Турски филми и сериали - Обща Тема за Общи Приказки - Тема 12

• 74 017
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Привет! Hug Току що изгледах  и първия еп. на "Жар птица". Поредната тежка драма.  "Парижката Света Богородица" в съвременен вариант. Само дето падретата липсват, но те са в друг сериал("Омер") Heart

Аз пък изгледах Омер!

Не съм сигурна до кога  ще продължа. Не мога да щажа, че ме заплени, но не мога да кажа, че ме отблъсна веднага. Гледах го заради малкия Метехан, който вече е тинейджър. Сериалът е римейк на много успешен друг сериал Shtisel / Щисел/  и много го хвалят от "Аским". Възможно е да го превеждат на български език.
Права е Пипи, че непрекъснато ни затрупват с тежки драми. Същото се отнася и за "Принцеса без корона"

Първи епизод така ме натовари, че май само това ще си остане.
Всичко добро и до скоро.

# 421
  • Дубай
Момичета,някой гледа ли Kan cicekleri/Кървави/Повехнали цветя  освен мен...Много ми хареса химията на главните двама ,Дилан и Баран...Огън и Жупел са ,иначе историята не е нищо непознато като за ежедневна драма.Двамата главни  са принудени да се оженят за да прекъснат кръвната вражда на семействата си.Дилан е младо момиче изпълнено с мечти и надежди,но изведнъж тези мечти се сриват след като ,трябва да се ожени за Баран,който я смята за смъртен враг.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 15:06 от I.V

# 422
Момичета, малко извън темата ни, но и малко по нея. 😂

Менар филмфест 2023
https://menarfest.com/schedule/

И ЧРД на МЧ. 😂

# 423
Привет!

Пепелче, сърдечно ти благодаря за споделената програма на Менар. Heart

Скрит текст:
Разпратих линка и на  приятелки. А едната от тях ме подсети, че преди време ми е споменавала как мога да гледам филмите от целия фестивал през сайта на Нетера. ТВ. Тя го прави вече няколко пъти като си купува билети и за други фестивали и  гледа филмите онлайн. И аз си закупих целия пакет. Ще споделя кои филми са ми харесали.

И.В, гледам "по диагонал"  сериала "Кървави цветя". Между главните герои има химия, но бабата ми идва в повече. Дано малко да го раздвижат. Но той е като "Наследство", та има доста да почакаме да се сближат Баран и Дилян.

Нина, гледах  "Огнени птици", но не мисля да повторя. Много тежък сюжет и смъртта на момиченцето на улицата ми дойде в повече. Интересен е, но с цялото това насилие и тежък живот на децата ме загубиха още от първата серия. Загледах и "Йомер". Сериалът е много хубав. Изобщо не съм предполагала, че ще се  получи такава симбиоза в играта на Селяхаттин Пашалъ (Йомер) и Гьокче Бахадър (Гамзе). Героите им са  от различни светове, а имат толкова общо помежду си. Предразсъдъците ги има не  само във фамилията на ходжата.  Семейството на Гамзе не пада по-долу. Сериалът си заслужава да се гледа.

# 424
Моля за насока за филм подобен на "Двете лица на Истанбул", "Дъщерите на г-жа Фазилет", "Три сестри" ..., но да има всички серии, защото започнах "Три сестри" и от 33 епизод натам няма качени с превод серии ...
Не обичам да има бой и враждуващи фамилии.
Благодаря.

# 425
Якутче, 😍 аз пък благодаря, че ми напомни за онлайн гледането и Нетера. 😂

И на мене Омер ми хареса, а химията между актьорите много приятно ме изненада.
Най-сетне я дочаках  😀, че досега в никой сериал не ми достигаше на 💯 процента.

# 426
Нина, гледах  "Огнени птици", но не мисля да повторя. Много тежък сюжет и смъртта на момиченцето на улицата ми дойде в повече.
yakut , "Огнени птици" кое е- "Жар птица ли"?

# 427
Добро утро! Coffee
Онче, сериалът за който съм писала че ми е доста тежък е "Жар птица". Използвах буквалния му превод "Огнени птици". Може и да има такова значение, но по принцип жар птица е синоним на феникс, а той  си има точна дума на турски език - анка.
По същия начин превеждат и заглавието на "Сок от боровинки", а той е "Шербет от дренки", защото  има израз: "Кръв да повръщам, ще кажа че съм пил шербет от дренки", което означава, че каквото й да преживявява човек  и през каквито и изпитания да преминава  трябва да е с гордо изправена глава, така че да успява да прикрие вътрешните си терзания и проблеми и  външно да изглежда, че няма никакви проблеми и всичко е наред. Вероятно на героинята  й се налага  да изпие доста "шербет", но това могат да го кажат тези, които следят сериала. От постовете разбрах, че е интересен сериал.

Успешна седмица на всички. Flowers Four Leaf Clover

# 428
yakut, много благодаря за разясненията! Hug Научих нови неща. Blush
Аз още нищо не съм започнала от новите. Радвам се и съм благодарна на всеки, споделил впечатления.

# 429
За да не гледам ," Жена" за трети път,моля ви препоръчайте ми нещо подобно, сюжет -семейство,любов и по- малко насилие .
Загледах Разузнаване, ми едно и също се повтаря, гледам после и нови актьори в сезон 3... Жената на посланика не ме грабна,и там четох че сменят героинята.
Търся , търся нищо не ми хваща окото, затова ще чакам предложения тук.

# 430
За да не гледам ," Жена" за трети път,моля ви препоръчайте ми нещо подобно, сюжет -семейство,любов и по- малко насилие .
Загледах Разузнаване, ми едно и също се повтаря, гледам после и нови актьори в сезон 3... Жената на посланика не ме грабна,и там четох че сменят героинята.

Моят живот
Малки престъпления
Всичко за брака
В сърцето ми е Дениз
Памуковата принцеса
Загуба
Истанбулска приказка
Не ме оставяй
Обещание
Мафията не може да управлява света
Ямата
Черно бяла любов
Огледален свят
Ранени птици
Птици без криле
Гордата Аси
Езел
Огнено сърце
Крупието
Почукай на вратата ми
Моята лява страна

# 431

Моят живот
Малки престъпления
Всичко за брака
В сърцето ми е Дениз
Памуковата принцеса
Загуба
Истанбулска приказка
Не ме оставяй
Обещание
Мафията не може да управлява света
Ямата
Черно бяла любов
Огледален свят
Ранени птици
Птици без криле
Гордата Аси
Езел
Огнено сърце
Крупието
Почукай на вратата ми
Моята лява страна

Тук половината не отговарят на критериите галиба Smirk

# 432
А аз си търся нещо подобно на "Гарванът", ама йок!

Изгледала съм "Черна любов", "Халка", "А.Ръза", "Черно бяла любов", "Стълкновение" и "Мразовито".

# 433
Vesbu🌹, опитай Баща - както си писала "семейство,  любов и по-малко насилие" . 😂
Предлагам го, защото приключи, има руски субтитри, а и българските првводи вървят и вече са към края мисля.

# 434
  • Дубай
Весбу ,можеш да пробваш и три сестри ...мисля ,че е точно каквото търсиш.
Мани,Чукур ... Най-великият сериал в дизи индустрията за мен.

Общи условия

Активация на акаунт