Частни детски градини - София (тема 13)

• 91 225
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Привет,
Може ли да препоръчате някоя частна детска градина подобна на Британика в Драгалевци?
Благодаря много!

# 226
Здравейте,  има ли родители с деца записани в ''МИЛА" до 3 годишна възраст?
От кога детето е там?
Какво ви е мнението за персонала и като цяло всичко свързано с градината!
Просто споделяйте Simple Smile

# 227
Здравейте, а някой има ли опит с https://schoolandschoolsofia.com/ , почти никакви мнения не открих? Благодаря

# 228
Привет,
Може ли да препоръчате някоя частна детска градина подобна на Британика в Драгалевци?
Благодаря много!
[/quot

Здравейте,

Ако фокусът е английски език, препоръчвам АВС имат локация в Драгалвци с чудесен двор.

# 229
Здравейте, родител съм на дете 1.5г, което започна ясла в края на август и имам следния казус. Днес ми предадоха детето със червено-лилави следи от зъби по едната буза и ми казаха "ми едно дете го ухапа". Аз се втрещих, а родители на друго дентце, които случайно чуха, споделиха, че и тяхното е било хапано от същото дете. Показаха ми снимка - ужасяващи синини и кръв по дясната буза. Директорката дойде и се опита да замаже случая, че уж друго дете е ухапало първото и уж вече не било в яслата. Родителите настояха, че е същото. Директорката "да случват се такива неща, наистина е неприятно". На моя въпрос какви мерки ще вземат, отговорът беше "ми ще ги наблюдаваме". Знам, че децата са малки в яслата и не разбират, но явно това дете е агресивно. Яслата е частна и предполагам, че държат агресивното дете там докато си плащат родителите. Някой има ли опит с агресия в ясла и какво може да се направи? Разбира се търся вариант за друга ясла.

# 230
Здравейте, родител съм на дете 1.5г, което започна ясла в края на август и имам следния казус. Днес ми предадоха детето със червено-лилави следи от зъби по едната буза и ми казаха "ми едно дете го ухапа". Аз се втрещих, а родители на друго дентце, които случайно чуха, споделиха, че и тяхното е било хапано от същото дете. Показаха ми снимка - ужасяващи синини и кръв по дясната буза. Директорката дойде и се опита да замаже случая, че уж друго дете е ухапало първото и уж вече не било в яслата. Родителите настояха, че е същото. Директорката "да случват се такива неща, наистина е неприятно". На моя въпрос какви мерки ще вземат, отговорът беше "ми ще ги наблюдаваме". Знам, че децата са малки в яслата и не разбират, но явно това дете е агресивно. Яслата е частна и предполагам, че държат агресивното дете там докато си плащат родителите. Някой има ли опит с агресия в ясла и какво може да се направи? Разбира се търся вариант за друга ясла.
И държавна да е яслата пак няма как да изгонят агресивното дете, даже в частна ми се струва по-вероятно да реагират. Много са сложни тези казуси и обикновено агресивните остават, а останалите си тръгват.

# 231
  • София
Здравейте! Ще се радвам на информация за детска градина Бизиленд, по-конкретно за филиала на улица Тракия. Не успях да стигна и до това каква е сумата на таксата. Благодаря на всички отзовали се предварително!

# 232
  • София
Здравейте, моето дете е на 1г11м и също хапе. Няма никаква агресивност в него, прави го на игра и се смее, така и започна и сега ни е трудно да го спрем. Казвам го, защото не е здължително двтето, което хапе да е агресивно и да бъде заклеймявано като такова от най-ранна детска възраст. От детското заведение са прави, че те и само те могат да променят това поведение, докато детето ги посещава, и това не става само с гледане, нужен е и подход подходящ за съответната възраст.

# 233
Здравейте, моето дете е на 1г11м и също хапе. Няма никаква агресивност в него, прави го на игра и се смее, така и започна и сега ни е трудно да го спрем. Казвам го, защото не е здължително двтето, което хапе да е агресивно и да бъде заклеймявано като такова от най-ранна детска възраст. От детското заведение са прави, че те и само те могат да променят това поведение, докато детето ги посещава, и това не става само с гледане, нужен е и подход подходящ за съответната възраст.

Вие играли ли сте си така с него?
Някои родители го правят, да изпапкат сладкото детенце и така се започва ...
Моето дете веднъж се опита така на игра да ме захапе и такава лекция получи, че повече не си е помислял (беше под 2г).
Децата са умни, разбират кое е правилно и кое не, стига да им се обяснява.

# 234
  • София
Хапането в тази възраст произлиза от това,че детето все още не може да се изразява добре и да вербализира емоциите си.
Често е в тази възраст, може и протест някакъв да е от това ,че е оставено в градината.Много са вариантите.
 Моето дете на ясла не е ходило, но в градината са го хапали, не е никак приятно да си вземеш детето със следи от зъби, но наред с всичко останало и това понякога е на дневен ред.

# 235
Здравейте, някой може ли да каже мнение за 'защо,защо' (Кръстова вада). Не откривам нищо Sad

# 236
Здравейте,  има ли родители с деца записани в ''МИЛА" до 3 годишна възраст?
От кога детето е там?
Какво ви е мнението за персонала и като цяло всичко свързано с градината!
Просто споделяйте Simple Smile
Аз не мога да се оплача, за малките се грижат доста добре, наскоро направиха и ралакс стая или нещо подобно за най-малките, в която има много плюшени играчки за гушкане, люлеещи столове, неща, които като цяло да успокояват най-малките.

Има добри и отдадени възпитатели, има по-млади, има и по-възрастни. По-възрастните са по-скоро от лелите, помощният персонал. Моето дете доста неща учи от там. Имат и допълнителни дейности, които се заплащат, но аз смятам, че си заслужава.

Като цяло нямам негативно мнение... Единственото, което не мен не ми допада, но не знам до колко ми е проблем, е, че са доста деца, а пространството, поне според мен, не е чак толкова голямо. Иначе има много лели, така че необгрижени деца няма.

# 237
Здравейте,

Силно се надявам някой да има тук, който може да ми даде отзиви за частна градина/ясла Росица в Иваняне. Как са педагозите в яслата и съответно в градинските групи..

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 11:15 от Luellis

# 238
Здравейте,

Моля за отзиви за ЧДГ Мечо Пух (Гео Милев и Симеонов). Много благодаря!

# 239
Започвам да се оглеждам за подходяща детска градина за дъщеря ми за догодина. Търся следното:
- локация някъде в центъра, Лозенец, Хладилника, Кръстова вада, Младост, или изобщо някъде да е достъпна с метро, не само с кола, защото не съм шофьор, ИЛИ да имат транспорт. Склонна съм да направя компромис с по-дълго пътуване, защото работното ни време е много гъвкаво, ако мястото отговаря на другите ни условия.
- да има добра обратна връзка, без особено текучество на персонала, внимателни учителки
- да предлагат плавна адаптация с родител
- да имат добра база, поне някакъв собствен двор
- да са лицензирана детска градина (за да получаваме компенсации, не очаквам, че детето ще бъде прието в държавна градина)
- с обучение на английски, ако има и native speaker учители, още по-добре
- дъщеря ми е много музикална, така че е бонус, ако имат занимания по музика, пеене, танци
Съществува ли такова място?

Нямаме определен бюджет, наясно съм, че изискванията ни са може би високи и че това означава, че и градината не би била от онези под 1000 лв.

За момента съм си отбелязала като близо до нас Светлина в Лозенец, ABC Kinder Care (за тях не знам имат ли лиценз) и St. George Preschool, тези са най-близки до вкъщи и предлагат английски, имат прилични отзиви и добра база, но не знам позволяват ли родител да влезе с детето първите няколко дни.

Някой има ли други предложения? Детето е чувствително, силно привързано към нас и до 3 години и половина ще е изцяло гледано у дома, затова ми е важно адаптацията да протече гладко и с присъствие на родител.

Общи условия

Активация на акаунт