Професионални серии за коса - тема 158

• 91 246
  • 768
  •   1
Отговори
# 375
От фризьор- 2 пъти .Сега мия с този, който съм решила, после терапевтичен( Медисютикълс).

# 376
  • Blondeville
Винаги измивам с Ш по 2 пъти, като понякога с различни ш-ни.

# 377
Шампоан слагам два пъти ако я мия през ден, но ако е всеки ден слагам само веднъж. През седмицата, когато съю на работа мия всеки ден. За да не ми се пресушава скалпа използвам води след миене или маски преди миене. Според зависи от какво има нужда косата и скалпа. За термо обработката, суша съответно и всеки ден, защото мия сутрин косата. С хубав сешоар и хубави продукти, поне тези, които използвам са перфектни за моята коса. И нямам никакъв проблем. Термозащита  е задължителна. На мокра коса слагам крема на Олиосета. Ако имам време да я оставя да изсъхне сама и ще изправям, слагам и спрей.

# 378
Пак се е развихрила дискусия базирана на презумпцията, че всички сме еднакви, че и косите ни имат едни и същи нужди и че един и същ подход ще дава един и същ резултат при много и различни хора Simple Smile

Скрит текст:
Базирано само на собствения ми опит съм имала както и периоди на миене всеки ден, така и такива на миене през 2-3 дни. Има градове, където се цапа за ден; има и места по света, където е чиста 3-4-5 дни. Когато дъщеря ми беше малка всеки опит да и мия косата по-често от 1/седмица дори с най-нежните бебешки шампоани водеше до сух и лющещ се скалп - тя бе диагностицирана със атопичен дерматит. В крайна сметка миехме коса на 7-10 дни и имаше великолепна, красива и много здрава коса и спокоен скалп.
Това, което лично мен ме притеснява при всекидневното миене е и потенциално всекидневното ползване на топлинна обработка. Няма продукт, който да опази супер тънката ми коса при всекидневен сешоар, но това не означава, че няма момичета със плътен и здрав косъм, които могат да го правят без всякакви последствия за косата си.
Та така, не обичам аз общите знаменатели, ама хич... всички сме уникални Wink

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 16:29 от Agent Provocateur

# 379
Пак се е развихрила дискусия базирана на презумпцията, че всички сме еднакви, че и косите ни имат едни и същи нужди и че един и същ подход ще дава един и същ резултат при много и различни хора Simple Smile

Скрит текст:
Базирано само на собствения ми опит съм имала както и периоди на миене всеки ден, така и такива на миене през 2-3 дни. Има градове, където се цапа за ден; има и места по света, където е чиста 3-4-5 дни. Когато дъщеря ми беше малка всеки опит да и мия косата по-често от 1/седмица дори с най-нежните бебешки шампоани водеше до сух и лющещ се скалп - тя бе диагностицирана със атопичен дерматит. В крайна сметка миехме коса на 7-10 дни и имаше великолепна, красива и много здрава коса и спокоен скалп.
Това, което лично мен ме притеснява при всекидневното миене и е потенциално всекидневното ползване на топлинна обработка. Няма продукт, който да опази супер тънката ми коса при всекидневен сешоар, но това не означава, че няма момичета със плътен и здрав косъм, които могат да го правят без всякакви последствия за косата си.
Напълно съм съгласна! Абсолютно е така! Моята коса, ако я суша/изправям всеки ден, каквото и да й слагам, ще я съсипя за максимум две седмици. Да не говорим, че е ужасно фина и я утежняват и минималните задължителни продукти без отмиване, в това число и термозащита. И изобщо не се съмнявам, че има дами, които изправят всеки ден от години и косата им не е увредена. Сестра ми има такава коса. Но моята категорично е далеч от това. Така че със сигурност имат значение индивидуалните особености и нужди на косата!

# 380
Изправям косата си всяка сутрин, да. И ми е идеална. Няма цъфтящи връхчета. Подстригвам я 2 пъти годишни - през 6 месеца. Който иска, ще пусна моя снимка тук на косата си, но повечето от вас знаят как изглежда. 🙂
Оставя ли скалпа си мръсен, веднага почва да ми пада косата. А сух шампоан ще пръскат само ако се намирам на отдалечен самотен остров и нямам вода... От този шампоан + "Косата не се мие всеки ден" преди 8 години обикалях дерматолози, че скалпа ми беше запушен и ужасен косопад.

От тогава - всеки ден шампоан, маска, термозащита, олио и преса ... Представям си ако излизам от нас с вързана коса, че да крия омазняване, колко ще ми се скапе настроението.
Лятото нямахме топла вода 1 седмица. Топлих вода с електрическа кана от кухнята и пак миех косата си всеки ден.

Тази дискусия винаги ражда много спорове. Но както лягаш чист, изкъпан, на чисти завивки, така мисля, че и косата има нужда да бъде чиста дори и да не е мазна. Мръсна коса не е само мазната, но и поелата прах и миризми от деня.

# 381
Скрит текст:
Това, което лично мен ме притеснява при всекидневното миене е и потенциално всекидневното ползване на топлинна обработка. Няма продукт, който да опази супер тънката ми коса при всекидневен сешоар, но това не означава, че няма момичета със плътен и здрав косъм, които могат да го правят без всякакви последствия за косата си.
подписвам се под това мнение Wink

Изправям косата си всяка сутрин, да. И ми е идеална. Няма цъфтящи връхчета. Подстригвам я 2 пъти годишни - през 6 месеца. Който иска, ще пусна моя снимка тук на косата си, но повечето от вас знаят как изглежда. 🙂
Тази дискусия винаги ражда много спорове. Но както лягаш чист, изкъпан, на чисти завивки, така мисля, че и косата има нужда да бъде чиста дори и да не е мазна. Мръсна коса не е само мазната, но и поелата прах и миризми от деня.
Ужасно уважавам мненията ти като подребител Анастасия, но твоето в момента ми звучи като подклаждане. И да пуснеш снимка, няма да промени факта, че моята изрусявана дълга суха коса ако я мия всеки ден и я суша всеки ден, ще заприлича на метла. Което ми се случва на почивки лятото и знам после колко време ми отнема да я закрепя. Преди години когато ми беше нетретирана я миех всеки или през ден, защото ми бяха мазни корените и слепваше на скалпа. Сега заема най-хубавата си форма 12-20 ч. след като я измия. Никога не къпя косата си сутрин, нито имам време, а и това означава да съм болна цяла зима. Може да издържи и 5 дена но аз я мия на 3тия. Имам приятелка къдрава като оФца, дъжд като я завали вода не влица до скалпа и - мие я 1 път седмица.

# 382
Възможно е.
Не съм руса и за руси коси нищо не мога да кажа. То самото изрусяване я съсипва повече от водата и шампоана..
Мисля, че това беше спорът - миенето често уврежда ли косата. 🙂

# 383
Моето лично мнение е, че косата трябва да се мие толкова често колкото има нужда. Т.е. е индивидуално за всеки човек. Публикувах линковете с идеята да покажа алтернативен метод на човек с проблем (без да знам този човек по какъв начин си мие косата)... а то голяма дискусия стана Simple Smile Моята коса и скалп се чувстват най-добре при миене на 2-3 дни (в зависимост от периода, в който се намирам - понякога трябва през ден да я мия, друг мога и през 2). Друг основен момент в линковете за мен е, че е описано, че освен, че 2 пъти се препоръчва измиване със шампоан, трябва да има и масаж от около 2-3 мин. на всяко шампоаниране, което аз не знаех преди това. Откакто го осъзнах и проблемите ми със скалпа намаляха.

# 384
Масажът си е масаж - и кръвообращението активира и помага да се разтворят и отмият секретите, винаги съм го правила и дори не ми е хрумвало, че има хора, които не го правят. Но и масажът няма да помогне, ако шампоанът е по-агресивен или неподходящ за нуждите на скалпа/косата.

Положителното на тези дискусии е факта, че някой се пак може да научи и опита и друг/чужд подход, ако има нещо което го притеснява или не работи за него в неговата си рутина.

PS Ужасно недолюбвам аз лично сухи шампоани - дори ако се е наложило мия няколко часа по-късно.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 20:55 от Agent Provocateur

# 385
Здравейте! Препоръчайте нещо за растеж на косата, моля Heart

# 386
  • Варна
Извинявам се,че избухнах така сутринта Heart. Напоследък се вълнувам повече от темата грижа за лицето отколкото за косата. И препоръката детско лице да се мие два пъти на ден с домашен сапун ми дойде в повече.
  Лошо в ежедневното миене на косата няма. Ако човек се чувства комфортно по тоя начин,значи това е неговия начин. Лично при мен е мисия невъзможна,защото едно такова ми отнема минимум 2ч.,а два свободни часа ежедневно нямам. Мия косата си на три-четири дни. Лятото и през ден в жегите.
  Не съм съгласна обаче с масажирането на скалпа 2-3 мин. с концентриран профи шампоан и ще се обоснова защо.
 Профи шампоаните са сериозен агресор и дори моят скалп,който е тотално нечувствителен е реагирал на Архитект и Терапист при продължително използване без смяна. Ако ще се прави нещо такова нека е еднократно ис продукт грижещ се за скалпа.
 Момичета имайте предвид,че тук четат и хора,които грам понятие си нямат с какво са се захванали. Четейки из темите за грижа за лице направо се наситих на камикадзета. Мажат каквото им падне Rage и после ама защо така стана Disappointed Relieved.

