🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 18 (Tема 2)

• 66 851
  • 1 236
  •   1
Отговори
# 1 170
Това червеното е ръчен чопър на Таперуеър, много е удобно, не мога без него в кухнята. От безвредна пластмаса е и струва повече от електрически чопър! Simple Smile

# 1 171
Ейййй, съсипахте жената, че не й дреме за манджи и готвене. Децата са живи и здрави, не викайте закрила на детето Kissing Heart

# 1 172
  • Англия
Ами не е ретро! Всякакви модели ръчни чопъри са в обръщение в момента. Добре е да се информирате.
https://www.technopolis.bg/bg/Chopàr/Ràchen-chopà … K1330404/p/854809
Не ми е необходимо да се информирам, защото нямам намерение да си купувам ръчен. Имам китчън нинджа и това без да съм супер селебрити или страстна кулинарка. Tupperware е изключително overrated марка. Да вярно, че съседката ми(немкиня)има някакви 20 годишни пласмасови кутии, но и баба ми на село има толкова стари кутии от маргарин и сладолед 😁😁😁Все тая, кой би ползвал толкова стари и захабени посуди…

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 16:10 от ana.ana

# 1 173
  • софия
Последно е захабено и старо или ретро? (не че не са синоними, но явно има нюанси)
Без да съм страстен кулинар, мразя да имам неща по плота и не виждам смисъл в кухненски робот, който ми виси на плота, събира прах и боклуци около и по него, и се обслужва като медицинска техника. Как пък за 1 лук ще ползвам робот! