Професионални серии за коса - тема 158

• 91 239
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
Аз спя на плитка, иначе няма разплитане. Моята е почти до кръста, гъста, с тънък косъм. Суша я с много плътна кърпа и не трябва сешоар.

# 391
Аз съм доволна много от този (взех си литър). Освен от него този на Редкен също ми харесва.
Ах, явно не са го махнали съвсем, а са го префасонирали Heart Eyes Преди се казваше само "Pure", мисля, и беше в лилава опаковка. ДПШ на Редкен не съм пробвала, но нещо не мога да се ориентирам кой е... Flushed  Би ли могла да постнеш линк или снимка?
Разбира се, заповядай! Но от двата си предпочитам Велата!
Последния ребрандинг:
https://www.redken.com/products/hair-care/hair-cleansing-cream/h … ing-cream-shampoo

Предпоследния:

Вече му загубих бройката на ребрандирането Simple Smile

# 392
Ах, явно не са го махнали съвсем, а са го префасонирали Heart Eyes Преди се казваше само "Pure", мисля, и беше в лилава опаковка. ДПШ на Редкен не съм пробвала, но нещо не мога да се ориентирам кой е... Flushed  Би ли могла да постнеш линк или снимка?
Разбира се, заповядай! Но от двата си предпочитам Велата!
Последния ребрандинг:
https://www.redken.com/products/hair-care/hair-cleansing-cream/h … ing-cream-shampoo

Мерси!
Аз май-май ще трябва да съм доволна, ако успея изобщо някакъв да си поръчам Rolling Eyes

В този ред на мисли: Пазарувате ли все още от английските сайтове, след като междувременно са извън ЕС? И ако да, какви са особеностите? Аз преди доста поръчвах оттам, но от много време насам вече нищо не съм купувала и нямам идея, дали все още си заслужава и колко е сложно...

А какво е станало с Алтерна, докато аз съм спала "зимен сън"? Защо все по-малко и по-малко техни продукти се намират изобщо? Аз бях много доволна от термозащитата им преди няколко години.

# 393
Съжалявам, че отприщих такъв спор. Напълно подкрепям, че всяка от нас е уникална и съответно има различни нужди за косата и скалпа си. В моя случай да кажем, че свикнах да мия косата си през ден. Преди го правех 2 пъти седмично, но след едно лято започнах през ден. Миене всеки ден обаче не ми е вариант и не искам да стигам до там. Скакпът ми си е съвсем добре, не е запушен и не ми пада коса вследствие на такива проблеми. Косъмът ми от друга страна е фин и чувствителен и ежедневна обработка с топлина няма да му се отрази добре, въпреки термозащитата. Освен това едно къпане и оформяне на прическа ми отнема доста време, не мога да го правя всеки ден. И не на последно място, наистина колкото по-често мием косата си, толкова повече себум отделя нашият скалп, за да се защити, защото макар и да не ни харесва, това е защитен механизъм и всъщност себумът е полезен за косъма.

# 394
Извинявам се,че избухнах така сутринта Heart. Напоследък се вълнувам повече от темата грижа за лицето отколкото за косата. И препоръката детско лице да се мие два пъти на ден с домашен сапун ми дойде в повече.
  Лошо в ежедневното миене на косата няма. Ако човек се чувства комфортно по тоя начин,значи това е неговия начин. Лично при мен е мисия невъзможна,защото едно такова ми отнема минимум 2ч.,а два свободни часа ежедневно нямам. Мия косата си на три-четири дни. Лятото и през ден в жегите.
  Не съм съгласна обаче с масажирането на скалпа 2-3 мин. с концентриран профи шампоан и ще се обоснова защо.
 Профи шампоаните са сериозен агресор и дори моят скалп,който е тотално нечувствителен е реагирал на Архитект и Терапист при продължително използване без смяна. Ако ще се прави нещо такова нека е еднократно ис продукт грижещ се за скалпа.
 Момичета имайте предвид,че тук четат и хора,които грам понятие си нямат с какво са се захванали. Четейки из темите за грижа за лице направо се наситих на камикадзета. Мажат каквото им падне Rage и после ама защо така стана Disappointed Relieved.

Да, абсолютно съм съгласна, че трябва да се внимава с какъв шампоан се мие косата. Керастас например за мен са супер силни (дори серията за чувствителен скалп) и веднага ми пламва скалпът след техните шампоани. От известно време ползвам Медавита като шампоан и действат добре на моя скалп - преди ползвах шампоана им за боядисана коса, а сега съм с този за чувствителен скалп. И двата са супер за мен.

# 395
b^s всички финиши могат да се ползват и без да се суши косата със сешоар.Те не са единствено и само термозащита.

# 396
Някой има ли впечатления от козметиката RR Line -Real Star?
В някои салони я използват и съм си взимала подхранващ фуид за коса, който не беше никак лош. Сега замислям да пробвам един шампоан и една маска. Като цени са доста по-евтини от най-спряганите в темата и ми е интересно дали ще са по-добри от дрогерийната козметика.

# 397
Момичета, имам питане относно състава на няколко балсама за коса. Чудя се дали и кой точно да си взема и дали изобщо има някаква значителна разлика по отношение на действието им м/у тези, които са ми хванали окото. Става въпрос за следните:

1)  Water\Aqua\Eau , Cetearyl Alcohol , Propanediol , Behentrimonium Methosulfate , Crambe Abyssinica (Abyssinian) Seed Oil , Cocos Nucifera (Coconut) Oil , Butyrospermum Parkii (Shea Butter) , Lactic Acid , Caprylyl Glycol , Stearamidopropyl Dimethylamine , Fragrance (Parfum) , Linalool , Geraniol , Citronellol , Benzyl Benzoate , Limonene , Phenoxyethanol , Potassium Sorbate <ILN44970>

2)  Water\Aqua\Eau , Cetearyl Alcohol , Propanediol , Behentrimonium Methosulfate , Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil , Prunus Serrulata Flower (Cherry) Extract , Butyrospermum Parkii (Shea Butter) , Cocos Nucifera (Coconut) Oil , Lactic Acid , Stearamidopropyl Dimethylamine , Butylene Glycol , Caprylyl Glycol , Fragrance (Parfum) , Linalool , Geraniol , Amyl Cinnamal , Citronellol , Limonene , Phenoxyethanol , Potassium Sorbate <ILN44968>

3)  Aqueous (Water\Aqua\Eau) Extract\Extrait Aqueux:Aloe Barbadensis Leaf , Glycerin , Stearyl Alcohol , Castor Isostearate Succinate , Cetearyl Alcohol , Cetyl Alcohol , Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil , Palmamidopropyl Trimonium Methosulfate , Behenamidopropyltrimonium Methosulfate , Biosaccharide Gum - 1 , Behentrimonium Methosulfate , Babassuamidopropyltrimonium Methosulfate , Tapioca Starch , Hydrolyzed Wheat Protein , Tocopherol , Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride , Alcohol Denat. , Caprylyl Glycol , Sodium Gluconate , Fragrance (Parfum) , Limonene , Geraniol , Linalool , Citral , Eugenol , Citronellol , Sodium Benzoate , Phenoxyethanol <ILN42961>

4)  Water\Aqua\Eau , Cetearyl Alcohol , Stearamidopropyl Dimethylamine , Behentrimonium Methosulfate , Cocos Nucifera (Coconut) Oil , Dicetyldimonium Chloride , Tricaprylyl Citrate , Heptyl Undecylenate , Propanediol , Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil , Mangifera Indica (Mango) Seed Butter , Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract , Hydrolyzed Adansonia Digitata Extract , Avena Sativa (Oat) Bran Extract , Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Extract , Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Juice , Butyrospermum Parkii (Shea Butter) , Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil , Tocopherol , Squalane , Glycerin , Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax\Candelilla Cera\Cire De Candelilla , Polyglyceryl-10 Pentaoleate , Lactic Acid , Lecithin , Fragrance (Parfum) , Farnesol , Linalool , Benzyl Salicylate , Citronellol , Citral , Hydroxycitronellal , Limonene , Benzyl Benzoate , Cinnamal , Benzyl Cinnamate , Amyl Cinnamal , Geraniol , Cinnamyl Alcohol , Isopropyl Alcohol , Potassium Sorbate , Caprylyl Glycol , Cetrimonium Chloride , Phenoxyethanol <ILN46934>

На мен ми изглеждат сравнително еднакви, но ми е трудно да определя какви точно са - балансирани (евентуално с превес на хидратация или протеин?) или хидратиращи. Гледам, че във всички има някакви масла, но останалите съставки ми е трудно да ги преценя. Като ги гугъл-на, пише примерно, че омекотяват и/или подхранват косата - т.е. все едно нищо не съм прочела, защото и протеиновите, и хидратиращите имат такива свойства според зависи дали конкретната коса точно от това има нужда в момента. Rolling Eyes

Имате ли идея кой какъв е?

