Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 23

• 53 420
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Днес пуснах три сушилни и до момента нямам забележки за сушенето. Дългичко ми е, но какво да се прави, явно 1200 оборота не са достатъчно за скъсяване на времето. Но продължава да ме гложди едно нещо и защо сушилня с термопомпа е толкова гореща и дрехите са доста горещи като ги вадя. Нали тези сушилни работят на друг принцип и трябва да работят с по-ниски температури, по този начин и пестят електроенергия. Даже и като я носехме си беше доста лека за такава сушилня. Възможно ли е да са ни продали обикновена. Наистина съм озадачена.
Докато не кажеш кой модел е тази сушилня, надали някой може да ти отговори.
Ако твоята темесна температура е 36.5 градуса, как ще ти се стори, ако пипнеш нещо с температура 55 градуса?!
Това за горещината е много субективно.

# 91
Днес пуснах три сушилни и до момента нямам забележки за сушенето. Дългичко ми е, но какво да се прави, явно 1200 оборота не са достатъчно за скъсяване на времето. Но продължава да ме гложди едно нещо и защо сушилня с термопомпа е толкова гореща и дрехите са доста горещи като ги вадя. Нали тези сушилни работят на друг принцип и трябва да работят с по-ниски температури, по този начин и пестят електроенергия. Даже и като я носехме си беше доста лека за такава сушилня. Възможно ли е да са ни продали обикновена. Наистина съм озадачена.
Ако твоята темесна температура е 36.5 градуса, как ще ти се стори, ако пипнеш нещо с температура 55 градуса?!
Може би е точно така. Иначе модела е този:https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-B3T-67230/p/680783

# 92
Но продължава да ме гложди едно нещо и защо сушилня с термопомпа е толкова гореща и дрехите са доста горещи като ги вадя. Нали тези сушилни работят на друг принцип и трябва да работят с по-ниски температури, по този начин и пестят електроенергия.

Дрехите са топли, защото си ги пресушила. Докато са влажни влагата се изпарява и ги охлажда. Но когато останат съвсем сухи започваш да ги печеш. И те се стоплят. Но това не значи нищо, на теб горещо ще ти се стори всичко над 40 -45 градуса. Аз лично предпочитам леко влажни (досъхват за половин час), отколкото препечени.

# 93
Може би е точно така. Иначе модела е този:https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-B3T-67230/p/680783
Благодаря!
Повечето сушилни, преди да приключат програмата, около 5 минути охлаждат дрехите. Това Беко не го знам дали охлажда и какъв контрол над температурата има. Давай му да суши " на сухи за гардероб", а не на "екстра сухи".
Иначе можеш да бъдеш спокойна, че е с термопомпа и не са ви пробутали някоя стара/обикновена, както каза преди.
Погледнах ти упътването и виждам, че имаш опция "ниска температура". ...........
Ти разучи ли го?

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 21:41 от petiaivanov

# 94
Със същата сушилня сме, почти винаги натискам "ниска температура", за всеки случай, и на степен "гардероб +", а не два плюса, така като, че ли ги изсушава най добре. Иначе да, програмите са дълги, но почти винаги ги съкращава, така, че за тези пари си е много добре даже.

# 95
Скрит текст:
Здравейте,отново!
Благодаря сърдечно на Vilemina ,за подробния,изчерпателен отговор по въпроса ми със сушилнята.
Мислих,премислях и реших-1-ва сушилня/на 44 год.съм/,ще влизам в дълбокото и купих заветнoто Mile TEJ 675 WP.
Взех го с опция на лизинг,но това не е важно.
Вече е в къщи,сложих я почти в нищото/не е пригодена кухнята за този уред,поне засега/ ,и се гледаме ,почти умно🙃
Изчетох упътването няколко пъти,но бих желала да попитам-има ли програма за пух,поне аз не видях и кое е топлообменник и кое цокъл?
Основният филтър за почистване го виждам,до барабана ,но от останалите 2 неща,които се отварят доста трудно ,нищо не ми е ясно.
Попитах и в магазина-отговора беше,прочетете си книжката.
Ами да,удобен отговор,но уред за немалко пари,би трябвало да се получи  по-адекватен отговор,поне според мен.
Благодаря на всички,които ще отговорят и помогнат!🙃
Скрит текст:

Прилагам снимки на двете ,неясни за мен ,побе на този етап неща.

Страхотна е машината, честито!

Миле нямат програма, наречена пух, тъй като изделията от пух са разнородни - пухените якета и грейки са едно, а пухените възглавници - друго. За възглавниците е ясно - имат си отделна програма. Якетата аз ги суша на Outerwear (мисля, че във вашето упътване е описана като „Туристически екипи“). Сушила съм яке и на програма за възглавници - пак става, не е проблем, но мисля че Outerwear си е точната програма за това.

