Аборт по желание и желание за дете

• 8 533
  • 168
  •   1
Отговори
# 90
  • Paris, France
Гени за шизофрения още Не са намерени, а и се знае от 19ти век, че шизофрениците са предразположени към диабет Т2. Към днешен момент се знае, че и при двете заболявания има недостиг на Д3, А, цинк, магнезий и много други вещества.

https://www.synergyresearchcenters.com/is-schizophrenia-inherite … mother-or-father/

При идентични близнаци, рискът вторият да развие шизофрения когато първият я е развил е 48%. Ако причината е основно генетична, как 52% от хората, чиито гени са дали шизофрения, не я развиват? Те имат абсолютно същите гени.

В първия епизод на шизофрения има ИР и при шизофрениците ИР е по-висока.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6352957/#!po=31.8966

Случаите и % шизофрения се увеличават след бедствия, войни, гладни времена. Значи имат връзка с хранене на бременната.

Това, че в семейства с родител със шизофрения има повишен риск за потомството може и да се дължи на сходен начин на хранене. Все пак ядат заедно, излизат заедно. Обезитет, диабет 2 и шизофрения са свързани със заседяване, ниска физическа активност и по-високи тегло. 

Диабет 2 също се дължи повече на външни фактори, отколкото на ген. Ако беше само ген, % диабетици щеше да е постоянен в населението, а той се увеличава в пъти, даже не със 90, 100 или 200% с увеличаване на калории, заседнал живот и затлъстяване.

Халюцинации като при шизофрения имат и анемични хора, анорексични. В днешно време психиатриите и хематологиите са пълни с халюциниращи младежи. Някои не ядат месо, други не ядат нищо. Анорексия и анемия отключват ИР като защитен механизъм.

# 91
Здравейте,
Запознах се с един човек във фейсбук.
Иска да се видим на кафе.
Започнахме да си говорим за плановете за бъдещето.. че той иска дете, също и аз.
Нз дали съм подведена от това,че искам в някакъв момент дете.
Той работи в Англия. Сега е тук в България. Каза,че работи в строителството,но в Англия. Не в България. Каза,че заради мен ще си потърси работа в София и да живеем заедно тук. На приказки всичко е добре, но нз на действия как е. Има едно дете в Англия, на 11г., което живее при майка си. Разделени са.
Попитах го с какви пари разполага, той ми казва 1000 паунда. Само не разбирам спестени ли или това по принцип изкарва в Англия. Каза,че има опит с дете, гледал е първото си дете и по думите му, като се чухме наистина разбираше, на приказки от деца. Каза,че би дал всичко за детето си.
Сигурно ви шашкам с този коментар, но искам и аз да задвижа живота си нанякъде.
Аз също имам интервю за работа,но нз дали ще успея да почна.

# 92
  • Paris, France
Във фейсбук всички измекяри много искат дете като попаднат на 30+ годишна, без деца, която прави планове за бъдещето. Ако толкова искаше да гледа дете, щеше да си гледа неговото, поне половината от времето. Повечето мъже, които вече имат дете търсят чук и бег.

Срещни се с него за кафе, но не му пускай докато не се установи в София и в никакъв случай не го настанявай у вас! 

В Англия издръжките са убийствено високи и тежат и на работещ в строителството.

Почни с преддиабета и работата. Иди на интервюто! Почни! После, каквото сабя покаже.

# 93
Той каза,че тя му е изневерила и заради това са се разделили.

Да, ще почна с преддиабета и ще видя какво ще се случи на интервюто. Аз интервютата ги минавам добре. Въпроса е със започването на работа. И спазване на график.

Така е, във фейсбук всички са измекяри.

# 94
Той може да ти каже всичко. Не значи, че е вярно.

# 95
Да, така е... Всичко се повтаря.. преди известно време пак така бях намерила някой, който ми обещаваше какво ли не и накрая се оказа измамник.

Брат ми е много различен от мен. Той работи, разви се в кариерата, има хубаво семейство. Разбира се, всеки си има проблемите, но не такива сериозни като моите. И реагират адекватно на проблемите... Само аз се оказах една "грешка на природата". Може би не е имало кой да ми даде възпитание и морал, майка ми почина като бях дете . Но това не ме оправдава, защото ето брат ми се разви. Аз претърпявам само несполуки в живота.

# 96
Стига се самосъжалява и се стегни. С вайкане нищо няма да се промени. Както много тук ти казаха, действай да си оправиш здравето и да почнеш работа. Какво си правила до 36 г., нещо работила ли си?

