Термин март 2023 ❤️💙 тема номер 5

• 39 373
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Активни как то винаги! Чак до нова тема сме стигнали Grinning

Та да питам имате ли някакво мнение за количките на Buba, благодаря предварително
Имам Buba Solo, купена преди 5 години някъде. Сега като им гледам сайта, цените бяха други преди Grinning
Ако се сещам правилно ги произвеждаха на същото място, където и Tutis и мисля още една марка. Писала съм няколко пъти че не съм я ползвала много, но пък колкото я ползвах бях доволна. В центъра като живяхме я бутах по разбити тротоари и павета, като се преместихме където сме сега я бутах по липсващи тротоари и беше доста ок. Заради "условията" исках да е "танк" де. Има със сигурност танкове дето возят по-добре, но аз бях доволна. Механизмите за закачане на кошовете са пластмасови, но това не беше проблем. Единственото негативно е че въобще не беше компактна и не се събираше в прилично голям багажник.
Та на кратко аз съм доволна от качеството за цената, което получих тогава. Сега не знам как стоят нещата, но при всички положение виж количката на живо, бутни, механизмите пипни и т.н. За мен и мъжа ми количката беше комфортна, за майка ми например беше ад - тя се бореше с нея (после тя взе лятна дето за нея е удобна, аз я подритвах постоянно, та.. трябва да се бутне на живо)

Xrisi.i, аз поне имам убеденост че феталната е по-сигурна от вярвания Grinning Голямият ми син го носих по-ниско, сега е по-високо, пак е момче, 5 пъти видях пишлето на 2 и 3D. Изказаха ми се и твърдения че второто било по-високо и то за това е момче и не е ниско. И че е по-напред и нз си още какво. Говорила съм и с майка ми - аз съм била ниско, брат ми високо (обратно на вярването).
Всички признаци за гадаене, които хората са имали имат 50% шанс за успех, което не е малко. Майка ми е според нея познава 100% от случаите - просто един ден се изтърва "той" или "тя" и то това идва. И двете ми бебета за момичета обяви Grinning

# 91
Хриси,щом са ти казали със сигурност, значи е така. Аз нося нормално и са момчета, това няма значение според мен,някакви поверия. А и ако е момче това добре се вижда. 😀

# 92
Xrisi.i и моят корем е като твоя, и аз чакам момиче Grinning

няколко пъти различни лекари ми казаха че ще е момиче

тия бабешките вярвания... не знам какво да кажа - на мен кожата ми е по-суха, по-чиста, косата и ноктите блестящи, не ми излизат пъпки по лицето, качвам само на корем, краката ми са студени.... и какво ли още не, което ако вярваме на бабешки приказки са признаци за момче, но то е доказано, че на такива поверия не може да се вярва

Майка ми е имала еднакви бремености като корем и килограми и с мен и брат ми. И за мен са казвали, че ще съм момче, ама съм момиче Grinning

В интерес на истината някъде пишеше, че след 20/21 седмица, коремът ще почне да се заобля, и аз чакам моят корем да почне да расте над пъпа, да добие приятен кръгъл вид... трябва да сме търпеливи, до м. март ще пораснат коремите ни и ще се закрълят отвсякъде

# 93
Ирна, с нетърпение чаках твоето включване, много ме зарадва! Дишай спокойно сега ❤️
Мятам се и аз на положителната вълна - днес бях на преглед, серклажът ми си е на място, шийката държи фронта и бебчето се развива добре. По-хубави неща нямаше как да чуя! 🥰
Иначе аз нося по-високичко сякаш, което май е за момче, плюс това, че коремът ми е остър (това уж за момче го гласят). Та, Хриси, аз си се доверявам на феталната.

# 94
Здравейте. Аз съм в 24-та седмица и от няколко дни дооооста повече ме болят гърдите и днес ми текнаха… Нормално ли е толкова рано? Трябва ли да се притеснявам?

# 95
Относно подаръчната кутия от Hipp, аз вчера се регистрирах на този адрес https://www.hipp.bg/babyclub-landingpage/
Попълних личните си данни и задължителния код, прикачих снимка от последния ми ехографски преглед и преди 30 мин ми се обадиха, че успешно съм изпълнила условията и ме попитаха за адрес на Спиди, като до една седмица изпращат пратката и е напълно безплатно, доставката се поема от тях.