# 96
Аз я имам от няколко години. Няма проблеми с всякакви дрехи, якета, завивики ( включително пухени ) и т.н. Не знам за нещо от вълна, не съм пробвал, а и няма такава програма. Филтрите са доста добри, отвътре е чиста. Като цяло е безпроблемна до този момент.

...Трябва обаче повече да прочета, че дрехите излязоха съвсем леко влажни-
като бяха само една материя-работните военни дрехи на мъжа ми. Вероятно
не нацелих правилната програма...
Ако друго не помогне, може да погледнеш това.

Явно не нацелих програмите първия път. Вчера и днес пуснах още 4 сушилни, еми повече от доволна съм. Чаршафи, пликове, калъфки пускам на съответната програма, около 1час и 40мин са готови. Памук 2 часа, а военните дрехи които извади лееееко влажни, изсуши за 50 мин. Чакам с нетърпение и пералнята. Филтрите се чистят лесно, дрехите излизат ароматизирани и ненамачкани.

# 97
Здравейте, предстои ми покупка на сушилня, не съм ползвала досега и съм доста затруднена - благодаря на всички за полезната информация! Моля да ме насочите (извинявам се, ако се повтарям с други потребители, но тази тема е толкова обширна, не успявам да прегледам всичко, доста четох и направо се изгубих в нея) - за цена около 1200 лв (може и малко над нея) коя марка и модел са с най-добро съотношение цена-качество? От коментарите ви се ориентирах като цяло към АЕГ, но виждам, че някои модели около тази цена създават проблеми (съветвате да е от 7-ма серия нагоре, а за T8DBE48S също пише, че е от проблемните), за T8DBG48S например какви са вашите отзиви https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%2 … %D0%BD%D0%B8-AEG/? Искам да се възползвам от удължената 5-годишна гаранция до края на Декември, звънях на АЕГ да ги попитам дали покрива всичко, което и 2-годишната и потвърдиха, но трябва да се купи само от отозиризарите им представители - Технополис, Техномаркет, Техмарт и Зора (в Техмарт има най-много модели, затова изпратих линк към него). Надявам се да пуснат отстъпки по празниците и да съм успяла да избера дотогава нещо конкретно. Постарах се да не е много дълъг постът, благодаря ви предварително за отделеното време! Честит празник на всички! Blush

# 98
Към момента няма проблемни партиди. Имаше преди години.
Не помня наизуст всички модели, но тези двата, мисля, се различаваха само по това дали има осветление в барабана и дисплея.

# 99
Благодаря за бързия отговор! Т.е. и 7-ма серия в момента е изрядна ли? От коя година насам трябва да е произведена, за да е така? Тази например бихте ли ме посъветвали да я взема - https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%20AEG%20T7DBE48S? А за тази или подобна от серия 7, някой, който я притежава, може ли да ме ориентира за програма микс колко време е необходимо при спазени килограми? Както и дали е голяма разликата в сметката за ток при най-евтините модели с 235 kWh/annum за А++ и най-скъпите 170-190 kWh/annum за А+++ (извинявам се, но не съм наясно с енергийните характеристики). Прочетох и съвети, че се гледа повече класът на кондензация да е А, но от тези в Техмарт (в предишния ми пост), дори най-скъпата е с В и каква всъщност е разликата?

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 12:49 от Rainnboww

# 100
  • София
Разликата между 170 и 235 kWh/annum на теория е около 10-15 лв годишно, а на практика и при редовно ползване, вероятно по-скоро ще бъде към 50 лв. Ако ще ползвате сушилнята интензивно, това би могло да оправдае по-висока цена до около 300 лв.

Класът на ефективност на кондензацията не играе особена роля, но по-високият клас обикновено означава, че машината е с по-добра термопомпена система. Последното разбира се е плюс, но не е нещо, което да налага задължитено вдигане на бюджета.

Накратко, 7-ма серия ще ви свърши чудесна работа, а по-скъпите модели имат своите преимущества, но те не са нещо, без което да не може.

# 101
Много благодаря! Вие с АЕГ ли сте? А дали можете да ме ориентирате за програма микс колко време е необходимо горе-долу при спазени килограми?

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 13:59 от Rainnboww

# 102
Много благодаря! Вие с АЕГ ли сте? А дали можете да ме ориентирате за програма микс колко време е необходимо горе-долу при спазени килограми?
Това зависи на колко оборота са центрофугирани дрехите.
Тази програма е за около 3.5 кг и средната продължителност е около час.
Спрете да ги гледате тези плюсове- те с еотнасят за еко-програмите. Термопомпените сушилни не харчат много ток като едновремешните нагревателни. Едно пълно зареждане от около 8 кг хаби около 2 кВт/ч . Демек 2 пъти по-малко от фурната, включена за един час.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 14:03 от petiaivanov

# 103
Благодаря!

# 104
Аз съм отскоро със 7-ма серия на АЕГ, доволна съм към момента.

Общи условия

Активация на акаунт