🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 11 (13.11 - 20.11) 🐄

• 48 249
  • 983
  •   1
Отговори
# 570
Затова сме различни хора, виждаме различно. Гузност въобще не видях. А три пъти гледах
Аз също, пълно перде си е Акси. Много е обиграна и хитра. Интелигентна жена е, но интелектът й в повечето случаи е насочен да манипулира и контролира другите.
Не я харесвах, после й симпатизирах,  сега пак я недолюбвам. Минах през тези фази, но никога не забравих една нейна реплика към Симона, когато всички им скочиха, след като нахално и демонстративно се печаха по бански, докато останалите в групата бачкаха по обектите. Та тогава тя каза нещо от рода "Сгафихме, ще ни номинират. Трябва да извъртим нещата в наша полза, да ги обработим и да променим нагласите им.Още имаме време, трябва да действаме"
Тогава не й се получи само, защото Камелия я беше набелязала и не можеше да я диша, а Иван вече беше в нейната орбита. Двамата я подхванаха и наклониха мнението на другите. Така беше избрана за ратай, а Иван, който беше и фермер я направи дива и щастлива по заръка и с одобрението на Камелия.
В началото, както всички тук не я харесах, заради нахаканото й, безпардонно държание и дразнещото й кифленско фръцкане.
После, когато всички от отбора й скочиха я съжалих. Не всеки е само черен или само бял. Ядосвах се, че Новите не й се дават шанс. Дори тук пишех коментари в нейна защита, които бяха леко еретични по онова време, когато беше най-недолюбвания участник.
След, като влезе при Старите стана по-ниска от тревата, по-тиха от водата. Услужлива, емпатична, мила, хрисима, обрана, готова да направи всичко за всеки, абе душичка.
После методично овладя отбора на Старите и жените негласно я избраха за лидер, а мъжете на Легендите нещо нямат думата.
И voilà  пак се появи старото Акси - нахакано, нахално, без цип на устата, клинчещо от работа, търсещо внимание, даващо съвети, които никой не му е искал.
Вълкът козината си мени, но нрава не. Беше се стаила, докато беше в немилост и сега пак си показа рогцата.
Много е манипулативна и контролираща хората, които са в обкръжението й. Държи да им дава наклон и тон в живота. Яко ги командори.
Вал напълно загуби идентичност си и е под пълния й контрол. Преди никога не би си позволила да зареже работа и да хукне да се плацика във водата, докато другите работят. Не би тръгнала да скача с бутонките и да иска обяснение на другите за неща, които не я касаят. Сигурна съм, че не би отишла да се оплаче от Гечо на Продукцията, ако не беше подкокоросана от новата си приятелка.
Е това последното ще й струва едни 100 хиляди. От претендент с най-големи шансове за победата след случая с Гечо, шансовете й рязко намаляха. Нещо, за което много ме я яд. Но Вал показа, че е лесна за манипулиране, което е слабост.
Смятам, че е добро момиче и чиста душа, но тази безхарактерност не ми импонира.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 20:04 от sineva 1

# 571
Надбягване с два коня ще е финала за мен. Яни срещу Веселка.  Валерия и Камелия/Аксения само могат да отнемат точки в игрите от фаворитите на публиката в гласуването. По този начин очаквам двете да се намесят в спора между фаворитите, но не и от позицията на претенденти за победата.
Точно така ще е и според мен. Само, че Аксения хич не я виждам на финал. Или по-скоро смятам, че Камелия ще се добере до някоя ключова победа.
 Във всеки сезон има по някой, който от начало ми е много неприятен, но пък някак знам или по-скоро предчувствам, че ще е финалист. Тази година е именно Камелия
Написал съм Камелия/Аксения, защото смятам, че една от двете ще е третата жена. Иначе също мисля, че Камелия има много по-голяма вероятност да е третата жена.

# 572
sineva 1 Абсолютно споделям и подкрепям мнението ти ! Спомените ти за казаното от Аксения на Симона, пък ме подсетиха за други нейни думи, казани когато Ваня беше ратай, а Веселка - фермер. Та Аксения коментираше, че Ваня е имала много възможности да се реабилитира, изреждаше ключовите моменти, в които е можела да "обърне нагласите". Каза, че дори сега когато Ваня е пак ратай и е в кухнята, трябва да се възползва и да се грижи за всички, за да спечели симпатиите им. Обсъждайки Ваня, Аксения неусетно разкри личните си методи за печелене на симпатиите в правилните моменти. Това беше много важен момент, в който си затвърдих съмненията, че Аксения е наистина хамелеон, който умее да се приспособява , манипулирайки околните много успешно.

# 573
Все пак интересен образ е Аксения. Раздвижва въздуха около нея и не винаги с лошо... Влияе на хората, харизматична е, интелигентна, това наистина ѝ е вродено. На мен ми е много интересно да я гледам, много повече от Нина например. В същото време Веселка, която може да се категоризира повече като предвидим и по-скучен образ ми е фаворит за спечелване, защото сякаш най - много заслужавс с работата и с отношението си към другите този сезон.

# 574
Значи Аксения всеки път, в който я дадат тя яде, пие , чопли ноктите и прави интриги 🤷♀

# 575
  • София
Пуснах новата анкета!

Нарочно задържах старата, защото имаше два важни и интересни въпроса, а и реално във Фермата не се случи нищо интересно. В момента съм обединил въпроси трупани от два дена + нови такива.
Разбрах от човек на който вярвам на 100% че в темата за спойлерите се знае абсолютно всичко без крайния победител (естествено), така че оттук-нататък в над 90% от случаите няма да задавам конкретни въпроси от типа кой ще е дуелист или победител в дуел. Съжалявам ако ми се разсърдите, но това не се търпи вече и не не желая да разбирам какво ще се случи от резултатите в анкетите... За какво се пазя тогава? А и за какво да гласувате кой ще спечели, като сигурно 8 от 10 човека знаят вече. За това и пуснах анкетата да видя колко човека четат спойлерите и се ужасих. Така че почти без повече въпроси. Вината си е в продукцията, че са занижили толкова много стандарта. Ако не се лъжа толкова много спойлери (и то верни) досега в нито един сезон не е имало. Знае се всичко, кои са финалистите и т.н. И то отдавна. Кои са фермери и рати се знае седмица след седмица. Кои ще са на дуел, кой първи, кой втори дуелист и кой печели.
Е, това е скандално направо!

Имам молба към продукцията, защото знам, че четат тук:
Моля ви, вземете някакви мерки, това е абсолютно непрофесионално и безотговорно!
Благодаря!

За епизода:

Разочарован съм от всички без Чавдар, койт ми се стори най-адекватен в епизода и като цялостно поведение.
Но едно по едно.
Защо кравата пак е с мастит? От кога, кои са я доили? Не стана ясно. Иван ли е, или от предната седмица.
Защо е такава кочина? Чорапи, простори с дрешки, спринцовки, кенче, батерия?! WTF?
Спомнете си миналата седмица каква кочина бе в лятната кухня и как Лили и го каза тогава на Веселка, а тя пък се засегна. Не е истина какви мърлячи са всичките. Айде не всички. Не искам да ги слагам под едни знаменател абсолютно всички, защото има сигурно хора, които нямат грам вина, но са единици.
Обаче за мен всички ратаи и фермери на седмицата от последните 3 седмици (поне) носят голяма вина.
Как пък един фермер не са реши да тропне по масата и да изчистят всичко и навсякъде? Не им прави впечатление просто, не им пука. Всеки гледа да отбие номера. Не им вярвам и в каузите и във всичко. Всичко е за популизъм и рейтинг (собствен на гъза). И тези хора ще ти се трогнат от социални въпроси, исторически беседи? Абе вие сериозно ли бе хора? Няма как да стане това, те са там за лична реклама и парите. И лошо няма, тяхно право е, но просто не ни занимавайте с излишни глупости, а ги оставете да се разгърнат изцяло ако искате наистина интересен сезон с много гледане и коментари. Защото това в момента е пълен провал. Ни така, ни онака!
И пак питам, как е възможно такава системна мърлявост заради която една крава можеше да умре и то с ужасни болки в стомашно-чревния тракт. Как???

Останалото какво да го коментирам...

Иван се опитвам да го разбера, но не мога и не мога. А изглежда точен. Абе може ли така директно да натрапваш негативното си отношение към някого и да си мислиш, че му помагаш да си реши собствените страхове, УАУ. Ти сериозно ли бе човек?
В обора обаче ми харесаха с Чочо, двама мъже винаги ще намерат начин да се разберат. Две жени, много трудно...

За чорапа. След сладки лакомства, джинче и къшей хляб, имаме нов 'гейт' Чорапа гейт
До там ли го докарахме?

50 на 50 съм относно Аксения. От една страна не знаеше, че чорапа е неин и се оказа, че не само тя си простира дрехите там. А този чорап кой знае откъде го е духнал вятъра и е попаднал в яслата. Но пак въпроса, какво прави на земята, а не е в торбата???
Тя видя чорапа чак на масата, но не си призна веднага, а чак когато се разбра, че продукцията ще се намеси и ще има наказания и няма да им се размине и че няма да остави така нещата си призна, че чорапа е неин. Ако веднага си бе признала щеше да натрупа много червени точки, малко се забави и това вътрешно колебание сега ще и натрупа малко повечко черни точки. Сама си е виновна тук.
После каза на глас, това което всички бивши Стари герои си го мислят и знаят, че е така, но начина по който го каза бе много обиден за Лили. А Лили не знам дали го осъзнава или не или си е сложила розовите очила, но жената не знае къде се намира...
Отново за Аксения. За мое съжаление към момента шансовете и да спечели не са така големи, както преди няколко седмици, но въпреки всичко си остава сред фаворитите. Уви, за Вал ми е мъка, защото нейните шансове пък още повече намаляха, защото докато Аксения е в центъра на събитията и ги предизвиква, то Вал само я следва. Но не може да се отрече на Аксения, че е много интелигентен емоционален манипулатор и как само успя да се наложи над почти цялата група от стари и гърмяни зайци. Впечатляващо наистина. Защото тя си е лидер там. Жените всичките до една я следват. Може би без Лили, но дори и тя я харесва много и за това и се разплака, защото я заболя, че обвинението дойде точно от нея.
Само Чавдар усеща какво се случва, но той също си я харесва, както и тя него. Това е положението.

