Пубертетът при момчетата - тема 12

• 41 895
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
И от мен глас за леене на куршум. Може да е бабешко, но мисля, че помага.
По някакъв начин се "материализира" страха.

# 586
  • София
Минавала съм през бабини диветини като малка при уплаха. Не помня дали ми помогна.

Пътувай с него няколко дена. Или просто бъди до него.
Ако не можете да се справите сами запиши му час при психолог.

# 587
Точно по време на пандемията претърпяхме с моя син катастрофа.
Той много се стресна. Даже ме пита в колата : Мамо ние умряхме ли?
ММ дойде да го прибере и да ми прибере колата. Детето не пожела да се качи в неговата кола и се прибра пеша до вкъщи. Добре че бяхме на що годе близко разстояние. После пак не искаше да се качва в колата. Една приятелка ми предложи някаква баба в Тополовградското им село да му пребаее, върху дреха. Пратиха ми дрехата по куриер и детето спа с нея няколко дни. Дали премина уплаха или баенето ( не вярвам много ) си свърши работата не знам.

# 588
Благодаря на всички за съветите, някои вече приложихме, други ще обмислим.Днес поговорихме пак и той реши да поговори с училищния психолог, с нея имат много добра комуникация по други поводи.
Аз лично съм изненадана че чак така се е уплашил, не е такъв тип човек. Но се в шокирал от случката, до степен, че са не се качи на следв автобус, а да върви не малко разстояние.
Не е имало тежко пострадали, но е имало хора, налягсли по пода.
Днес тръгна уж по-спокоен.
Благодаря още веднъж, надявам се да "изхвърли" преживяването.

# 589
  • София
Само ще спомена как се справи моето момиче със стреса.  Беше много уплашена, нападнаха я във входа, но 2-3 седмици я придружавахме и после  си каза - "Трябва сама да се изправя срещу страховете си, за да ги преборя" . Да не ви казвам, мен как ме е страх, като се прибира сама, по нощите. Но тя казва, че не я е страх. Господ да ги пази.
Светкавица, да не се поддава на стреса, дано всичко е наред.

# 590
Аз не вярвам в бабини деветини, а в квалифицираната психология.
Но в подобна ситуация бих направила точно това, защото имам усещането, че ще помогне много повече на психиката на детето, отколкото консултация с психолог.

# 591
Привет, моля ви споделете опит за празнуване на 18 ти РД в някой клуб в София. В голям конфликт сме с моя син, щото хич не ги разбира още нещата, а аз излизам лудата. другият проблем е, че част от компанията е още на 17 и не знам дали ще гипуснат. Той си има някаква визия за нещата, но искам да си сверя часовника и....портфейла Sad
И на нас ни предстои след две седмици пълнолетен купон.Младежа отказва дискотеки,кръчми....И ние имаме ненавършили 18 и се съобразява и с това да не притесняват излишно родителите.Решението взеха с най добрия си приятел,роден седмица преди него-наехме вила и събират компанията там.Хранене-кетъринг.

# 592
От езиковата школа, която посещава на сина му предложиха този лагер Skouras Camp Bulgaria
Двоуми се дали да ходи
Някой с отзиви?

# 593
  • София
Отскоро сина ми  на 15 започна да си разделя косата и забелязах че отгоре е оредяла
Според него щото я дърпа много но не вярвам да е от това

Не искам да ви плаша, но сина ми започна на 15г така след прекаран Ковид...
След година мазане с мазила и миене с шампоани- пуснах изследвания и се оказаха доста ниски нива на определени неща, които водят до това оредяване. Потвърди се и алопеция...
През август ще стане на 18- не ме питейте през какво минахме за това време.
В момента го лекуваме,пие какво ли не и се маже, да задържим това което все още има
Пуснете кръвни изследвания- не чакайте като мен- вижте в темета за Косопада- момичетата са много отзивчиви

# 594
  • София
От езиковата школа, която посещава на сина му предложиха този лагер Skouras Camp Bulgaria
Двоуми се дали да ходи
Някой с отзиви?
Привет,
Моят син ходи две поредни години(2018 и 2019г.) там на лагер. Не му се прибираше и двата пъти. Не си представяй някакъв лукс. Спят по 8-10 деца в бунгало, носят си чаршафи. Има деца от много държави. Денонощно забавление и спортни игри.

# 595
  • София
Двоуми се дали да ходи
Някой с отзиви?
Привет,
Моят син ходи две поредни години(2018 и 2019г.) там на лагер. Не му се прибираше и двата пъти. Не си представяй някакъв лукс. Спят по 8-10 деца в бунгало, носят си чаршафи. Има деца от много държави. Денонощно забавление и спортни игри.

И аз имам абсолютно същата информация.
Тази година ще пращам малкото ми дете там по предпоръка от приятели. Казват, че на децата много им харесва.

# 596
Благодаря за отзивите' момичета
Лятото ще е на 16' притеснявам се дали ще има и по-големи деца като него

# 597
Може ли повече информация за това? И от каква възраст са децата?

# 598
Моят юнак явно е в усилена фаза на растеж и от седмица- две много го болят колената.
Предишния път, когато имаше подобни оплаквания, го заведохме на лекар и след направени рентгенови снимки казаха, че всичко се дължи на растежа. Нищо по- конкретно, ще минело. Да, мина и забравихме. Сега, обаче всичко се повтаря отново, а болките са по- силни. До степен да не отиде да кара ски този уикенд, а в същото дългоочакваната от него ски ваканция е след сдве седмици и абсурд да я отменим. Затова биха ми били от полза всякакви идеи какво друго на най- елементарно ниво би могло да помогне за въпросния дискомфорт.
С ластични наколенки се чувства по- добре. Нещо друго, което да ви идва на ум?

# 599
  • София
ТиЛи, витамини, колаген?

Общи условия

Активация на акаунт