Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 524
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Влизам в темата, макар да сме на етап частна ясла (не намерих май тема?). С нашите обикновени и стандартни точки няма да се класираме никъде. Прегледах тези частни ясли, които дават ТОЧКАТА и в рамките на 15-20мин С КОЛА (за пеша въобще не си помислям) имам следните опции:
- Киндервила до Зоопарка
- Дрита в Манастирски ливади
- Бизи Ленд в Драгалевци
- Терекс в Стрелбище.
Моля за помощ, някой, нещо, информация, чул, видял, преживял… всякаква информация приемам, че и предложения нещо друго да видя? Нямам бюджет, имам нужда да не вися по час в задръствания на отиване и навръщане всеки ден. Живея в Кръстова вода и приемам всякакви варианти на до 20мин с кола. Помощ!!!

Аз искам да попитам също за въпросните какви са таксите?

# 556
  • София
Doors, видях те и в темата за частни училища. Ние скоро също ще трябва да мислим вариант за малкото, защото баткото ще почва ПУК. Нещото, което мога да дам съвет е, ако возите голямото до училище гледайте около него да е и градината на малкото чисто от логистична гледна точка. Иначе за Терекс е много търсена, защото дава точка. Ако се спрете на нея действайте възможно най-бързо, защото може и места да няма.

# 557
Моля за съвет от майките, кандидатствали за компенсации за ясла. Детето е на почти 2 и не е приета на нито едно класиране. Започва да посещава часта ясла и заедно със заявлението прилагаме и сканирания договор в системата. Но се загледах в наредбата и виждам тази точка - това означава ли, че трябва да взимам някво удостоверение от общатана /Младост в нашия случай/? Или е достатъчно, че е кандидатствала и не е приета?

(4) Когато детето е кандидатствало за прием само в яслена група в държавна детска градина и не е прието поради липса на свободни места, е необходимо по искане на родителите общината по настоящия адрес на детето да удостовери и липсата на свободни места в общинските детски ясли и в общинските детски градини с яслени групи на територията на прилежащия район на обхват по ал. 2.

# 558
Не ходете в Wonder kids academy, кв. Симеоново!
Всичко изглежда прекрасно, но само изглежда. Мъж и жена - собствениците, гледат децата, едно от които е тяхно. Ако жената се разболее ги гледа болна, защото нямат други служители. Всичко прави тя и видимо не и издържат нервите, често съм я чувала да вика по децата. Моето дете на 3 г. Казваше , че мъжа и бил едно от момченцата. Беше доста стресиран, но когато не е твоето дете много не обръщаш внимание. Една вечер като отидох да го взема , детето ми излезна с рев и каза, че “ чичо Павел е лош и го е бил по дупето и бузата”. Оказа се, че е вярно и като оправдание казаха, че моето дете е ударило ТЯХНОТО. Детето ми се будеше всяка нощ с викове , че не иска да ходи при чичо Павел, защото е лош.
Пазете се от “wonder kids academy”!

# 559
За съжаление Кръстова вада имат голям проблем, не само за детските градини, но и за училищата. За детскита градина мога да дам съвет да не разчитате на майското класиране. Гледайте целогодишно междинните. 2024 отвориха толкова много нови градини и филиали. Напр. в  Лозенец 193 Славейче не можеха с месеци да запълнят бройките за новите групи. Ние също сме приети  с 13 точки в градина в центъра на междинни и то средата на лятото. Гледайте междинните, размествайте канидидатури и следете за нови детски градини, през 2025 ще са повече от миналата година.

# 560
Не мога да дам много информация по въпроса, но внучето ми посещава Дритта в МанЛи. Родителите са доста доволни, яслата дава Точка, таксата е 1200 лв. Мисля че получават компенсации. Може би навсякъде е така, но детенце ходи - неходи, плаща се за месец, и другото, което малко ме дразни - ако отидат да го вземат след 6 ч. се плаща 25 лв. Но, като цяло се занимават с тях, грижовни били, пращат по Вайбър снимки от занимания, ежедневие, учат ги на лесни думички на английски. Ние сме в началото на Стрелбище, непосредствено до Иван Вазов, но кварталът не е малък и миналата година не го приеха в нито една държавна ясла.

# 561
Търся отзиви за Kids house Лозенец и Алиса. Мненията, които намирам са от преди няколко години.

# 562
Здравейте, някой знае ли актуални цени за частни детски ясли в Горна баня?

# 563
Не съм сигурна освен Приказно синьо (не съм наясно с таксата) дали има друга, която да приема ясленчета. Терекс мисля се местят. На Слънчева усмивка, която е на разклона при Монтевидео е 1200 лв.

# 564
  • София
Влизам в темата, макар да сме на етап частна ясла (не намерих май тема?). С нашите обикновени и стандартни точки няма да се класираме никъде. Прегледах тези частни ясли, които дават ТОЧКАТА и в рамките на 15-20мин С КОЛА (за пеша въобще не си помислям) имам следните опции:
- Киндервила до Зоопарка
- Дрита в Манастирски ливади
- Бизи Ленд в Драгалевци
- Терекс в Стрелбище.
Моля за помощ, някой, нещо, информация, чул, видял, преживял… всякаква информация приемам, че и предложения нещо друго да видя? Нямам бюджет, имам нужда да не вися по час в задръствания на отиване и навръщане всеки ден. Живея в Кръстова вода и приемам всякакви варианти на до 20мин с кола. Помощ!!!
Имам познати с деца в Дрита, много са доволни. Хората се занимават с това от 20+ години, държат си на името и обичат и уважават децата

# 565
Ха, има градина Дрита ли? Защото частното училище Дрита още преди години го погълна Британка и вече не съществува.

# 566
  • София
Ха, има градина Дрита ли? Защото частното училище Дрита още преди години го погълна Британка и вече не съществува.
Само ясла е. Те са продали градината и училището, но не са имали ясла. И сега имат ясла, даже е с няколко бази. Една от малкото действително регистирирани като ясла по всички изисквания на МОН и МЗ е.

# 567
Ясно, благодаря... ценна информация за търсещите ясли.
Училището Дрита, докато го имаше, беше с положителни отзиви.

# 568
За приказно синьо таксата е около 950 лв без храна. Но за мен това е най-доброто място като отношение, база, възпитание и грижа

# 569
За приказно синьо таксата е около 950 лв без храна. Но за мен това е най-доброто място като отношение, база, възпитание и грижа

Можете ли да ми кажете адреса, никъде в интернет не го намирам.

Общи условия

Активация на акаунт