# 96
Rgirl123 , моят случай не е същият, но имам чувството, че всеки момент ще стане,
след като изведнъж се уголемиха, просто, станаха огромни, от долната страха са тъмно розово/лилаво сини, а самите ареоли станаха много тъмно кафеви - оглеждам се за протичане, досега не съм видяла,
но от прочетеното тук из темите разбирам че е по-скоро нормално,
дано някой с подобен конкретен случай да се включи, че и аз се чудя.

Здравейте. Аз съм в 24-та седмица и от няколко дни дооооста повече ме болят гърдите и днес ми текнаха… Нормално ли е толкова рано? Трябва ли да се притеснявам?

# 97
Здравей, да, нормално е и няма от какво да се притесняваш и при мен е така. Гърдите се подготвят 🙂

# 98
Момичета, дайде по едно експретно мнение, моля  😎
Ако разбирам правилно съм си докарала анемия, съдейки по резултатите от днешното изследване?
Хематокрит, Еритроцити ( това са белите и червените кръвни телца, нали?) и Хемоглобин са под нормата:
Желязо и Феритин са съъъвсем на най-ниската граница, но все пак в граница🤔

# 99
Момичета, дайде по едно експретно мнение, моля  😎
Ако разбирам правилно съм си докарала анемия, съдейки по резултатите от днешното изследване?
Хематокрит, Еритроцити ( това са белите и червените кръвни телца, нали?) и Хемоглобин са под нормата:

според мен изглеждат  добре  , но все пак не съм лекар . Но лекаря ще ти обясни най- добре , ако е така както казваш вероятно ще пиеш желязо , аз пия желязо още от 15 седмица   🙄 утре и аз ще правя същите изследвания .

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 18:49 от Ivelina.m

# 100
Притеснявам се, че още имам проблем със задържането на храна, и съответно на витамините.
Аспиринът е на мънички таблетки и не ми дразни стомахът, но витамините, ако успея един път в седмица да изпия/задържа някое хапче си е постижение.
Ще пиша утре след прегледа какво е казал док 👍👍
Ще трябва да измисля някакъв трик да ги пия измежду хапки препечена филийка ... Някой може ли да сподели трикове, децата примерно как успявате да ги накарате да изпият някое хапче? Трябва ми наистина нещо като за деца, да се излъжа сама себе си 😁

според мен изглеждат  добре  , но все пак не съм лекар . Но лекаря ще ти обясни най- добре , ако е така както казваш вероятно ще пиеш желязо , аз пия желязо още от 15 седмица   🙄 утре и аз ще правя същите изследвания .

# 101
  • В твоето съзнание...
Децата не знам, но на кучето ги чупя на две и го обвивам в пастет Grinning
Ако така те дразнят на хап, питай няма ли вариант за течни. Тук желязо и витамин Д има за впръскване и не дразнят.

Притеснявам се, че още имам проблем със задържането на храна, и съответно на витамините.
Аспиринът е на мънички таблетки и не ми дразни стомахът, но витамините, ако успея един път в седмица да изпия/задържа някое хапче си е постижение.
Ще трябва да измисля някакъв трик да ги пия измежду хапки препечена филийка ... Някой може ли да сподели трикове, децата примерно как успявате да ги накарате да изпият някое хапче? Трябва ми наистина нещо като за деца, да се излъжа сама себе си 😁

# 102
Аз си взех - витамин Д, Ц, Фолиева киселина и Б комплекс на спрей
Отделно пия и витамини на Alive - желирани
Купувах и Омега 3, но ми ставаше лошо 😒

# 103
На мен ми изписаха Хемферум заради ниския хемоглобин - изобщо не дразни стомаха, но са големи таблетки, а аз не мога да поглъщам хапчета и ми е голяма мъка всеки ден. Ползвах спрей досега, но не ми помогна особено, но Хемферума е топ, няма странични ефекти и съм доволна засега.

# 104
  • София
Текат, текат. 23+2 в момента, тече ми повече в събота последно. И преди това съм хващала е текло (не е като да не си личат петна от коластра). При мен тече само едната за сега, но зърната са ми много чувствителни и на двете.
Абсолютно в реда на нещата си е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт