Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 452
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Аз само се моля за устискам до утре.Искам си декемврийче. Имам дата за секцио,но ще пиша,когато всичко  мине.Много скоро е,стискайте палци . Много ме е страх,защото съм раждала нормално и там въобще няма място за паника.Нещата просто се случват. Има болка и рев,но нямаш време да се притесниш или друго.Сега идея нямам какво ме чака. Давали успокоителни и докторката каза за не го мисля.
Пс. Нямам преглед  при кардиолог и се чудя защо док.нещо не каза?Дано при приема да ми направят консултация и тест за упойки,че ще се шашна иначе.Вие кога правихте тези неща преди секцио?

# 481
  • Варна
Аз само се моля за устискам до утре.Искам си декемврийче. Имам дата за секцио,но ще пиша,когато всичко  мине.Много скоро е,стискайте палци . Много ме е страх,защото съм раждала нормално и там въобще няма място за паника.Нещата просто се случват. Има болка и рев,но нямаш време да се притесниш или друго.Сега идея нямам какво ме чака. Давали успокоителни и докторката каза за не го мисля.
Пс. Нямам преглед  при кардиолог и се чудя защо док.нещо не каза?Дано при приема да ми направят консултация и тест за упойки,че ще се шашна иначе.Вие кога правихте тези неща преди секцио?
Благодаря за успокоителния коментар за нормалното раждане и според мен  при секцио има повече напрежение ,защото знаеш кога е. А сега си живея ден за ден и когато се случи. Като тайно и аз си се моля да си е Декември ,даже мислех че днес е 1.12 😆

# 482
На моята бебка й харесва на топло, не й се излиза😄 Днес ехограф и тонове всичко наред. Тази събота е термина, и ми казаха да ида в спешен кабинет да ме прегледат за разкритие и тонове, ако не съм родила, и после пак в понеделник да видят какво ще ме правят.
Ако всичко с бебето е наред, съм решила да не се давам за индукция🤷‍♀️

# 483
На моята бебка й харесва на топло, не й се излиза😄 Днес ехограф и тонове всичко наред. Тази събота е термина, и ми казаха да ида в спешен кабинет да ме прегледат за разкритие и тонове, ако не съм родила, и после пак в понеделник да видят какво ще ме правят.
Ако всичко с бебето е наред, съм решила да не се давам за индукция🤷‍♀️

И аз мисля, че им е екстра на бебоците, all inclusive, топло и защитено Grinning
Ще стискам палци да издържиш и да не те индуцират излишно Simple Smile

Мале, аз ако съм в 39+ седмица ще съм кълбо от чудене. Мисля точно обратното, че на планираното секцио им е по-лесно, защото всичко си приготвяш около датата.
Вики, ти беше споделила, че си била на гости на приятели и си се замислила и аз съм така на всяко кафе/обяд навън. Да не изцапам на хората диваните/столовете Grinning Сядам вече върху палтото си. ММ ме мисли за пълна шматка, ама и той ще наддаде вой ако трябва да чисти седалките в колата, сигурна съм Grinning

# 484
Вчера бях на тонове + ЖК, бебо си се движи в 15ти персентил, тоест по-малко (въпреки че съм в 36 седмица и бебо е 2500 грама).  Говорихме си с АГ, утре съм на доплер и ще видим какво ще кажат и там и евентуално ми споменаха за индуцирано раждане.

При мен багажа за болницата е почти готов, остава ми една пералня с бебешките дрешки и ще чакаме. Само се чудя как да стерелизирам помпата + протекторите за зърна и въобще има ли смисъл от сега при положение, че термина ми е чак на 25.12..

Момичетата, които вече са раждали може ли кажете на бебо след раждането му трябва  ЛК и педиатър така ли ? Тези от София (Младост/Студентски град) намерихте ли си педиатър?

# 485
И аз не съм имала преглед при кардиолог, а ще съм секцио. Задължителен ли е при Вас? 🙄 Моите приятелки раждали секцио също не са имали. Ако няма предпоставки не виждам защо. А иначе знам, че като вляза ще ми свалят анамнеза за упоики и самото секцио Simple Smile

Аз само се моля за устискам до утре.Искам си декемврийче. Имам дата за секцио,но ще пиша,когато всичко  мине.Много скоро е,стискайте палци . Много ме е страх,защото съм раждала нормално и там въобще няма място за паника.Нещата просто се случват. Има болка и рев,но нямаш време да се притесниш или друго.Сега идея нямам какво ме чака. Давали успокоителни и докторката каза за не го мисля.

# 486
Ами четох на други места,че държат на преглед преди операция.Явно и аз няма да имам такъв,но за тестването ще искам  задължително,защото имам алергия към 1 лекарство  и може да се окаже ,че към упойките е така.
За педиатър съм намерила общопрактикуващ,който взима доста бебета.Имам педиатър  на  голямото дете,но не съм доволна и сега с бебето ще ги запиша при другия.  Много  е трудно с намирането в София или става с връзки и хиляди мобли.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 12:04 от Edelvais123

# 487
От раждалите около мен знам, че педиатърът на детето трябва да дойде след раждането в дома и да даде насоки на родителите. Във ФБ групата се коментираше, че много от дамите, които са с второ, няма да си викат педиатъра вкъщи. Да си призная не знам кое е най-правилното, може би който както го усеща 🤷🏼♀

А иначе при мен беше голям зор намирането на педиатър, който също да е личен лекар.. Накрая д-р Нели Пешева (тя е в Студентски град) се реши да ни вземе, за което бях супер благодарна! Разбрахме се да й звънна като се роди бебето и в деня на изписване или на следващия ден да дойде на домашно посещение. На мен лично ще ми е полезно като с първо бебе.

Вчера бях на тонове + ЖК, бебо си се движи в 15ти персентил, тоест по-малко (въпреки че съм в 36 седмица и бебо е 2500 грама).  Говорихме си с АГ, утре съм на доплер и ще видим какво ще кажат и там и евентуално ми споменаха за индуцирано раждане.

При мен багажа за болницата е почти готов, остава ми една пералня с бебешките дрешки и ще чакаме. Само се чудя как да стерелизирам помпата + протекторите за зърна и въобще има ли смисъл от сега при положение, че термина ми е чак на 25.12..

Момичетата, които вече са раждали може ли кажете на бебо след раждането му трябва  ЛК и педиатър така ли ? Тези от София (Младост/Студентски град) намерихте ли си педиатър?

# 488

При кардиолог не съм ходила, но ме накараха една седмица преди секциото да си направя изследвания и кардиограма от ЛЛ. Теста за алергиите ми го направиха вечерта преди секциото.

# 489
  • София
Ние намерихме педиатър чрез позната в квартала. Аз съм от София и винаги от раждането съм си била при един личен лекар, но тя не записва нови пациенти, та бебето ще е при друга педиатърка.

# 490
  • Вестерос
Как беше раздвижването? Има ли голяма болка?

Благодаря ви 🤗🤗🤗
Аз съм още в реанимация, че спря тока в болницата. Иначе дойде физиотерапевт сутринта и ме раздвижи.
Няма да лъжа, боли ме, но не разреза, а от дясно повече, някакви връзка на матката е. Още вчера ме боля. Три пъти ставах, зор е голям, оправиха ни да ходим по стаите и стана авария в болницата и сега ще нощуваме в реанимация, че няма как да ни качат от 2 на 6 етаж. От утре ще слагам свещичките вече.

Кардиолог не съм минавала. В деня на приема ми правиха тест за алергии към антибиотици.

# 491
Момичета да ви споделя нещо. В България термина ми е определен за 7.12, но в Англия ми го определиха за 29.11. И тъй като според Англичаните вече съм минала термина вече днес се опитахме да стимулираме родовата дейност ръчно. Акушерката брънка с два пръста намазани с гел и масажира дълбоко с цел да отпусне мускулите. Каза че дори напива главата на бебето през матката…
Странно беше но се търпи.

Не знам дали в България го правят това, но ако искате да стимулирате раждането освен разходки, секс, мастурбация, това е друг начин Simple Smile

# 492
Защо водят термин с такава разлика? Тук след термин  пипат за разкритие,но не знам дали е същото.
Общо взето се предизвиква  раждане с окситоцин,но първо се изчакват няколко дни след термин.

# 493
От Размирите на плода дойде разликата. Въпреки че мериха и по различно време.

Но и в БГ лекарката ми до нагласи първия ден на последния цикъл за да съвпадне с размерите на плода по онова време, та БГ термина и той беше нагласен.

Да и тук е с окстицин на 41г.с + 5 дни. Ще видим Simple Smile

Защо водят термин с такава разлика? Тук след термин  пипат за разкритие,но не знам дали е същото.
Общо взето се предизвиква  раждане с окситоцин,но първо се изчакват няколко дни след термин.

# 494
На мен още не са ми казали какво точно ще правим след термина, ако не съм родила, но по принцип знам, че ако няма данни за страдание на плода, и всичко с плацента и кръвоток е наред, се чака спонтанно раждане, но се ходи на тонове всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт