🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 18 (Tема 2)

• 66 939
  • 1 236
  •   1
Отговори
# 1 200
Ми много са, та, на Тефал е 40 лв и е по-голям сякаш.

# 1 201
Това е политиката на подобни компании. Идва някой, който ти дрънка до пълно умопомрачение и когато си готов на всичко, за да спре, ти сервира някаква супер цена.
 Един път с колегите ми изхвърлихме един такъв, който беше дошъл с едни маркери. Сто пъти го питахме колко струват и има ли в него, за да си купим - не, да ни покаже какво правят. Е, какво може да прави един маркер? Каквото прави ръката, която го държи.

# 1 202
  • Terra incognita
При нас така дойде един представител на филтриращи системи за чешмяна вода. Първо ни метна едни страховити статии какви отрови има във водата и какви болести причиняват и как властите просто за завишили нормите, та всичко да е точно. Няколко пъти намекна, че имаме малки деца. 100 пъти му казахме да кара по същество, защото отдавна искаме да сложим такова нещо, да ни обясни с 2 думи и да каже цена. Да, ама не. Репертоарът му продължи. Техните филтри били монтирани в болници и педиатрични отделения. Накрая цената беше що- годе устройваща, но разбира се- уловката. Договор за 10г. Ако по някаква причина не успввш да си покриеш вноските- на съд. Айде, няма нужда.
Много ми е противна подобен тип търговия.

# 1 203
Цитат
При нас така дойде един представител на филтриращи системи за чешмяна вода. Първо ни метна едни страховити статии какви отрови има във водата и какви болести причиняват
Ами така е.Както казва д-р Радева,а тя е помогнала на стотици,милиони хора по света:водата съдържа микроби.Пийте спиртни напитки,за да сте здрави и бодри.Joy

# 1 204
  • Terra incognita
Съвсем не ставаше дума за микроби, а за тежки метали и сие. Иначе аз съм верен почитател на д-р Радева и стриктно спазвам препоръките й 😂

# 1 205
  • Sofia
Преди доста години представител на едни прахосмукачки след дълги уговорки едвам ме нави за демонстрация вкъщи...като дойде с всички машинарии и като разбра,че Мм го няма,се врътна и си тръгна 😁 видях му се май неплатежоспособна 🤣

# 1 206
Всички сме жертви на такива. На мен ми каза, че по изключение може мъжът ми да не е вкъщи. Аз гледах точно тогава да го поканя, защото ММ нямаше да го изтърпи.

# 1 207
  • софия
Докато не си купих парцали на Тапър за по 20 лв. и аз мислех като вас. Изглеждат същите като тези за по 2 лв., но не правят същото. И така се започна. Всичко изглежда като друго, ама не съвсем. А не е като да нямам робот за миене на прозорци, машинка на Керхер напр. Дори и съпругът ми, който е много подозрителен и дълго отказваше да ги пробва, сега дори и дума не казва като взема нещо ново, а го ползва без да се замисли. И кутиите им като тези от сладоледа и маргарина на баба ти, ама като сложа измита зелена салата в нея и след 5 дни е свежа и здрава. Всеки с маниите си.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 10:18 от zvаnchе

# 1 208
  • Terra incognita
Може и така да е, не оспорвам.
Но аз не бих дала толкова пари за механичен чопър, имам си електрически, в комплект с пасатора. Лесно, бързо, удобно, функционално и не заема място. С него си меля и ядки, с този, механичния, не знам дали би се получило.

# 1 209
Вики и аз меля ядки, точно на такъв, на Таперуеър!!

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 12:03 от mimi.7299

# 1 210
  • софия
Получава се. С времето се убедих, че не съм достатъчно богата да купувам евтини неща, които ползвам интензивно. По-евтините само изглеждат като утвърдените. За да са такива има причина.
Скрит текст:
Обичам да ми е лесно и приятно, когато готвя, имам най-различни помощници. Изнервям се с кабели и многокомпонентни уреди, които трябва да внимавам къде точно ползвам и после да мия 50 части. Купувам си електрическа мелачка от Лидл. Супер. Успя да направи около 10 л доматен сок. На 11-тия умря, защото е с пластмасови части. Купихме си по-скъпа с метални и сега нямам драма. По същия начин: ръчен чопър, за да приготвям продуктите за супа - лук, морков, целина, нарежа краставица за таратор. Остават по-едри парченца по стените, защото ножчетата са по-късички. Занесох го на вилата и купихме от Амазон. Не го заменям за нищо. Три части, сглобява се и се разглобява за под минута, седи прибран в шкафа. Общо взето с всяко нещо съм се убедила в това. Всяко евтино нещо след това заменям с по-скъпо и като тегля чертата излиза скъпо 🙂 
Всеки трябва да се съобразява и слугува на собствените си навици и умения. Това, което е добро за мен, може да не е добро за теб, но е глупаво да отричам твоето. Особено, ако нямам личен опит.

# 1 211
  • Terra incognita
Е то и електрическият чопър е от три части. Същото количество за миене. Който както предпочита.

# 1 212
  • София
Как реже на кубчета никой не каза.

# 1 213
  • софия
Какво да кажем? Реже на нееднакви кубчета. Големината зависи от това колко пъти ще завъртиш. Мразя таратор/Снежанка с рендосана краставица.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 13:12 от zvаnchе

# 1 214
  • Terra incognita
Аз по принцип не харесвам начина, по който режат тези уреди и правя всичко на ръка. Ползвам го като ми трябват наистина нарязани на дребно зеленчуци, както и за ядки.

Общи условия

Активация на акаунт