# 97
Почти не. Бях в депресии и по болници.

Както каза една дама преди мен в поста, не на всички им е дадено да бъдат майки, да създават семейство.
Ето, вижте Бритни Спиърс.. на 20 и нещо роди.. и накрая влезна по лудници. Не може и децата да си отгледа и да им даде майчина ласка.
Приключих проблема много бързо. Ще се радвам на племенника си.
То това е един цикъл, който се задвижва от работата, после семейство, пътувания и т.н.
След като не мога да се задържа, дори да почна работа.. значи и другите неща като ефектът на доминото не стават.
Няма защо да се мъча да обрека една душичка на нещастия.
Ще подминавам постовете за деца и това е просто. Аз съм умствено недъгава за деца.

# 98
Имаш нужда от професионална помощ. Това първо...после всичко останало. И работа трябва да почнеш, това самосъжаление не ти е от полза, нито променя нещо, както казах.
Не ти е късно за дете, но това дете трябва да се отгледа. Най-добре е да си намериш партньор, но и самотен родител да си, не е нещо невиждано... Това обаче на втори план, имаш 5-6 годинки поне да мислиш по въпроса. Имаш други належащи проблеми.....

За депресията има измислени лекарства. Вземи се сериозно в ръце, лекувай се по схема за дадената болест от твоя лекар и действай напред. Не може 15ина години да си се мотала и да чакаш на помощи. Започни от някъде. Доколкото разбрах знаеш два езика. Започни от там. Търси работа с единия или с двата и се стегни. Няма не мога!!! Намираш си работа, стараеш се и лека-полека нещата ще се наредят. Ще имаш нова среда, нови хора, нови запознанства.

Както казват - всичко почва от самата теб, ако ти си негативно настроена, така и ще те приемат околните. Ако вярваш в себе си, другите също ще повярват...

# 99
Самотен родител твърдо не - когато тя получи криза, кой ще поеме детето, докато се стабилизира? Само с мъж до себе си може да си позволи да има дете. Инак не му завиждам на това дете, ако тя се влоши и няма никой до нея.

# 100
При болен и объркан човек,който дори не работи,какво е това вманиачване за дете -не разбирам.
Относно връзките във фейсбук всички са квасиви,богати и искат деца с първата срещната.Срещнете се на живо три пъти и после въобще мислете за човека.

# 101
Точно това, че е болна обяснява зациклянето в искането за мъж и дете и неразбирането кое пред кое трябва да бъде, както и невъзможността да направи извод от повтарящи се ситуации - имам предвид "един мъж ме намери по фейсбук".
------------------------

За суицидните мисли задължително трябва да кажеш на психиатъра, който те наблюдава, за да прецени дали да коригира лекарствата. И питаш какво те съветва - примерно спорт, някакви самостоятелни и ли групови занимания, нещо друго.

# 102
Сега като се замисля... Даже нз защо съм я пуснала темата, тоест защо съм я формулирала така. Естествено е,че в мойто състояние не мога да мисля за деца, та аз се възстановявам. Мога да мисля за работа само.
Просто ми тиктака биологичния часовник и заради това написах темата. Но това не е достатъчно основание да искам потомство без стабилни доходи и стабилен мъж.
Иначе... Ще се повтори същата съдба.
Понякога си мисля,че това е моята съдба.. да съм бездетна и без работа, защото точно това беше майка ми. Тя лежа в болници.. самоуби се накрая, защото "не ни виждаше" често. Родителските права ги взе баща ни и той ни отгледа.
И друго нещо има.. Аз имам панически страх от бременност, като нея. Тя се панирам от най малкото, и аз съм като нея. Не е могла да ни сменя пелени, да ни къпе.. страх я е да вземе детето, дезориентирана.. и аз съм като нея. Преди да почине при последните й хоспитализации в психиатрия, дори не е могла да ни познае, като сме я виждали. Това ми е казвал баща ми, защото сме били много малки и не помним. Мога още много да изброявам. Щом имам тази съдба до тук... Значи Бог сигурно ме е "спасил" от още по лоша съдба. Жива съм.

Последна редакция: чт, 24 ное 2022, 10:22 от curse

# 103
  • France
Жената е с шизофрения. Вашите коментари не могат да ù бъдат от полза. Тя живее в свой собствен свят. Дано брат ù е свестен и ù хвърля по едно око.

# 104
Колко да и хвърля око брат и като живее в чужбина. Ще я наглежда баща и, но и тя трябва/ длъжна е/ е да контролира състоянието си.
Мило момиче, с цялото си сърце ти пожелавам да влезеш в постоянна ремисия.  За дете трудна работа. Дори и за осиновяване не съм сигурна как социалните ще дадат дете.

Общи условия

Активация на акаунт