Нашите орхидеи – тема 40

• 33 236
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Вкъщи днес Heart Eyes

# 466
Здравейте, имам нужда от помощ вчера си купих тази почва за орхидеи и днес присадих орхидеите ми, но в почвата няма никакви кори всичко е на пръст. Моля за съвет от къде да купя нови кори и дали ако останат в тази почва ще убия орхидеите?

# 467
  • София
Това не е субстрат за фаленопсиси. За онцита, цимбита, камбрии, дендита - за тези  видове е. За фалчетата, ако нямате възможност да си вземете новозеландски кори, си купете от пакетите в Лидл. Имат малко примеси, но все пак са добри.

# 468
  • Варна
За мен лидълските са си чисти кори. Нищо друго не съм виждала в пакетите, понякога чак ми се иска да има и по-дребни парченца. И да има примеси са минимални.

# 469
  • София

iana28 какъв е този разкош?Може ли да споделиш за по-неопитните ,като мен 🌺
Здравей, ако ти кажа,че хич не съм наясно с видовете орхидеи. Просто си я харесах в магазина,че нямах такъв цвят и си я взех миналата година.

# 470
Няколко мои красавици

# 471
Здравейте,момичета! 🌸

Може ли съвет, как да процедирам при моята орхидея. Няма цветонос, има си корени,листа но незнам какво да направя за да се появи цветоноса. Имам я от 4г. Цветоноите бяха 2 но изсъхнаха и ги махнах Може би не е трябвало но 🤷‍♀️

# 472
Това на последната снимка що е? Да не е конци?

# 473
Това на последната снимка що е? Да не е конци?
Мисля, че всичко е корени 🤔

# 474
Ей това ми прилича на зашито с конец:-)

# 475
Влакна са,листото се е пукнало.

# 476
Че то от там си се пука (отваря) и никога не съм виждала нещо подобно... То даже държи вътрешното да не си легне на мястото...
И отщипи онзи корен от дръжката за цветонос, да си ходи накъдето иска, но няма работа там Simple Smile

# 477
  • Варна
Освен да промениш мястото. Може би не е достатъчно светло.

# 478
И аз не съм виждала такова листо никога. Не знам какъв може да е проблема, но ако растат такива листа може да й има нещо, струва ми се че има и недобър корен.
Но да - пробвай със смяна на мястото за начало

# 479
  • Мадрид / София
За да цъфти трябва да има температурна разлика нощни-дневни от 10 градуса. Тоест оставя се на едни 16 градуса нощем и на 24-25 градуса дневни. Това е правилото. При мен е трудно това да се постигне както и по-влажен въздух та цъфтят някои, други не искат. Гледаш си ги и се надяваш. Някои, които са по-знаещи и можещи в отглеждането на орхидеи казват, че има такива, дето ги чакат от 8 г. да цъфнат. Верно са видови ама всяка една си е сама за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт