Професионални серии за коса - тема 158

• 91 226
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
Saudade - до коса е и до навик е Simple Smile
Аз имам няколко четки на ОГ и кафявата серия се води по-хубава от сивата. Да, ама моята четка от сивата серия е с дълъг barrel и суши по-големи снопове коса от всичките ми други четки. И понеже аз винаги бързам и закъснявам 19 от 20 пъти се суша с нея, въпреки, че на теория не е толкова хубава като другите от същото чекмедже. Та коя да ти препоръчам и в кой размер Simple Smile

^^^ моята е 55 мм диаметър

^^^ моята е 54 мм диаметър и с нея най-много да си направя последните 2-3 кичура около лицето, че са най-малки.

Имам и 2 със по-малки диаметри (34 мм май) - тях не помня откога не съм ги ползвала, защото нямам време да суша и оформям къдри.

Имам и 2 плоски, но с тях само реша, а не суша, въпреки, че съм виждала фризьори да сушат и с плоски. Но на мен не ми е удобно, което не означава, че за друг ще е същото.

Имам една за разплитане на  мокра коса и една със смесена четина (пак ОГ)- нея обичам да я ползвам след като си нанеса продуктите за да ги разнесе равномерно и преди да почна да суша кичура със кръглата.  Дали друг има нужда от такъв брой четки - едва ли, но аз съм си ги наместила в рутината и ми е удобно.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 18:40 от Agent Provocateur

# 406
Агент,
За кои продукти на Керастз и Лореал става въпрос?

# 407
Четите ОГ са всеобщи любимци. Аз имам 3: тази сивата, която хваля Агентчето, кафява в размер 54 - тя ми е любима и ащедна с по-малък диаметър за къдрици, но така и не се научих да ги правя с четка и сешоар, само се скубя с нея и я намирам за излишна, но има други, които се справят.

# 408
Агент,
За кои продукти на Керастз и Лореал става въпрос?
K Water & Wonder Water

А в тази статия цитират аналогичен продукт на Редкен, който отдавна съм си купила и чинно чака да му дойде реда -  Redken's Extreme Bleach Recovery Lamellar Water Treatment.
https://uk.style.yahoo.com/cosmetic-chemist-breaks-down-exactly- … OzR1Bt0VA_UazFpz1

PS Да поясня, че не искам някой да ме разбере неправилно. Разбира се, че всички се влияем и от маркетинга, и от името на бранда, и от цената, и от хубавата опаковка. Аз също. Но категорично отказвам да мисля, че 9 пъти по-скъп продукт с 90% аналогичен състав ще ми даде 9 пъти повече. Затова и много уважавам т.нар. слепи тестове, където потребители тестват отливки от продуктите и не се влияят нито от името, нито от славата или цената.
Също така съм установила, че в рамките на един бранд/концерн продуктите предназначени за професионалисти и за ползване в салоните винаги са по-концентрирани версии на продуктите за широкия потребител. Но това също е нож с 2 остриета.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 19:16 от Agent Provocateur

# 409
Благодаря ви! За изправяне я искам - преди си бях избрала една ОГ, обаче не я поръчах и даже вече забравих коя беше 😁😁😁 май дори бях пускала тук линк с разликите. Ще видя коя ще намеря на по-добра цена с по-голям диаметър.

Да се оплача, така и не се спогодихме с Ш Hydroclenz на Медисютикълс, още повече ми изсушава и без това сухия скалп и отделно ми заплита косата, явно хидратацията ми идва в повече. Ще го набутам на мъжа ми 😁

# 410
Ламеларната вода на редкен е разкош, а k water не я виждам нищо да прави, но пък косата ми е много изтощена.

# 411
Saudade - ето тук имам един чарт, който дава обяснения кой продукт/четка на ОГ за кой тип/дължина коса е най-подходящ:
https://store.oliviagarden.com/pages/chart

Ламеларната вода на редкен е разкош, а k water не я виждам нищо да прави, но пък косата ми е много изтощена.
Мерси, vanGoth  Simple Smile хубаво е да знаеш, че не си си потрошил парите напразно!

# 412
Пак аз - може да сте коментирали, но Joico са на много доцри цени Ш + Б в xpert beauty и са опаковани подходящо за подарък за предстоящите празници
https://www.xpertbeauty.bg/catalogsearch/result/?q=%D0%9A%D0%BE% … D0%BA%D1%82+joico

# 413
b^s ако имаше нещо впечатляващо в състава щях да ти го напиша.Освен масла друго не виждам.
В трите има млечна киселина,в единия пшеничен протеин,това виждам аз.Ако гледаме състава ,първите три са балансирани,превес на нищо не виждам.Четвъртият си е подхранващ
Не разбирам,защо се смесва кокосово масло и ший...против всякаква логика...
Във всеки случай,продукт от такъв тип в дългосрочен план няма да доведе до нищо добро,ако се ползва на всяко миене.
Ти решаваш какво да вземеш,но ако искаш да оправиш косата си,насочи се към друга марка.По възможност да е извън истерията "CG метод".

# 414
Ванеса, не знам защо, но мненията ви лъхат много на bias. Какво значи някой да си оправи косата? Единствения продукт, от който съм имала истински разтеж на нова коса, е техния, не Меди, който не спирате да хвалите. Най-невероятната маска за скалп, е тяхната, не на Меди. Ако се водих по вашите мнения за “хубави” продукти, да съм останала без коса. Толкова ли е трудно да разберем, че всеки си е индивидуален и не всички имат нужда от силни силикони, за да замажат положението (говоря цялостно, а не за конкретната марка)? За мен Меди е най-несполучливата марка, която съм срещала, но има много съфорумки, които се кълнат в нея, въпреки, че формулите им също не са чудо невиждано.

# 415
  • Варна
Мерилин успокой се моля те. Да тук всеки си има някакви пристрастия,но бога ми нагледала съм се на наистина съсипани коси с тия пусти залитания по био,веган,натурални щуротии. Права е Ванеса освен ако не говорим за детска коса или такава на някой живеещ в съвсем естествен селски район и не помирисвал боя,сешоар,преса......А такива сред нас почти не се срещат.
 Третираната коса НЕ може да оцелее без силикон-това е положението. Да за кратко ще ти изглежда чудесно,но в дългосрочен план не става.

# 416
Принцеса, аз нямам нищо, ама нищо общо против силиконите. Самата аз си ги ползвам в ежедневието под формата на финиши, в балсама и тн. В никакъв случай не съм залитнала по био-мио течението, просто се доверявам на това, което харесва моята коса, а това са леки продукти, каквито са и повечето на Аведа. Не разбрах драмата за цената им, в Делириум поне два пъти в годината ги взимам на 50% и далеч не е ненормална цена. Всички тук пазаруваме изгодни неща и никоя не плаща редовна цена на продукт. Виждам, че мненията й са тенденциозни и няма как да съм съгласна с това да храни нещо, което очевидно изобщо не е за нея.

# 417
Това с CG-метода трябваше да го гугълна Relaxed Не знаех, че има нещо подобно. Но ме размисли... В последните няколко години ползвах основно продукти на JMO и Аведа - първите съвсем съзнателно, защото лекото усещане навремето много ми беше харесало и косата ми се чувстваше добре с тях. По някое време JMO започнаха да ми идват обаче прекалено леки и започнах да ги редувам с Аведа, което до някое време също беше окей. Скалпът ми в тези години наистина спря да се омазнява толкова, а косата ми "стана" по-къдрава, което само по себе си повече ми допада (само да не бяха толкова сухи дължините и да не се заплитаха така гадно! Unamused ). Преди изглеждаше по-скоро чупливо-къдрава. Покрай здравословни проблеми, локдауни и прочие си миех в крайна сметка и по-нарядко косата, защото просто в някои дни не ми стигаха силите и за това, та го оставях за следващия ден - така или иначе не ходех кой знае къде Joy Сега се оказва, че съм прилагала успешно CG-метода, без да знам. Laughing Тъй като в този период се разбърках и хормонално, освен това се преместих да живея в жилище, където въздухът е доста по-сух, си мислех, че това е и причината косата ми да е станала по-суха и заплитаща се в последните години. А цъфтежите ги отдавах на прекалено наелектризиране на косата от якетата (преди ходех основно с вълнени палта) и търкането им в раницата (преди ползвах основно чанти)... Все се канех да почна да чета и пиша пак тук, при вас, но тъй като едвам успявах да бутам "задължителната" част от ежедневието, обикновено не го докарвах дотук. VanessaDE, благодаря, че ме открехна за CG-метода, та придобих и една допълнителна перспектива към случващото се с косата ми в последните години!

