🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 10 (07.11 - 13.11) 🐄

• 43 094
  • 984
  •   1
Отговори
# 465
Значи е излъгала Калин, когато беше фермер и искаше да я прави ратай, вместо нея избраха Ванчето, защото Камелия била в цикъл.
Тогава Калин я пита "Ти искаше да ходиш на дуел да те пратим ратай"
Тя отговори "Много ми се иска, но съм в цикъл."
Камелия каза на Калин, че ще и идва, не че е в цикъл в момента. Същото каза и Ванчето след това.
В този смисъл няма противоречие с отговора и на феновете.
Може би си права и е било така, но явно е било просто оправдание да не е ратай и дуелист. Защото на следващата седмица вече е било ясно, че не е в цикъл, но пак Ванчето пуснаха по пързалката.
Може би се заблудих от думите на Ванчето, че и тя е трябва да каже, че е в цикъл.

п.п. Страшни сме.Инспектор Гаджет ряпа да яде. Всяка дума, всеки жест, намигване и въздишка дори не ни убягват. Ако случайно един е пропуснал, друг е на пост и своевременно докладва. Smiling Imp С глас се смея!

# 466
Значи е излъгала Калин, когато беше фермер и искаше да я прави ратай, вместо нея избраха Ванчето, защото Камелия била в цикъл.
Тогава Калин я пита "Ти искаше да ходиш на дуел да те пратим ратай"
Тя отговори "Много ми се иска, но съм в цикъл."
Камелия каза на Калин, че ще и идва, не че е в цикъл в момента. Същото каза и Ванчето след това.
В този смисъл няма противоречие с отговора и на феновете.
Може би си права и е било така, но явно е било просто оправдание да не е ратай и дуелист.

Убедена съм, че е така. Запомнила съм го, защото нямам спомен да съм чувала, която и да е жена, в който и да е състезателен формат да ползва подобно извинение. Не, че съм гледала подробно всичко.
Камелия се измъкна с това оправдание, знаеше че Калин няма да настоява.

# 467

Влади и приятелката му

# 468
Убедена съм, че е така. Запомнила съм го, защото нямам спомен да съм чувала, която и да е жена, в който и да е състезателен формат да ползва подобно извинение. Не, че съм гледала подробно всичко.
Камелия се измъкна с това оправдание, знаеше че Калин няма да настоява.
Вярвам ти. Аз точно затова пиша и чета тук. Нищо не пропускаме, ако един не е чул или разбрал има друг, който не го пропуснал и господеля.
Коментарите тук са ми част от удоволствието от гледането на Фермата. Понякога по-голямото.Innocent
Преди само ви четях, не знам как решихи да пиша, но от години чета коментарите ви под темата с най-голямо удоволствие. Yum

# 469
Всъщност сте напълно прави, Камелия, а не Кукото заяви, че е в цикъл

Когато ножът, опре до кокала, веднага излизат с номера "Не мога, защото съм в цикъл." Joy
Горкичката, май корема я боли не от цикъла, а от смях.... заради лъжите, които говори. Smirk

Акси и Валерия, за мен са "мъжки" момичета! Blush

Аксения и Валерия не знам дали са “мъжки”, но със сигурност са много, много прости момичета. Лично аз чакам с нетърпение първата да си ходи, а ако е стане след дуел с Камелия, ще е още по-забавно:)
Валерия от фаворит, вече ми е в дъното, след въпросите и театъра с Гечо. Тотално отписана чалга.

Много сте груби спрямо Ваня 😕 И аз не й симпатизирам, ама “кукуто” и тем подобни, не е много ок според мен. Даже става грозно понякога.

# 470
Куку е обидно, но да наречеш някого “много, много прост” не е?

Иначе да - Валерия и Аксения не пращят от капацитет. Не мисля обаче, че и правят такава заявка. Те се заявяват като спортни, хубави и упорити. Каквито са. Умни - не.

# 471
  • при късмета
Аз от тази градина освен салата/марули и пресен лук/чесън не виждам какво друго могат да си откъснат, може би тиквички.
За месо не съм чула освен по някое бурканче подарък. Дори сега като влезе Митко се сетих, че един от споровете му с Шопски беше да не се колят животни. Та и тези си карат на варива и хляб. На Чавдар много личи отслабването, на Радо също.
Всичко, което имат като задачи за зимнина, остава за тях. Предната седмица цяло теле, ако не се лъжа Ники каза, че е 400 кг. консервираха. Да, няколко буркана на новите, не бяха добре затворени и бахура и на двата отбора отиде, но пак не е малко. А изпусналите буркани, като ги затворят и стерилизират отново, са си напълно годни.
Някой скоро се възхищаваше на вързалите домати в градината, а те като вържат бързо растат и зреят. Все пак не са ги почнали от семе, а от готов разсад. Чушките на третата седмица от разсад вече цъфтят. Аз тази година, понеже съм нова селянка и има къде, съседка ми даде зелен и жълт боб. От бобчета, до обиране на първите шушулки - 4 седмици, така ги меря, че ходим само събота и неделя. Та за 9 седмици тази градина вече ги изхранва

# 472
Куку е обидно, но да наречеш някого “много, много прост” не е?

Иначе да - Валерия и Аксения не пращят от капацитет. Не мисля обаче, че и правят такава заявка. Те се заявяват като спортни, хубави и упорити. Каквито са. Умни - не.