# 398
Здравейте момичета, отдавна не съм писала при вас, доизразходвам натрупани с времето продукти и не ми се експериментира с нови засега. Обаче имам нужда от заглаждащ спрей с термозащита, с който да оформям със сешоара след миене. Фризьорката ми ползва Jungle Fever Anti Frizz Fluid, можете ли да ми предложите нещо подобно по-бюджетно или да взема него. Червеният спрей Uniq 10в 1 става ли за целта? Ще ми трябва и кръгла четка, преди заглеждах Olivia Garden, кои бяха по-хубави - сивата (керамик) или кафявата(нано) серия?

# 399
  • Някъде там
Подготвям поръчка и искам са попитам този шампоан хубав ли е,добре ли измива и отежнява ли косата?

И другото ми питане е за тези балсами,търся нещо по леко защото косата ми е тънка и напоследък всичко ми идва по тежко.
Генезис хоресвам много, другия не съм го пробвала, може ли да направите сравнение между двата балсама.

# 400
Спрямо този за боядисана коса не мога да кажа, но беше казала, че харесваш Екстенционист, а той на мен ми се стори по-лек от Генезис. Елексир ултим също е страхотен и не утежнява, макар че прави косата огледална. Генезис не ми е най-любимата серия и не мога да кажа много.

# 401
b^s по-лесно щеше да е да потърсиш мнение за балсамите на Аведа Wink Щом си решила да са те,вземай N4,Nutriplenish Deep Moisture ако не се лъжа.
Безумните цени на Аведа обаче, според мен не си струват,ти си знаеш.

# 402
b^s по-лесно щеше да е да потърсиш мнение за балсамите на Аведа Wink Щом си решила да са те,вземай N4,Nutriplenish Deep Moisture ако не се лъжа.
Безумните цени на Аведа обаче, според мен не си струват,ти си знаеш.

VanessaDE, исках по-скоро наистина мнение за съставите "на сляпо", без значение от марката и цената, защото имам усещането, че не са нещо особено, но досега е само усещане, което не мога да обоснова рационално. Wink Не че е лошо това, което съм ползвала досега от техните продукти, но и нищо не е било с уау-ефект. А може би просто не съм нацелила правилните за моята коса. На мен всички гореизброени ми изглеждат като "нищо + повече или по-малко хидратация" = хидратиращи или пък съвсем без никакъв ефект, различен от разплитане и разресване... Освен ако някои от съставките не са все пак протеини, които аз не мога да идентифицирам като такива. Thinking Затова питах.
Иначе ги забърсах на -35%, та цените биха били малко по-малко безумни, ако все пак реша да задържа нещо. Smile

# 403
Аз продължавам твърдо да вярвам, че цените на даден продукт не са свързани със състава му, а само с ценовата ниша на дадената марка.

Относително скоро рових за едни продукти на Редкен и много се забавлявах на мненията на разни възмутени рускини "що за безобразие, съставът им е идентичен на тези евтиничките на Матрикс, пък Редкен им искат 3 пъти повече пари". Да не говорим, че съм пращала на химик съставите на дадени продукти на Керастаз и Лореал и той отговори със "90% идентични, във втория има 1-2 съставки в повече и те са читави и полезни съставки" - вторият продукт беше Лореалският, а аз не му бях разкрила брандовете. Разликата в цената им беше 9-10 кратна някъде. Та така...

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 18:28 от Agent Provocateur

# 404
Споделете и бюджетни попадения

И пак да помоля за кратък коментар относно четките на Оливия Гардън, че се чудя коя да поръчам.

Общи условия

Активация на акаунт