ЕРКАН МЕРИЧ🌹ХАЗАЛ СУБАШЪ🌹 след 🌹ADINI SEN KOY🌹Нови проекти🌹 Тема № 10

• 135 073
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря ви за споделеното! Flowers Bouquet

Фрагман 1 за еп. 25, рус. суб.

https://vk.com/turfanclub?w=wall-203262439_182713

За по - добро разбиране - преводът като текст:

Адвокат: Г-жо Азизе, сватбата състоя ли се?
Азизе: Не, не се е случила.
Адвокат: Г-н Девран иска ли да се разведе с вас?
Девран: Няма да има развод.
Азизе: Ако е полезна, нека остане. Ако е безполезна, извадете я и поставете нова. Същото ще се случи и с теб /към Мерием/, само почакай.
Девран: Азизе, слушай.
Азизе: Не ме докосвай! Удавете се в блатото на вашите традиции!
Бабата на Азизе: Отсега нататък няма да ти позволя да правиш нищо, което не искаш. О, само да ми имаше доверие.
Фърат: Няма да те дам на онзи негодник Девран, да тръгваме!
Мерием: Но аз го обичам!
Фърат: И двамата ще платите за това.
Девран: Иди при клана си, кажи им, че скоро ще чуят новини за внука и не ми казвай нищо друго. Разбира се, освен ако единият от синовете ви не убие другия.
Фърат: Взехте Мерием само за да ме нараните, негодници! Мерием беше моя!
Первин: Синко!
Девран: Не знаех.
Фърат: Сега горете с вашите традиции и гордост.

Вера, има откъс във ВК - Мерием е в дома на Девран, Азизе - също, май е преди сцената с целувката им.
Фидан е с нови дрехи, друго не забелязах.

ExKely, в акаунта на телевизията винаги има резюме

https://www.instagram.com/p/DJ1eEH-OmQn/

Преводът на цялото последно изречение е различен от превода само на последната част - son bir çabayla nikâhı basar - той се жени за нея.

Ти откъде взе този кадър с превод на български - от предаването на Onedio?

Аз го погледнах, но без превод Хазал и Бурак

Да не си край Азизе в този момент - много съм доволна. А баба ѝ я прегърна. Може да изгони Явуз и да прибере Азизе с децата при нея.

# 706
Оставам на мнението, че всичко се развива много логично и последователно. Правилно предположих, че употребата на сила ще доведе до разрива между Азизе и Девран. Натискът на традициите взе връх над разума и чувствата на Девран и всичко отиде по д....те. Единственият начин да намери обратния път към Азизе е да се обърне срещу семейството си, т.е. и той да бъде изоставен/бездомен/беззащитен. Много хубаво заглавие са измислили за сериала, подсказващо много за съдържанието.
Контрастът между отгледаните свободно в гората (Азизе и сие) и тези според обществените правила и норми (Девран и Юсуф) е впечатляващ. Първите не се притесняват да посочат истината, колкото и болезнена да е тя - както думите на Зелиха за майката на Юсуф, докото другите са склонни да си затворят очите за да нагодят ситуацията както на тях им е изгодно.

Докато пишех, излезе рейтинга - върнаха си лидерството в тотала, което много ме радва. Една затрогваща история, разказана и показана само чрез суровите емоции на героите си, впечатлява повече от звезди и ефекти, браво!

Лучия, интрвюто на Онедио в приложението на Ютуб ми излиза с автоматичен превод на английски. През Google lans translate съм превела скриншота на български за да е разбираем за всички.

# 707
... Благодаря за всичко споделено.
  ExKely,Харесва ми начина ти на споделяне ,мненията ти, оценките,
  виждания за епизодите и сериала като цяло.
  Лучия,Первин заведе Мерием веднага в къщата,обясни,че е личната и помощница ,
  развалиха стаята на Самет,там я настани и двете нощуваха в къщата.Сцените с целувките,опита на
  Девран за интимност и бягството на Азизе,е през нощта..Вахаб за мен се оказа по-лош от Явуз.Начина,
  по който каза на Девран за Фърат,действията му след това към него,срина психиката му. Сцената с
  Девран, гледащ снимката от преди 20 г,търсещ помощ и съвет от починалия си брат,е покъртителна.
  Первин искаше от снаха си да ражда деца,а тя е родила само 2  с разлика  от 13 години между тях.
  Не знам дали е така,но рускините коментират,че сценарият е променен по искане на продуцента....
  Виждайки Азизе с Фарук,Девран крещеше Азизееее!!Сега тя крещи Деврааан!   Като гледам фрагмана,
  може и с Девран да посетят болница.А клишето амнезия?Или краят на сезона ще е такъв,че наесен
  ще започнем всичко отначало,а може да е нещо ново и изненадващо!

Дано ви се отвори видеото с отговорите на Онедио.

https://vkvideo.ru/video-226241394_456242069?t=10m36s

❥ Хасан Денизяран беше гост в предаването „Акустикхане“.
 Актьорът и певец скоро ще издаде изненадващ албум с 6 песни.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 01:46 от 12345ds

# 708
Фрагман 2 за еп. 25, рус. суб.

https://vk.com/turfanclub?w=wall-203262439_183037

Не разбрах какво подписва Девран - брачно свидетелство с Мерием или молба за развод.

ExKely, благодаря, не се сетих да проверя за субтитри. Вера, и на теб - утре ще погледна предаването.

Изгледах снощи еп. 24, бг суб.

https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2025/05/24-neron-angelov-nov_22.html

Mного страдание, няма нито един щастлив. Освен може би Хашмет и майка му - сега ще богатеят от снахата, със зетя удариха на камък.

Хазал ще продължи участието си в пиесата и през следващия сезон.

От Еркан

С колегите от "Назови ме по име" - Халит и Мусаб

https://www.instagram.com/p/DJ99YvyuByf/

# 709
 ExKely,Харесва ми начина ти на споделяне ,мненията ти, оценките,
  виждания за епизодите и сериала като цяло.
Мерси, но аз наистина харесвам сериала, такъв какъвто ни го поднасят, за това и влязох в темата, макар че повечето от вас гледат от фенска солидарност, като насила.
Не разбрах какво подписва Девран - брачно свидетелство с Мерием или молба за развод.
Молбата ужким я скъса. Аз си мисля че може би подписва документи за напускане на фирмите на Алаз. Думите му „Девран, когото съжаляваше, сега ти ще съжаляваш от него” ме навеждат на мисълта, че ще се обърне срещу баща си. Време е някой мъж да се противопостави на традициите, не може винаги жените да воюват сами.

Ако някой срещне инфо, кога ще свърши сезона, моля да сподели. Преди доста време пишеше, че ще е на 04.06., но не видях потвърждение.

Спокоен уикенд!

# 710
Новина от Бирсен от днес:
 📌 Обявена е датата на финала на сезона на "Бездомните", сериал, заснет от OGMPictures за StarTV. Популярният сериал, режисиран от Джем Карджъ ще си вземе почивка от сезона, като 28-ият му епизод ще бъде излъчен в сряда, 18 юни, ако няма нови промени.

ExKely, никой не може да ме накара да гледам насила, независимо колко харесвам някои актьори/иси. И никой не може да ме спре да критикувам, когато не харесвам сценарни решения. Така беше и с "Назови ме по име" - експлоатация на историята, но Хазал и Еркан не се отзоваха на безумните опити на Назмийе Йълмаз да печели на техен гръб /с екип от още 11 сценаристи Rage/. Не довърших втори сезон на "Градски лекар" с Хазал - прекалиха с интригите на "лошите". И "Съдба" с Еркан и Яамур приключих след няколко епизода. За "Камък на желанието" не само аз имах други очаквания от сценаристите, но все пак успяха да го завършат добре. Критики отнесоха и други сериали в които Хазал и Еркан не участват, някои изоставих именно заради сценария.

На мен също ми харесва твоята гледна точка въпреки че не съвпада изцяло с моята Sunglasses Предвид планирания втори сезон, няма как да избегнат клишето с раздялата - задължително за всеки турски сериал.
Обяснимо /понеже идва краят на сезона/ пълнежи в еп. 25 почти няма. Все пак кулминацията не трябва да се размива с битовизмите на Хашметови.

Репортаж с Джем Карджъ, рус. суб.

https://vk.com/sanatmozaik?w=wall-226241394_136410

Мини сериалът с Еркан ще се излъчи през юни.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 17:45 от LU4IQ

# 711
# 712
Аз не съм запален фен на актьорите- патрони на темата, както и на повечето в сериала. Започнах да пиша тук, защото сериалът ми стана интересен още преди да започне. Напоследък не толкова, надявам се през следващия сезон да си върна предишното усещане.

# 713
... Привет!
   В темата с Лучия сме ветерани,останахме двете най-верни фенки на двамата.
   Хазал е моята слабост и винаги се вълнувам за всяка нейна героиня.

Благодаря на всички за споделеното!
   Аз също мисля,че Девран връща всичко на баща си за да стане "никой",независим и
   свободен.Увеличих кадъра и се виждат доста изброени неща,което не е нужно за
   бракоразводна молба.Още повече,че Азизе не притежава нищо придобито от брака.
   Има телефонен екран,навярно Девран е изпратил на Азизе снимка на документа,да
   разбере,че е беден като тях,независим и се надява да му прости....Не случайно Фърат
   и каза: "Ти си помисли коя си "Алаз"или "Узункая".
   Не вървам Азизе да падне до тяхното ниво,скъсаните дрехи на втората жена,навярно
   са  отмъщението на Фидан.

Лека и уютна вечер !

# 714
Благодаря за споделеното!

Хубаво е, че ще приключат заедно с Ешреф, нямаше да е добре да го оставят да се вихри сам на върха. Остава да устискат тотала.

Имам нова теория за края на сезона 😎 Няма да ги разделят - напротив ще съберат всички, включително Юсуф и Мелис и ще „въстанат” срещу статуквото. Девран нали каза на Зелиха - ние каквото и да правим не можем да застанем между вас. За това ще станат част от тях „беззащитни/изоставени”. Могат да покрият всички необходими позиции в един хотел и да се самоиздържат, а евентуално на по-късен етап да овладеят и Алаз. Фантазирам си, но не пречи 😂

# 715
Тази теория ми харесва! Blush
А и Девран вече е революционно настроен. Да, съгласи се на религиозния брак, защото му беше писнало до болка, а и се чувстваше много виновен пред Азизе. Но след като този брак няма да се осъществи надеждата ще възкръсне и е напълно възможно да се откъсне по всякакъв начин от задушаващото го семейство и мардинско наследство. Идеята да се окаже в стартова позиция- бездомен и без пари и власт като своето ново семейство при идването им в Истанбул звучи интригуващо и би дала инересни линии в новия сезон. Според мен може да го направи- до такава степен се чувства задушен в мрачните прегръдки на традициите и изискванията на клана.

# 716
..    Беззащитен

Озет и кадри от епизод 25:

💥Виждайки, че Девран се жени за Мерием, Азиза реагира бурно и чупи стъклената рамка. Тя получава подкрепа от някого, когото никога не е очаквала: Хамиет. Бракът на Мерием и Девран предизвиква голям гняв у Фират. Между братята избухва кавга и те грабват оръжия.

💥Азизе, уморена от натиска да има деца, се бунтува. Джемо, който е бил информиран за шокиращите събития, реагира много остро на Девран и между тях избухва голяма кавга.

💥Студените ветрове, които духат между Юсуф и Зелиха, издигат конфликтите на ново ниво. Хашмет и Ремзия продължават опитите си да помирят Букет и Юсуф.

💥След всички тези събития, Азизе, която не иска да остави Девран насаме с Мерием, е дълбоко шокирана от видяното.

# 717
Като деца често повтаряхме един тъпизъм:
Влизам, гледам  - А!
Гледам пак - А!
И си викам - Ахааа!
Краят на епизода беше абсолютно същия 🤐
Нищо не предващаваше пожара, явно пак имат нужда от герой да спасяват положението, а и Девран да остане бездомен 🤔
Фраг няма, може и епизод да няма другата седмица, празник имали 😎

# 718
Онче, Вера, ExKely, благодаря ви! Flowers Bouquet

А аз се чудих защо няма фрагмани - и на "Ако кралят загуби" няма. Всички в коментарите в ИГ питат. И сега проверих - имат Курбан байрам от 5 до 9 юни, а нашите сериали са преди това.
Какво видя Азизе накрая като отиде в дома на Девран Flushed

От Еркан - на 13 юни ще излъчат сериала.

Oт продуцента Вахдет Ердоган

Любов, интриги, престъпления и много смях!
Започва неофициално…
В ефир в YouTube канала на @greenarttv на 13 юни!
Не е официално, но може да бъде пристрастяващо.

# 719
Както се казва, „Какво видя Азизе?” е въпрос за един милион долара 😂 и гарантиран рейтинг следващия път 🙃
Аз нямам предположения, но и предполагам, че пожара ще провали всичко.
Явно нямат намерение да задържат Мерием за дълго - начина, по който изграждат образа ѝ не предполага събиране с Фърат, не вярвам и с Девран да постигне нещо, така че по - скоро ще се върне на село.
Дано Зелиха скоро се опомни, че действията на инат никога не водят до нещо добро.
Счупеният прозорец много ми хареса - дивата Азизе никой не може да я спре.
Отхвърлянето от Самет със сигурност е отрезвило Девран. Защото това бе чиста и невинна детска любов, каквата на него цял живот му е липсвала и съм сигурна, че колкото ще се бори да си върне любовта на Азизе толкова и на братята. Със Зелиш бяха страхотна комбина

Общи условия

Активация на акаунт