“Куку” е обида, да. “Много прост” е констатация.

Едно време имаше много хубав виц:

“Какво е блус?
Когато на готин човек му е кофти.”

Какво е чалга?
Когато на кофти човек му е готино.”

😉😀

# 473
Що да е бил прав Ивайло срещу Митко? Аз не смятам така.Митко се е доказал със свой екип,бизнес , който управлява добре. Спокоен , уравновесен, мислещ. Беше казвал как организират работат в екипа си, много ми хареса.Не успя май да го приложи като беше фемер, но мотивацията е различна. Не ми е измислен на мен, аз познавам такива хора.Трудно ги вадиш извън нерви. Само дето не вярвам,че той ще построи моста сега.Ще внесе малко свежести  разнообразие и толкова. Мостът си е работа на хората вътре, но не вярвам в него.Прекалено се отдалечиха и прекалено много стават дразгите между самите тях на чисто битово ниво. А и жените са прекалени злобарки.

Заради него им взеха 1 кошница, защото беше забравил за една задача. Тогава наставници бяха Марин и там кой беше другия. Кам-бан система ли прокарваше караиванов...какво беше не помня..

# 474
Зимнината се прибира в "зимника" не са показали да се хранят с нея. Наденици, месни буркани също са прибрани и не стана ясно дали могат да ги ползват. И сладката им са прибрани. Като гледам, което си спечелят от кошниците - това е. Затова и умират за сладко и се карат за една вафла всяка година.
ма ко, от 20 годиин живея в къща с голям двор. Ако боднеш домат от разсад в началото на май, ще ядеш домати в началото на юли. Краставици в средата на юни.
При тях една седмица е 5 дена, те влизат в 10, т.е. сега е средата на юни, а засадиха посевите през втората си седмица. Станали са ранните зеленчуци - салатки, тиквички, спанак, лапад, но и това не съм видяла да берат. Изобщо на тази градина не може да се разчита и им е само задача, който иска да вярва, че ядат и преяждат пресни зеленчуци така да е. Но и преди писах, едва финалистите ще хапнат шопска салата.

# 475
Лиляна мома на моменти ми е по- противна и от Камелия.
Не зная дали Ванчето ще си остане "сама", но на Лили шансовете са не по- малки.

# 476
Лиляна мома на моменти ми е по- противна и от Камелия.
Не зная дали Ванчето ще си остане "сама", но на Лили шансовете са не по- малки.

Жените на “старите” рязко удариха дъното. Особено след като Аксения им стана “предводител”.

# 477
  • При семейството си
Българското общество все още има много изкривени очаквания за много неща, но в конкретния случай драмата на Ванчето няма нищо общо с тях. Като си над нещата, като си хепи с изборите и решенията си, ми демонстрирай го, покажи го адекватно и с действия. Добре, тежко ти идва ратайството, намери начин да поискаш помощ, която тази седмица и фермер и ратай ти предлагат, не ред сълзи, ред псувни, после пак се обясняваш с някой. Митко много хубаво и’ го рекна, но тя пак нищо не разбра.
Нина и тя, с много и високопарни приказки, ама не спря нещо да мрънка, хленчи, изисква.
Лилето вечната кахърност, но и страшна справедливост…за собственото Д.
Аксения и Валерия се наиграха на сериозните  фермерки и дуелистки, време е купонът и женският чар в действие да започнат.
Камелия…американското гражданство на мъж не го прави мъж, просто американец, а бракът с такъв не те прави теб “голямата работа”. Не ми е кисело гроздето (и съм живяла в САЩ, и съм омъжена за човек и със северно-американско гражданство).
То вярно една Веселка остана, на която да кажеш “евала” и мъжко момиче.
МВР-то все по-положителен образ изважда. Браво.
Радо и той.
Виж, комплексният Иван седи и си чака наградата, ама не без помощта на една говорителка, ПР-ка.
Личи ми, че и аз, и детето сме болни.

# 478
  • при късмета
Мисля, че не са им прибрали това, което правиха. Нали Кукото обясняваше на Веселка, че прави 1 основно ядене и после всеки си добавя лютеница, извара, каквото му е кеф. Някой прави кекс със сладко от рози 2 или 3 седмици след като им беше задача, значи е при тях. Ядат млечните, които правят, оставя се само за оценките поръчаното количество. Затова остава за баници и разни други индивидуални идеи. Затова предполагам, че и месото ще оставят. А и в кошниците до сега не съм видяла зеленчуци. От време на време плодове има, но зеленчуци май не. А може и аз да не съм ги забелязала. но, ако наистина не им дават зеленчуци (освен стар лук за готвене), то няма логика да ги оставят без тях, а да им дават плодове. Кукото си беше прибрала ябълки и банани, тях със сигурност не си ги произвеждат
А за зеленчуците зависи къде си. Аз тази година като сефте, взех готов разсад и боднах само 4-5 коренчета, ей така за проба. Оставих 1 тук в голяма саксия на балкона. Един и същи сорт, посадени по едно и също време, от един и същи разсад, няколко часа беше разликата. Това тук вървеше 2-3 седмици преди тези в градината

# 479
  • На морето!
За мен Ванчето е типичен пример за неудовлетворена жена, която в средата на своите 40 не е постигнала нищо, живее с родителите си и дори работа няма стабилна

Общи условия

Активация на акаунт