# 387
Иначе всички фрзьори съветват 1 път седмично да се мие, но аз не мога толкова рядко.
Много интересно, защото го казва съвременен фризьор. Това при всичките ни финиши, спрейове и олиота не ми се струва възможно или става дума за много много сухи коси. Мен миене на всеки втори ден ме устройва идеално; не мога веднъж на седмица, не ми се струва приемливо и заради кожата наоколо.

# 388
b^s балансирана с превес на протеина.
За Дисциплин и Хронолоджист не мога да кажа добра дума,не казвам че не стават,просто аз не ги харесвам.Косата ти е нетретирана с фин косъм,и двете ще ди дойдат в повече,така мисля.
Не се хвърляй на Керастаз.Хвърлих един бърз поглед в ЗР-JOC,OLIOSETA,Alfaparf,...те са по-скоро за твоята коса.Маските на първите две марки не съм ги ползвала.OLIOSETA е много хвалена тук,а JOC мисля че е на същия производител,вероятно са с подобно действие и не са скъпи.Alfaparf познавам,за твоята коса биха били достатъчни
https://www.zlatnaribka.com/maski-za-kosa/maski-za-suha-kosa/Pod … ice&order=ASC
https://www.zlatnaribka.com/maski-za-kosa/maski-za-suha-kosa/vaz … ice&order=ASC
Шампоаните по-добре да са по-леки,за да не ти утежняват.
Хидратиращ финиш-някакъв крем или спрей,който да държи влагата в косъма,да омекотява,подхранва...в този смисъл.Примерно
https://www.zlatnaribka.com/kerastase/thermiques-termo-zashtita/ … -thermique-150-ml
https://www.zlatnaribka.com/kerastase/fluidealiste-za-izglazhdan … luidissime-150-ml
https://www.zlatnaribka.com/olaplex/krem-za-vazstanovyavane-i-iz … smoother-6-100-ml
https://www.zlatnaribka.com/olaplex/termozashtiten-izglazhdasht- … air-serum-9-90-ml
Или новия крем на Олиосета,който всички хвалят.Не съм го пробвала
На олиата не съм фен,но ако ползвам,то само по капка на напълно изсушена коса и то след поне два други финиша.
ДПШ,щом харесваш на Велла https://www.notino.bg/wella-professionals/sp-deep-cleanser-shampoan/
На ЛейбълМ за мен е много добър.На Джойко също.

VanessaDE, благодаря ти за препоръките, ще ги разгледам. Финишите, които си препоръчала, могат ли да се ползват и без да трябва да изсушавам със сешоар или имат нужда от топлината, за да развият напълно действието си? Иначе от олиото на Шу аз също ползвам само по една капка, но досега го слагах на полусухи краища.
ДПШ на Label.M и аз го харесвам, но напоследък не можех да му понасям вече аромата, честно казано. Постоянно правех някакви асоциации, сякаш съм болна и ща, не ща, трябва да пия ментов чай. Smile

Аз съм доволна много от този (взех си литър). Освен от него този на Редкен също ми харесва.
Ах, явно не са го махнали съвсем, а са го префасонирали Heart Eyes Преди се казваше само "Pure", мисля, и беше в лилава опаковка. ДПШ на Редкен не съм пробвала, но нещо не мога да се ориентирам кой е... Flushed  Би ли могла да постнеш линк или снимка?

#Viktoriai,
Не,че има универсална практика или продукт, но позната с подобен проблем бързо омазняващ се скалп, твърди че този шампоан на Керастаз е спасението.

На мен навремето не само че не ми беше помогнал, ами и така ми премиваше скалпа, че след това още повече ми се омазняваше косата.

# 389
Наистина си е до коса и скалп. Аз лично бих се радвала да си мия косата през ден-два. Но нямам този късмет. Намерила съм начина, с който да мия всеки ден и да я оправям бързо. Косата ми е права и едно изсушаване без четка, просто с наведена надолу глава ми дава обем и е права повече не и трябва. Но наистина така я чувствам по-добре от всякога. На втория ден като стана е чиста. Но от една страна взимам душ и сутрин и вечер и парата не и се отразява добре, от друга знам, че ще изляза така и след два часа ще я чувствам мръсна и трето, че не знам как спя, но сутрин всеки косъм е със собствено мнение и няма оправяне. Пробвала съм да спя вързана с отпусната опашка, на високо и с различни ластици. Ами не става явно ме изнервя на сън и свалям всичко.

Общи условия

Активация на акаунт