Да намерим- Сашко- Перник

• 77 029
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 1 260
Абди е бил на 4! Ако и да е било лято, пак звучи невероятно да оживее сам в планина 7 дена, но ето на, случило се.

# 1 261
Ако наистина се води сериозно разследване, нали ви е ясно, че всички официално замесени са предупредени каква информация могат и не могат да изнасят по медиите...

# 1 262
  • София
Доколкото чух, прокуратурата води  разследване. Предполагам, че и те са разклатено психично здраве и между филмчетата за извънземни са решили да си пуснат едно разследване. Simple Smile Евентуално утре същите тези, на които така безрезервно вярваме, мигновено ще обърнат плочата и ние отново безрезервно ще им вярваме.

# 1 263
Много добре чух Иван Гешев, като каза, че не вярва детето да е оцеляло без чужда намеса на възрастен и продължават да разследват.

# 1 264
Точно така, EmmaT. Мир да има, както нееднократно повторих. Вие знаете най-добре, никакво съмнение нямам в това . Simple Smile

Не аз, а баш планинарите. Нали се търсеха планинари като авторитетни и разбиращи хора в този случай, да кажат какво може и какво не може да се случи в планината. Шефът на ПСС, ако не е авторитет...

Доколкото чух, прокуратурата води  разследване. Предполагам, че и те са разклатено психично здраве и между филмчетата за извънземни са решили да си пуснат едно разследване. Simple Smile Евентуално утре същите тези, на които така безрезервно вярваме, мигновено ще обърнат плочата и ние отново безрезервно ще им вярваме.

И от полицията, освен от прокуратурата, казаха как разследването и работата по случая продължават и че единствената версия, по която не се работи, е тази за убийство. Няма новина в тази работа, нито оспорване на думите на спасителите и шефа на ПСС.

# 1 265
  • София
Няма доказателства за искан откуп за Александър от Перник. Това заяви Албена Стоилова, прокурор и говорител на Окръжна прокуратура - Перник, по Нова ТВ. Тя коментира факта, че той бе намерен ден след като бе обявена значителна парична награда за откриването му.
Ако специалистите преценят, че е възможно Сашко да дава сведения, ще потърсим възможности да получим такива от детето. Майката има намерение да се завърне, но в случай, че връщането ѝ не се състои, ще потърсим способ през международното право - ще бъде разпитана от компетентен орган на държавата, в която се намира", разкри тя. 

Касае се за версии, които следва да бъдат проверени, за да се установи дали Сашко е бил жертва на престъпление. Все още не изключваме отвличане. Че няма следи от насилие по него може да се каже със сигурност след съдебно-медицинска експертиза. След като бъде назначена, до две седмици ще бъде изготвено заключение", посочи Стоилова.

Тоест, води се разследване, но всички по телевизора убеждават всички, че това е безсмислено губене на време. Може и да е. Но все още не е напълно ясно.

# 1 266
Дете,  което трудно се управлява и не може да комуникира, е таралеж в гащите за похищение. Откуп не е искан, наградата не са я дочакали.
Спомням си един разказ на О'Хара, когато мести непрокопсаници решават да отвлекат за откуп доста палаво дете. Родителите, не само не дадоха откуп , а и поискаха такъв, за да си го приберат. Това е шега, разбира е.
Хайде за пет пари криминална история и от мен. Детето, което трудно се управлява не е трудно да бъде упоено с някаква доза лекарства.
Че не е искан откуп твърдят бащата и полицията.
Обявяването на наградата не беше съгласувано с полицията. Какво гарантира, че все пак не е поискан откуп и наградата не е завоалирано изразяване на съгласие за плащане.
Ако похитителите са умни няма и да искат сега в натегнатата обстановка да се мотат пари в брой или да се правят банкови трансфери. Ще си дочакат спокойно "наградата" след време. Бащата едва ли може да избяга от плащане, ако случаят е такъв.
(Развивам си теории, чета и гледам кримки и изобщо не твърдя, че съм права. Само давам гледна точка към уж невъзможните или неслучили се неща.)

# 1 267
  • София
Не знам защо, когато се каже, ще детето е държано някъде, веднага се намират хора, които да спорят как детето било отслабнало или нямало сила, когато са го намерили спасителите - едното няма общо с другото. Едва ли това дете е било на спа една седмица, че да е чисто, бодро, хранено с неща, които обича и в количества като у дома си. Аз продължавам да мисля, че детето в държано някъде, където му е давана някаква храна и вода, защото категорично не мисля, че е възможно да е в добро състояние след 8 дни в планината. И, да, и за мен е странно как всички експерти сега де пънат да обясняват как детето е нормално да оцелее, че и да е добре. Ами, не, не е нормално. Ако беше, почти никой нямаше да умира в планината.

# 1 268
  • Между гори и планини
Аз предлагам на всеки който вярва, че е оцелял сам, да дойде да прекара 8 денонощия в задния ми двор. Без вода и храна, без палатка, само по якенце. Няма да има опастност от диви животни, храсталаци. Едната ограда е с шипки, другата къпини. Ако намери нещо, ще си хапне.

# 1 269
  • Paris, France
Скрит текст:
Оставям тук едно мнение:

"... Позволявам си да пиша по темата, защото първо съм от Перник, второ - познавам обстановката. Имам къща, в района, където се е загубило първоначално детето. Имам и вила, още по-навътре в планината, която обитаваме и поддържаме над 20 години. Оказа се, че познавам лично и майката, а детето съм го виждал като малко. Нотариусът не го познавам лично, той работи в Брезник, но живее в центъра на Перник. Само наивник може да повярва на нещо такова! Не дете, но и над 95% от големите, тренирани хора не биха оцелели в тази Планина! При теб в Боровец е рахат - поддържано и оживено. Планината при нас е дива, особено навътре, където е преминало детето.Там преди около 5 години една ловна дружинка развъди глигани. Пълно е с глигани. Виждал съм безброй следи на едри екземпляри. Има чакали и други диви животни...Има подивели, изхвърлени кучета на глутници. Всички тези животни ловуват през нощта. В планината няма никакви плодни дръвчета, а дренките и глогинките отдавна окапаха, ако не ги изкълват сойките и другите пилета. Пълно е с катерици и няма как да остане ни орех, ни лешник!!! Аз съм горе от над 20 години. Преди месец реших да вляза малко навътре и то на хубаво време през деня.За три часа преход станах обезобразен. Между дърветата е страшно - израснали са всякакви търнаци,храсти,шипки..пълно е със змии..Имах рани и одрасквания навсякъде, че даже и по лицето, а съм 185 и над 100кг мъж! Вечер горе падат температурите до около -5 градуса, а влагата и сланата не се вдигат до 14 часа на другия ден! Стъмни ли се, става непрогледен мрак, а шумовете и стреса, че си плячка, не ги броя...За да оцелееш дори една нощ горе на открито в това време и условия, без професионална екипировка - якета с мембрани влагоустойчиви, обувки с мембрани и контрагрия подметка...ще ти коства минимум пневмония! Едно подхлъзване, и си чао...или счупен крайник, или долу в дерето. Сега е супер хлъзгаво - окапали са листа и иглички и е ПИСТА горе!Историята не е това, което ни представят....Ясно е, че Сашко е оставен в последният ден някъде, за да го намерят!!!От това има полза....най-вече Държавата, защото иначе не ми се мисли за излагацията и похарчените милиони за вертолети и хиляди спасители от къде ли не! Просто и логично, само гледам фактите...и споделям личен опит!"
Христо Папазов

.......................................

1. Естествено е 100 килограмов мъж, висок над 1.80м да има много повече надрасквания и рани от дете, което тежи под 40 кила и е високо 1.50м. Клоните, които са надраскани лицето на въпросния мъж са 30см над главата на детето. Детето е било с дебело яке и дънков, плътен панталон. Няма как да се надраска тялото.

2. Нормално е кожата на 100 килограмов човек да е по-нежна от тази на дете, защото старата кожа не е еластична, а при наднормено тегло кожата (дермата) изтънява. Има и расови и лични особености.

3. Твърдението, че след едно подхлъзване и падане в планината всеки човек би счупил крайника е смешно. Всеки ден, хиляди хора падат в планини и нищо не чупят. Падала съм доста пъти в планини и никога не съм счупила крайник, дори след детството. Веднъж си изкълчих глезена.

4. Децата имат по-къси, спрямо тялото, крайници, които са по-меки и еластични докато растат. Чупи се твърдото, което е достигнало точката на пластичност. Докато сме в зоната на разтегливост (еластичност) чупене не се случва.

5. Не е все едно дали падат 100 кила от 90см или 30-40 от 70 см. 

6. Глиганите по цялото средиземноморие и черноморието въобще не доближават хора. Може майки от стадо женски да нападнат, но само ако почувстват малките си застрашени. В България в момента няма бебета-глигани в горите.

7. Сашко се е криел, вероятно. Не е сигурно, че е седял 9 дена там, където е намерен. Може да е бил в затворен двор на празна вила, празна фабрика. В храстите голямо животно няма да го хване. Доброволците осветяваха дворове на празни имоти, но нямаха право да влизат да ги претърсват. Може да се е мушнал през дупка на оградата и да се е заврял в мазе, зад къщата, в килер, външна тоалетна. 

8. При доброволци навсякъде, още от първата нощ, дронове, хеликоптери, вероятността глиганите да са умрели от страх е по-висока от тази да са нападнали някого. 

9. Няма нужда Сашко да е ял шипки и дренки сурови. Ядейки ги, ще изразходи повече енергия, отколкото ще получи. Постила съм без да ям нищо и ядейки маруля, спанак, целина. Във втория случай губя повече тегло. Имаше кроасани и вафли навсякъде. Не е изключено да се е почерпил.

10. Човек не се плаши от това, което не познава, а от това, което познава. В този смисъл е нормално авторът да се страхува от дивата гора, а Сашко не. Също, Сашко се крие като се уплаши и са го намерили в храсти.

11. и най-важното - Сашко вече е намиран на място, което е с 20км по-далече от мястото, където е намерен сега.

Авторът е прав за себе си, но има случаи като Сашковия. 4 годишното детенце е било по-леко облечено, с по-малък обем на тялото и по-голяма глава спрямо тялото и е оцеляло.

Аз предлагам на всеки който вярва, че е оцелял сам, да дойде да прекара 8 денонощия в задния ми двор. Без вода и храна, без палатка, само по якенце. Няма да има опастност от диви животни, храсталаци. Едната ограда е с шипки, другата къпини. Ако намери нещо, ще си хапне.

Гора не е = на задния ти двор. В гората има повече възможности за затопляне, намиране на вода и в случая - кроасани.  При липса на храсталаци ще е трудно да се оцелее. Цаката е точно в храсталака.

# 1 270
  • Между гори и планини
Е, ако държи на храсталаци, съседният имот е само храсти и къпини, необитаем. Може и там 😂

# 1 271
Не знам, за мен е страшно арогантно хора, които нито са били там, нито са спасявали когото и да е, да обясняват, че спасителите лъжат и имат интерес да заблуждават. Понеже това била официалната версия и те били длъжни. Хората сто пъти казаха, че са се самоорганизирали и са отишли сами, не са ги викали от държавата или друг заподозрян в прикриване на евентуално отвличане.

Аз, ако съм на тези хора, ще съм страшно отвратена от такива обвинения.

# 1 272
  • София
Води се разследване, нали?
Защо всичките тези капацитети бягат пред вятъра и защо всички повтарят едно и също? По телевизора, разбира се, иначе може да мислят съвсем друго, никой не знае. А защо не поканят някой, който не е е обвързан с това единодушие? Защото просто засега това е официалната версия. Ама то с всичко е така, не само със Сашко. Медиите и гостите им са просто едни добре заплатени рупори на официалните органи, толкоз. Все си мислех, че трите национални телевизии са истина от първа инстанция само за възрастните хора по малките населени места, но се оказва, че мащабът е по-голям. Simple Smile

# 1 273
Какво предлагате - да забранят на спасителите да говорят ли? И кой да го направи? Вероятно се има предвид държавата. Но нали точно държавата обвинявате в прикриване на истината за отвличането на детето.

Пак да си кажа мнението - много грозно отношение към тези хора, първо ги обвиняваха, че са намерили детето заради наградата, сега ги обвиняват, че крият истината... Не е добре това.

# 1 274
Естествено, че ще има разследване, такава си е процедурата. Това не означава, че се подлагат на съмнение обстоятелствата около намирането, и има данни за престъпление, а такъв е редът. И щом не може да се разчита на информация от детето, много ясно, че ще има разследване, което да обясни какво се е случило.
Иначе относно оцеляването, то естествено, че човек се бори до последно, душа не излиза лесно, както казваше баба ми. Като озверееш от глад хич не мислиш вкусно ли е или не, гледаш да запълниш с нещо стомаха си. Изобщо не е приятно, но не значи, че е невъзможно да се оцелее. Според мен хората от много угаждане са забравили, че има режим оцеляване. Явно всеки съди по себе си. Има хора, намерени след дни, затрупани при земетресения в  разрушения, въобще човекът е оцеляващо животно, и според мен цивилизоването го е накарало да забрави това, но случи ли се нещо екстремно, организмът минава в съвсем друг режим.

Общи условия

Активация на акаунт