🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 18 (Tема 2)

• 66 544
  • 1 236
  •   1
Отговори
# 1 155
  • София
Това не виждам какво отношение има към готвенето. И аз не знам цените.
И аз не гледам цените и не ги знам, особено пък сега с хвърчащата инфлация.Пазарувам по усет и се оказва, че винаги, за едни и същи пари, аз купувам повече неща от дъщерята, която върви с калкулатора в ръка.Но напоследък, срам не срам, питам колко е станала сумата до момента, за да си направя сметката дали ще ми стигнат парите.Не пазарувам във вериги.Във вериги ходя само за определени неща например сухо или кондензирано мляко, френска мая.

Иван го поглеждах само на картинки без звук, щото ми беше неприятен от самото начало.Пренавит ми беше.

Истината е, че е отврат на вкус. Тежък и тебеширен вкус, едва се преглъща. Но го хапват доста, да. Яко протеини без мазнини.
Добре, че каза, че мислех да купувам.

# 1 156
Истината е, че е отврат на вкус. Тежък и тебеширен вкус, едва се преглъща. Но го хапват доста, да. Яко протеини без мазнини.

За теб може да е така, но скирът си е супер. Обожавам го, без да съм фитнес манияк, а просто глиган в анцуг.

# 1 157
  • Sofia
Има и с плодове-манго,боровинки,ананас...вкусни са 😋

# 1 158
И аз ям скир непрекъснато (даже в момента), но в България не струва.. скъп е и добавят захар на тези с вкус. С ванилия ми е любим.

# 1 159
  • София
И аз не харесвам скир, по-сух ми е дори от нашенската извара. Едно приятелче на сина, което тренираше, го ядеше с лъжица и чаша с вода, иначе няма преглъщане.

# 1 160
  • Sofia
Е,какъв е този сухият?!
Все на вкусен съм попадала,приятен за ядене и преглъщане.Дори изобщо не изглежда ,че няма мазнини в него.

# 1 161
Е,какъв е този сухият?!
Все на вкусен съм попадала,приятен за ядене и преглъщане.Дори изобщо не изглежда ,че няма мазнини в него.
Как какъв? Такъв дето не са го опитвали.

# 1 162
Ми и на мен ми е сух, и ми трябва вода след 3 лъжички. Въпрос на индивидуално усещане е, мисля.

# 1 163
  • Terra incognita
Този, сухият, е натурален, без добавки и овкусители. Не е моето, определено.

# 1 164
  • Англия
Някои по-възрастни като мен ще си спомнят едно време като водеха Мая и Вихра рубриката “Отчаяни съпруги” в сутрешното предаване през уикенда, което продуцираха Иван и Андрей. Та тези двете кукумявки бяха изключително горди, че не мога и не искат да готвят, имало все пак доставки по домовете и ресторанти. Често го споменаваха и си придаваха важност. Когато Иван и Вихра се разведоха на нейно място застъпи Жени Калканджиева, която във визитката си каза, че една жена освен поддържана, трябва да бъде и добра домакиня и тя това послание иска да придаде на зрителките. Това беше много отдавна, явно Мая все така си я кара, личи си, че няма нормално оборудване в кухнята, като например ел.чопър(това червеното за лука е толкова ретро) или голяма стъклена или порцеланова купа за салата(рязаха я в някакъв пласмасов лиген).

# 1 165
  • Terra incognita
Аха, посидата. И хумусът в кафявата чинийка дуралекс.

# 1 166
Ами не е ретро! Всякакви модели ръчни чопъри са в обръщение в момента. Добре е да се информирате.
https://www.technopolis.bg/bg/Chopàr/Ràchen-chopà … K1330404/p/854809

# 1 167
Между другото, навремето, когато бях малка от един магазин на "Стамболийски" майка ми взимаше кремообразна извара, в кутийка като на майонезата и имаше точно вкус на скир. Тя и снежанката (не салатата) ми бяха много любими.

# 1 168
За Мая Крумовица..запомнила съм от едно интервю с нея и Крум бяха в тях и нещо се обясняваха - близнаците им малки да са били 2-3год. Та Мая казва -:" Аз не готвя, гледам себе си да съм красива", нещо от този род, При което интервюирашия ги пита - ами за децата как ги гледате ?! и за тях ли не готвиш ? А  мазното Мае с усмивка и засукани коси, вика ами купуваме готова храна и бабите ако донесат сготвено!
 "Аз /казва Мая /- най много и ако не се объркам мога да ползвам само микровълновата".. Та оттогава съм я обявила за 100% егоистична кифла. Не ми я хвалете.

# 1 169
  • софия
.... , като например ел.чопър(това червеното за лука е толкова ретро)...
Това "червеното" изобщо не е ретро, не е евтино и е един от най-практичните уреди. Вкъщи, въпреки че имам всякакви джаджи, този механичен робот е нещото, с което никога не бих се разделила. Незаменим за рязане на краставица за таратор.

Общи условия

Активация на акаунт