Знам,че съм "недорасла ментално" за деца, но.. надявам се някой ден и това да се сбъдне. Ще се опитам да работя над себе си и да се оправя.
Nevena Virolan, искам само да кажа,че и майка ми също беше дебеличка. Така,че може и заради това и аз да имам допълнителни кг. Разбира се и начина на живот и хранене влияе.
Има генетичен компонент, разбира се, но той е преодолим в повечето случаи. Хората, които имат генетична особеност, поради която са смъртно затлъстели и по никакъв начи не успяват да отслабнат, дори с хирургия, обикновено започват да затлъстяват от бебешка възраст. Ти си била слаба като много млада и можеш да си възвърнеш старите килограми.
Аз съм слаба, а майка ми не е и дъщеря ми също се освинка преди година, но майка ми и дъщеря ми си подхапват кроасани, сладко, ориз и хляб на воля, а аз внимавам.
Прави ми впечатление, че обясняваш психологическото и физическо ти състояние с фамилна обремененост и се оправдаваш с майка ти. Ти не си майка ти, времената са други и имаш възможност да си промениш състоянието и живота.
Не знам историята на майка ти. Зная, че лекарствата за шизофрения и депресия предизвикват ИР. Вчера видях, че жените, страдащи от шизофрения са склонни към наднормено тегло независимо от приема на лекарства. Това ме наведе на мисълта, че отслабване, само по себе си, би подобрило симптомите на шизофрения, може би.
Интересно, че жените със шизофрения, които съм виждала, бяха всичките слаби като вейки. Шефката ми носеше дрехи размер 6 в Англия, сегашен 4 при ръст около 1.75м, но не приемаше лекарства и не е имала епизоди от младостта си.