Нашите орхидеи – тема 40

• 33 256
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Браво на всички! Чудесни красотички.
На MoreOrchids /дано помня правилно/ бялата красотичка е Liu's fantasy. Разкошна е.
При мен започват вече да отварят по-сериозно, като Софт клауд е вече на два облака. Става трудно да се минава, а днес се поизмъчих докато полея. Няма да ви спамя със снимки, ще се радвам на вашите.

# 406
Дами, моля припомнете ми за трипси каква комбинация да направя .

Всичко системно
моспилан
тепеки
мовенто май имаше
валмек

Гугълваш на СИСТЕМЕН

не виждам причина за опръскване при системни препарати. Системен значи че при поливане тръгва с жизнените сокове на растението, инсектите го консумират и или умират или им изчезва женаиет да се размножават, според съставката на системния инсектицид. . Което обезсмсисля всякакво пръскане. Няма и миризма.  Пръска се при контактни, но те са и и силно миризливи и токсични.

# 407
На едната от два цветоноса няма нито един цвят в правилната позиция, завъртяни са във всички посоки. Другата и на двата цветоноса засуши крайните пъпки. И на няколко други растения също имам по една-две засушени пъпки, нещо се е случило и пак не знам какво Confused

# 408
  • оттам, откъдето започва България
Phlox , аз не разбирам от орхидеи, но много ми харесва цветът на първите ти две орхи. Simple Smile

Не помня вече тази красота от кого е, но още си я пазя на декстопа:
Скрит текст:

# 409
На Рая разбира се, господарката на ЗС!

# 410
Тази снимка на Рая и аз си я запазих на таблета Joy за пример и подражание, или по-скоро докъде никога няма да стигна Joy

Ранобудна, първите две са scentation и dusty bell. Малко са кекави, доста ги почаках за цвят.

# 411
Розовата ми орхидея расте в ЗС, ако на това казвате съд без дупки отдолу.Свеки в е пресадила така, когато ме нямаше веднъж.В керамична непрозрачна саксия.Обаче тя много добре си се чъвства, макар да не мога да ѝ виждам корените и смятам да я пресадя като прецъфти.Иначе три от тях държа в керамични кашпи, непрозрачни също.

# 412
На мен ми заприлича на horizon първата.
Като тази

# 413
  • Карлово
Няма да ви спамя със снимки, ще се радвам на вашите.
Е, не така де. Покажи ги, те да не са в харем?

# 414
  • София
На Рая разбира се, господарката на ЗС!
Ще си се хиля самичка дни наред  Laughing Laughing Laughing

Моя е снимката, да. Това е Scention от фабриките. И тази година се очертава да е такава. Още е на пъпки, но като отвори, ще я покажа.
ДамаТрефа, не показвам, защото ми е трудно да отделя хубавите от по-хубавите, а количеството ми фалчета стига да публикувам всеки ден по една + по една допълнително за почивните дни, без да повтарям растение. Освен това част от тях са с история, която е вълнуваща основно за мен - начин на придобиване, някакъв повод или вълнение при отглеждането и това ги прави по-специални, но не по-екзотични или с по-богат цъфтеж. Разбира се, когато някоя особено ме докосне и снимката стане сполучлива, ще я публикувам.

# 415
Здравейте, как бих могла да я спася?
До сега съм отглеждала само фаленопсис.

# 416
Загубена кауза

# 417
  • Мадрид / София
Да, много малка вероятност да оцелее. 1. Защото няма тръгнало ново растение и съответно е без действащи корени. 2. Защото само с една булба растението няма достатъчно хранителен резерв за да превъзмогне шока.
Все пак опитай следното: сложи това растение върху влажен сфагнум и го опръсквай по някога с вода за да поддържа влагата и да е на поне 24 градуса. Ако извади ново растение и тръгнат нови корени само тогава може да се прехвърли в кори и саксия.

# 418
Момичета, този корен според вас здрав ли е - в основата е леко сух, не е съвсем изсъхнал, а надолу е бледозелен към бял с разклонение. Има ли смисъл от него?

# 419
Не изглежда особено здрав.

Но!
Орхидеята е прекалено зарита в субстрата.
И саксията изобщо не е удачна.
Изглежда току-що прехвърлена орхидеята в нея, силно препоръчвам да я върнеш в предишната.

Общи условия

Активация на акаунт