Нашите орхидеи – тема 40

• 33 238
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Тази година моя зелен цимбидиум май няма да цъфти. За момента вади нови булби, възможно е аз да обърках нещо в отглеждането- май не го засуших. И белия скромно се раздава с един цветонос който сега отваря цветове и нови две три булби.

# 451
  • Варна
Дали някого тук гледа максилария ? Имам въпрос. В основата на булбите излизат едни червеникави израстъци и тръгват напречно. Чудя се дали има шанс да са цветоноси ? Миналата година цъфна с 3-4 цветчета, но ги видях малко преди да се отворят, т.е. пропуснах началото. Сега тези израстъци са на почти всяка булба и затова ги забелязах иначе като нищо щях отново да ги проспя. Blush

Ето 2 снимки. Simple Smile

# 452

Актуални от сега, за жената, която търси зелен цимбидиум.

# 453
  • Варна
Отговарям си на питането за орхидея максилария. Grinning Потърсих и зумнах разни снимки. Ето как излизат цветоносите. Само където моята е някаква жълта, а тази на снимката е оранжева. Но по същия начин изглежда и се надявам наистина това да са цветоноси. 🤞🙏
Скрит текст:

# 454
  • Мадрид / София
Floren, как точно се казва, че се различават, виж тази максилария:

# 455
  • Варна
Мисля, че е variabilis. Цъфти в жълто и цветовете излизат по показания от мен начин. Пък и моята е каскадна, булбите растат все по- нависоко.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 09:54 от floren

# 456
  • София
Зелен цимбидиум има в Хоуммакс - Люлин, София. Днес минах, но не помня колко струваше. Имаха три цвята.

# 457
  • Русе
И моя цимбидиум няма никакво намерение да цъфти, но не е неочаквано, защото си стои на едно и също място и не е на много хладно. Нямам условия за цимбидиуми, ама като ми харесват и все си казвам... хайде да пробвам още веднъж!
Камбриеви и подобни си цъфтят. Зигопеталумът е от едно зареждане на Кауфланд и си цъфти редовно. Сега е с два цветоноса. Останалите не съм ги снимала още.

# 458
  • Бургас
Днес мъжа ми бутнал една орха от цветарника без да иска разбира се  утрепал една пъпка която до дни щеше да цъфне. Отвори ми работа с пресаждане на друга бутната отново без да иска орха.....и направо ми идваше да го "утрепя" 😤. Показвам му счупената пъпка, а той "сложи я в малко памук с вода и ще пусне корени" 😳😂.
Пафът няма да цъфти, пуснал е нови две издънки. От тази година ще го "гледам" като Цимбидиум на село. Лятото на вън, зимата на студено в стаята 🤔
Све, Зигито е много красиво, като Камбия ли се гледа? Че нещо с тях не успявам да се справям в отглеждането. Много уморих - имам една на село на студено. В къщи почти беше заминала.

# 459
  • Русе
Благодаря, Мая! Аз почти всички различни от фаленопсис гледам по един и същ начин, така че, да, като камбрия.

# 460
# 461
  • Мадрид / София
Maya, пафчетата цъфтят точно от нови издънки, не от старите и обичат топло. Пратиш ли го на студено ще го умориш. Кога точно ще цъфне - не знам, но е хубав знак, че има нови издънки.

# 462
  • Бургас
Maya, пафчетата цъфтят точно от нови издънки, не от старите и обичат топло. Пратиш ли го на студено ще го умориш. Кога точно ще цъфне - не знам, но е хубав знак, че има нови издънки.
Да това го знам, но моя Паф се оказва от студенолюбивите. 4 или 5г.го имам и нито веднъж не е цъфтял при мен. Расте на дълги листа и толкоз. В момента има към 4-5 стари растения.

# 463
Да това го знам, но моя Паф се оказва от студенолюбивите. 4 или 5г.го имам и нито веднъж не е цъфтял при мен. Расте на дълги листа и толкоз. В момента има към 4-5 стари растения.

Пафовете биват различни видове. има група студенолюбиви и групи топлолюбиви. Различават се по цвета на листата. Цъфти еднократно от издънка достигнала зрялост, зрелостт аможе да отнеме 1-2-3 години, колкото се налага. може да цъфне от стара издънка когато тя достигне зрялост и подходящи условия

# 464

iana28 какъв е този разкош?Може ли да споделиш за по-неопитните ,като мен 🌺

Общи условия

Активация на акаунт