Нашите орхидеи – тема 40

• 33 856
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Линдор, по-важно е как е растението, листата. Когато правиш снимки, най-добре да са в цял ръст Grinning
Цветът наистина може да клюмне от измръзване, случвало ми се е и на мен. Последните, които ми доставиха явно са измръзнали, единият цветонос отвори две пъпки и останалите започнаха да съхнат. Или мъжът ми пак е проветрявал екстремно, знам ли, не си призна тази вечер на разпита Joy
От твоите снимки не мога да преценя, но и така да е, пак ще цъфне, стига да е здраво растението. Дано да отвори, толкова хубави дебелички пъпки има...

# 256
lindor,
Снимай, моля, стъблото, листата, корените в саксията.
Може би има наистина леко отпускане на цветовете, но така не е ясно каква е причината.

Транспортирането на орхидеи в този сезон е рисково. И с тая мания да са току-що поляти...

# 257
И при мен сезона вече ескалира 😍

# 258
Транспортирането на орхидеи в този сезон е рисково. И с тая мания да са току-що поляти...

Знаааам, ама сърце юнашко не трае до пролетта. Измислих си, че имам свободно място за една саксия. Пък то не си заслужава да се поръча само една Rolling Eyes

# 259
Никой не може да разтегля пространството като един запален орхидеист. Законите на физиката не важат за нас

second,
Прекрасни са! Особено петото Heart Eyes

# 260
  • Los Angeles CA
Най- долните листа на едната са пожълтели а най- горното е разцепено.
Изолирала съм ги, за наколно дни, да не прехвърлят нещо на старите ми орхидейки. Няма петна, няма и други гадости по листата. Корените изглеждат добре, зелени са, не смятам да ги поливам.
На последната снимка се вижда, че най- вътрешното листо е отрязано, не знам защо.

# 261
  • Мадрид / София
Lindor, няма нищо алармиращо. Най-долното листо е най-старо. Няма проблем да пожълтее и падне. Важни са новите листа, да са хубави - зелени и твърди. Разцепването обикновено е поради някакво нараняване по време на растежа. Не е проблем за растението, расте си и си се развива нормално.

# 262
lindor,
Добре ми изглеждат и на мен. Съгласна съм с теб да не бързаш с поливането - нека просъхнат много добре.
Сцепеното листо на лилавата изглежда механично, не е притеснително.
За другата, с отрязаното/откъснатото най-ново листо - мисля, че ще продължи да расте нормално. Аз бих намазала мястото с фунгицид, въпреки че вероятно е засъхнало вече.

За момента ми се струва достатъчно да им почистиш листата, да ги поставиш на светло и да ги наблюдаваш известно време за промени. Пожелавам ти само радости да ти носят!

# 263
тази с пожълтелите листа ми изглежда с централен цветонос? Така ли е?

# 264
При мен цъфти това. Третата е с купешки цвят.

# 265
  • София
Последната е Одорион - една от парфюмните фабрики! Чудни са и трите!

# 266
  • Los Angeles CA
Горещо Ви,  благодаря  момичета!
 Отърсихте ме от безпокойството. Много си харесвам новите орхидеи и много исках някакъв различен цвят да    имат, че всички други са бели или някакъв светъл бял нюанс.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 19:47 от lindor

# 267
Време е за жълта значи

# 268
Момичета,днес ми е ден за поливане. Та,като вадих две от орхидеите от кашпите от всяка излетя по една мушичка.
Успях да уловя едната и да я снимам. Какво според вас е това?

Не знам дали се вижда добре,но нямах време да настройвам камерата.
Започнах да пръскам с препарат какъвто имам.
Не виждам някакви други аномалии по цветята.

# 269
Здравейте,бях писала,че взех Дендробиум Нобиле ,но нямам опит и бих искала малко съвет за полуването.Четох,че най-важното било Ноември-Февруари да не се полива.Струва ми се доста странно и понеже в интернет човек може да прочете всякакви глупости исках да попитам за съвет вас.Разбрах,че е хубаво поливането да е сутрин и водата да е мека.Не зная обаче как да става това поливане да потапям саксийката във вода или с пръскане на листата и цветовете?Трябвало да се тори докато цъфти,а то си е цъфнало и не знам трябва ли да купя нещо и да го подхраня.Цветенцата му леко ключнаха и мн бих искала да го полея ,но ще изчакам вашия съвет🌲⛄🌺

Общи условия

Активация на акаунт