Според мен Камелия няма да избере нито Лили, нито Нина, защото ще иска да блесне. Осъзнава явно, че с играта си дотук няма големи шансове за евентуален зрителски вот и ще иска гръмка победа, а ако загуби поне да е от силен съперник. Така че за мен опциите са три: Веселка, Аксения и Хепи Ванче. Аксения няма да избере, защото изпитва респект от нея, а и ако загуби няма да иска да е точно от нея. Не и от нея. Това няма да може да го преглътне. Остават Веселка и Хепи Ванче. Една от двете ще е, но за съжаление тук се намесва гласът зад кадър, който още преди месец намекна веднъж как спорът между Камелия и Хепи Ванче нищо чудно да бъде решен един ден на Арената, но дотогава имало много време. Е, чудесно продукция, ''велики сте''!
Лили и Нина според мен съзнателно даже ги оставят да се избият помежду си. Това ще е култов дуел и нямам търпение за него. Лили срещу Нина, ихаа.

Смятам наказанията за адекватни, сами са си виновни.
Наставниците също носят вина. Много пъти по милост им даваха по 1 щайга повече и те съвсем занижиха нивото. Да ги бяха резнали с 3 кошници заради лоша хигиена и да видим сега щеше да се стигне до този казус?

За финал, бях много ядосан от епизода и видяното в него. Не може толкова безотговорно отошение към животните от едни зрели хора, които са от 2 месеца вътре, а някои и за 2 път.

# 576
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Аз, ако трябва да обобщя всократце от снощи: Лили реве, Ваня реве, Лили Реве, Ваня реве........
.....и така до безкрай. Кравата милата и тя до края на сезона все с мастит ще си кара, въобще
цирка е опънал платната и не смята да си ходи.
Лили и Радо да се взимат. Ако има човек де може да изтърпи Лилето, то това може би е именно Радо.
Стига да му готви, момчето смятам без проблем ще си я кътка.

п.с. давайте по-често Рошко и Божко, най-добрите кадри и моменти са именно с тези две лудетини.

# 577
  • Вестерос
Дяволо, нормално да се знае като тази година предаването е свършило края на юли, а не както преди да сме само с месец назад...

# 578
  • София
Да, или да дават патенцата по-често, бяха много сладки.

Ами Тиф така е, ама не ми е сериозно това.
Като някакъв разграден двор са тези от Фермата. Всеки снася инфо навсякъде. То бива, бива, ама.
Не се ли усещат, че така също се губи рейтинг? Може да е малко перо ама в тези трудни години всеки зрител е от значение.

# 579
Ох, това Лили... Може ли да е по-малка от мен и да е с някакво лелско, вечно кахърно поведение. Направо ми е неприятна за общуване. Колкото хубаво пее, толкова е мрънкаща и жалваща се. Rolling Eyes

# 580
  • Вестерос
Аз лично от втори сезон до сега винаги съм знаела финалистите като са станали известни, т.е. 1 месец преди края на предаването Grinning А да не говорим, че във втори сезон Андрей беше направил адски гаф като беше снимал в една каравана останалите участници и го беше пуснал във фб. Тогава веднага разбрахме кои 8, мисля, че толкова бяха, остават до края.

# 581
  • София
Време е Лили да си ходи...

# 582
Наказания трябва да има според мен.Но не такива.Глад, заключване с цукало в стаята, оковани крака, завързани очи ..сигурно пропускам нещо.
Фермата ли гледаме? Гладуват и цял ден се въргалят във фермата.Вместо да гладуват, да им бяха дали допълнителни задачи, да почистят идеално на животните...нещо такова.Днес гладуват, утре им носят бирички и деликатеси...Бой с пръчки дали ще има?И като видя самодоволната физиономия на Андрей като съобщава наказания ми призлява, само дето не подскача и ръкопляска от кеф...

# 583
Аз пък викам да си ходи Нина. Много безинтересно и безлично момиче!

# 584
  • Асеновград
В този сезон много реват , няма мъже няма жени , всичко яко циври.
Радо има някаква заигравка с Лилиту. 
Посмях се с този ритуал за изгарянето на чорапа, ей тези са чисто откачени вътре.
Финци с тази булана на главата ....Ей бегайте да се не запали вълната...хаха.
Днес от прормото , Гената влиза с гайдата ,ще има веселба ми се струва.

Общи условия

Активация на акаунт