който руzнаците от 2022 са в Украйна. Променя се според настроението на вожда.
Цитат
издирван "по член от наказателния кодекс", но не се поясняват повече подробности.
https://bntnews.bg/news/rusiya-obyavi-zelenski-za-izdirvane-1277011news.html

# 14 287
Колкото по-рано се предадат, толкова повече ще спечелят.
Не точно да спечелят, но ако го представим като футболен резултат - по-добре да се предадеш и да паднеш със служебно 3:0, отколкото да решиш да играеш с резервите и контузените и да загубиш с 10:1.

Това при условия че мача ще свърши.
Само че няма да свърши. като паднеш с 3-0 победителя ще ти забрани да играеш с повече от 8 играчи и след ден  ще организира нов мач в който може и с 20 на 0 да те бие

# 14 288
  • софия
Как хубаво повтаряме думите на вожда на либерастичните Щати, където живеем. А той как хубаво разпространява руzките опорки.
Цитат
"Всяка сделка – най-лошата сделка – би била по-добра от това, което имаме сега. Ако бяха направили лоша сделка, щеше да е много по-добре. Щяха да дадат малко и всички щяха да бъдат живи и всяка сграда щеше да бъде построена, и всяка кула щеше да старее още 2000 години. (...)

Държавата е унищожена, невъзможно е да бъде възстановена. Ще минат стотици години преди да бъде възстановена. Няма достатъчно пари да бъде възстановена и целият свят да се обедини.

Те няма да се задоволят, докато не изпратят американски деца в Украйна и това се опитват да направят. Майките и бащите на Америка не искат децата им да се бият с Украйна и Русия. Няма да позволим войниците ни да умрат отвъд Океана."

https://clubz.bg/154086

# 14 289
Мисля, че конфликтът, на който засега сме свидетели, без да участваме пряко, се дължи до голяма степен на упоритото желание да се приеме за блъф това, което Путин повтаряше толкова дълги години, че вече се възприемаше като фонов шум - че няма да допусне Украйна в НАТО.

А накрая за всеобща изненада се оказа, че не блъфирал. Дано следващия път няма такава изненада или поне да не ни засегне по-чувствително.
"Бий дупе, да не биеш гъзище" , трябваше още при Грузия да го спукат от санкции.

# 14 290
Може би защото такива ултиматуми не кореспондираха с международното право. Кой да знае че на руският държавен лидер не му пука за международното право, а има имперско мислене.

# 14 291
Никъде няма да метне нищо, червените линии се превърнаха в мръснокафяви и светът ще е изпълнен с политици идиоти, ако се връзват на тия заплахи.

За Путин не знам, но аз /а едва ли само аз/ имам червена линия: не мра заради евроатлантици и разни там, дето мразят някого/не позволявам на евроатлантици да ми докарват ядрени проблеми. Колко ли гласоподаватели в Европа са като мен? Зеленски си поигра на Наполеон, време му е за остров Света Елена, фигуративно казано!
Ахъм.
Значи евроатлантиците не може, ама за Путин нямаш проблем да ти докарва ядрени проблеми. Защо такъв двоен аршин, тц тц?

# 14 292
Никъде няма да метне нищо, червените линии се превърнаха в мръснокафяви и светът ще е изпълнен с политици идиоти, ако се връзват на тия заплахи.

За Путин не знам, но аз /а едва ли само аз/ имам червена линия: не мра заради евроатлантици и разни там, дето мразят някого/не позволявам на евроатлантици да ми докарват ядрени проблеми. Колко ли гласоподаватели в Европа са като мен? Зеленски си поигра на Наполеон, време му е за остров Света Елена, фигуративно казано!

Тази червена линия се отнася за целия ЕС, пък и за САЩ, иначе отдавна да са влизли в Украйна. За грандиозния план на Зеленски за победа се е чуло засега, че нищо ново не казвал. Той няма и какво ново да каже. С една дума НАТО няма да прати войски в Украйна. За използването на западни оръжия също нищо не се чува. Зеленски вече подхвърля, че войната може да свърши тази есен, каквото и да значи това. Та ядрената заплаха най-вероятно се отлага, пък който иска да си преповтаря страшките.
Червените линии, макар и не точно тези, обаче ще бъдат преминати, без значение какво искаме или не искаме. Марио Драги е изчислил, че възстановяването на Украйна ще струва хиляда милиарда. Това е 1 трилион евро. Това го казвам за тези, дето си мислят, че замразените руски активи от около 300 милиона май бяха, ще стигнат. Тръмп още отсега кряска, че не Америка, а ЕС ще плаща възстановяването. Те и без това дължат 34 трилиона. За България това ще са може би около 15 милиарда на година. Отделно ще се превъоръжаваме, за да заработи американската оръжейна промишленост на бързи обороти. Пък и европейската донякъде. В интересни времена живеем....

# 14 293
"Зеленски си поигра на Наполеон"... Това е някаква шега нали? Наполеон завладява половината Европа - Прусия, Австро-Унгария, Полша, Испания плюс колониите ѝ, цяла Италия (плюс Ватикана), самообявява се за император, налага ембарго на Британия  и накрая напада с Русия, която не спазва ембаргото.
Кого е нападнал Зеленски? В коя чужда територия е нахлул? Да, има един лидер дето си играе на Наполеон, ама той е руски лидер.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 10:18 от Лорд Сняг

# 14 294
Най-удачното историческо сравнение на войната в Украйна все пак си остава това, което всички направиха първосигнално още на първия ден след нападението - на Путин и Хитлер. И по същия начин сега се призовава да му отстъпим, а той ще миряса. Явно поуките тудно влизат в нечии предубедени глави, колкото и да са очеизбождащи.

Общи условия

Активация на акаунт