Аборт по желание и желание за дете

• 8 532
  • 168
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Кърс, аз не разбрах, диагностицирана ли си с шизофрения или сама си определила, че имаш такава? Какви са шизофреничните ти симптоми? Изписани ли са ти лекарства за шизофрения (не антидепресанти), и какви? Пиеш ли ги? Ако в действителност имаш шизофрения, е много важно да си с правилните лекарства и да не спираш да ги пиеш. Повечето шизофреници са си напълно нормални, докато си пият лекарствата, но често ги спират, щом се почувстват добре, и отново влизат в криза. Но шизофренията трябва да бъде диагностицирана от психиатър, а не написана защото "се оприличаваш на нея".

# 106
Какво значи да влезна в постоянна ремисия?
В какво се изразява това?
Да, диагностицирана съм от психиатри.

Аз не искам дете. Съжалявам,че писах в този форум. Искам да се чувствам сравнително добре.

# 107
Какво значи да влезна в постоянна ремисия?

Когато болестта не е лечима, казва се в ремисия, когато си здрава, т.е. държиш болестта под контрол и няма проявления.

Щом имаш диагноза, трябва да имаш и лечение. Спазваш ли го?

# 108
Означава да държиш мозъка в химичен баланс. А той се постига с правилните лекарства и дози.

# 109
Не съм запозната с психичните разстройства,но ми е много странно това постоянно скачане между състоянията.
Днес иска дете и мъж,след два часа е недостойна и не търси нищо,след малко си пише с някой във фейса и едва ли не е готова за семейство с него,след още два часа пак е нищо и така нататък.
Първо писа че,майката на момчето не те искала в младостта ти,после пък те било страх от деца и сама си решила.
И цялата история във всеки пост става все по-странна.
Ще ми да мисля,че е поредния забавляващ се с разиграване на съчувстващите му.

# 110
Жената има шизофрения, това поведение си е типично. Днес едно, утре друго. Мисля, че е важно да се лекува и да приема точната терапия.

# 111
Не съм запозната с психичните разстройства,но ми е много странно това постоянно скачане между състоянията.
Днес иска дете и мъж,след два часа е недостойна и не търси нищо,след малко си пише с някой във фейса и едва ли не е готова за семейство с него,след още два часа пак е нищо и така нататък.
Първо писа че,майката на момчето не те искала в младостта ти,после пък те било страх от деца и сама си решила.
И цялата история във всеки пост става все по-странна.
Ще ми да мисля,че е поредния забавляващ се с разиграване на съчувстващите му.
Точно същото щях да пиша, постоянно се сменят състояния, искам дете, страх ме е, искам семейство, после не съм за такова нещо. Може би това е от болестта. При всички случаи НЕ си за дете, ако си намериш мъж добре, да си имаш спътник в живота, но не и дете.

Желая ти да се стабилизираш, че поне работа да започнеш. Имаш ли ТЕЛК? Полага ти се, задействай въпроса.

# 112
  • Paris, France
curse, защо нямаш ТЕЛК като имаш диагноза, която ти дава право на ТЕЛК? Radilena ти написа много добри съвети, поне за пенсията. Тук:

https://bg-mam.ma/p/1500788/45627224

За мене curse разсъждава като маниакално-депресивен човек, а не шизофреник. Възрастните шизофреници, които познавам, са си фокусирани, праволинейни и имат постоянство. Не знам дали двете състояния могат да съществуват едновременно при един и същ човек.

# 113
И аз като Невена смятам, че авторката не е шизофреничка.

# 114
  • France
Аз пък нищо не смятам, защото дори и психиатрите се затрудняват да издават диагнози, пък аз, мъгълката, само от малкото форумно общуване - абсурд!

# 115
  • Paris, France
Въпросът е защо с такава, официална диагноза, от психиатър, след многобройни, дълги епизоди в психиатрия, авторката няма пенсия и ТЕЛК? Не е сама, баща и и брат и, които непрекъснато споменава би трябвало да знаят правата на хората със шизофрения и да и помогнат да се оправи с бумащината.

curse, подавала ли си някога документи за ТЕЛК?

# 116
Честно казано, вече ми е все тая за работа, за семейство и т.н.  Видя се,че аз в живота нищо не умея и нищо не струвам. След като и само по психиатриите лежах. Вече ми се иска да умра, защото нищо не ми върви... И всичко правя с огромни усилия.
Просто съм си болна.. и да се стегна.. това ще е за кратко и после пак... Никой няма да ме търпи такава.. нито работодател, нито мъж и грижи за дете.. огромна отговорност.
Не ми се живее просто. Страшно съм се отчаяла от себе си.. и моята съдба.. и от живота си.
Аз не съм като нормалните хора... Съдбата ми е да лежа по психиатрии.. и да се мъча с живота.
Имаш нужда не толкова от психиатър, а от психолог, с който да си говориш, и ще си изясниш много неща, ще ти вдъхне и надежда и кураж.

# 117
Баш от психиатър има нужда. Психиатрите са лекари, медицински лица, а тя има нужда от сериозна помощ. Психолозите не могат да изписват лекарства, а ако действително има шизофрения или биполярно разстройство без медикаменти няма да стане.

# 118
Здравейте,

Да, имам ТЕЛК, взимам пенсия.
От психиатър ми е диагнозата.
Лежала съм два пъти в психиатрия. 2018г и 2022г.
Прескачам с настроенията си, защото съм се осъзнала малко в живота и не знам какво да правя за да се подобря.
Иначе си взимам антидепресантите.
Аз физически се чувствам добре, но психически ми е трудно, иначе имам племенник и много му се радвам.
Трудно ми е, защото няма никой до мен, остарявам сама. Но и такава ми е била съдбата. Не сме вечни на този свят.
Тежко ми е,че няма да донеса живот на този свят, няма да ми се случи чудото, защото съм болна, и не мога да се грижа за себе си, какво остава чужд човешки живот.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 04:26 от curse

# 119
На 36 г. не си престаряла. Вземай си лекарствата, потърси си работа. Това на първо време. Малки стъпки...

Общи условия

Активация на акаунт