Сега, с тази допълнителна перспектива, си давам сметка, че Аведа и JMO ми се отразяват добре обикновено през късната пролет и лятото. Тогава косата ми сякаш има нужда от нещо по-леко, както MarilynM описва. За есента и зимата обаче този тип продукти явно ми идват доста слабички, въпреки че косата ми в този й вид от години не е помирисвала боя и преса, а сешоар ползвам сигурно общо 5 пъти в годината... Спомням си, че навремето бамбуковата серия за обем на Алтерна ми се отразяваше страхотно - редувах я с шампоана Дензифик и маската Дисциплин на Керастаз веднъж на две седмици някъде. Но серията вече я няма, за съжаление. Тя беше точно тази комбинация от леки, но качествени и достатъчно (но не прекалено) подхранващи продукти, с които косата ми се чувстваше "на мястото си". И от време на време и давах малко повече с Керастаз. Исках да пробвам и серията ТEN на Алтерна, но навремето ми беше прекалено скъпа, а сега вече я няма така или иначе Sweat Smile

Та след целия този самоанализ с ваша помощ ми става ясно, че продукти като JMO и Аведа трябва да ги скрия някъде в дъното на шкафа и да ги извадя най-рано май месец. Дотогава ще трябва на първо време да си намеря достоен заместител на бамбуковата серия за обем на Алтерна, евентуално в комбинация или с редуване с нещо по-силничко от време на време. С радост приемам и други идеи, освен вече посочените на Алфапарф от VanessaDE Flowers Bouquet Цената към момента наистина ми е от второстепенно значение, стига продуктите да пасват възможно най-добре на нуждите на косата ми за момента, та да не се налага мисловно постоянно "да търся решение".

# 418
  • на последния етаж
Здравейте, момичета!
В правилна последователност ли ползвам продуктите, които нанасям след измиване: крем за оформяне на къдрици, термозащита, коприната за коса на CHI?

# 419
  • София
Да се включа по темата че наистина всичко е индивидуално и това което при един работи при друг не работи.
Аз съм с тънка коса и омазняващ се скалп, но дължините ми са в лошо състояние - изтънели, изтощени и оплитащи се.

За мен абсолютно всеки шампоан който не съдържа сулфати е пълна тесла и се сдобивам с топка вместо с коса.

Обратното - моя приятелка с небоядисана гъста и плътна коса се кълне в безсулфатните шампоани.

Проблема идва като някой поръчва по препоръка без да знае този дето препоръчва каква коса има и през какво е минала тя.

Ако питам мнение за моята коса рибата или тук и кажа че е тънка, със сухи дължини и мазен скалп сиг ще ми препоръчат меди и някаква маска на олиосета.

Обаче аз съм пробвала и меди и маската на олиосета и не става работата.

Моята коса носи и изглежда добре само след тежки продукти и и слагам само мн силни маски и балсами по дължините за да я вкарам във форма.
Но това нямаше да го разбера ако не бях изхарчила през годините 4ри цифрени суми за да пробвам вс възможно.

Любимите ми комбинации са Joico Moisture surge шампоан и маска марокан с кафявата капачка.
А за протеин терапията к-пак на Joico.

Така че общо взето човек трябва да пробва за да открие своето.

Общи условия

Активация на акаунт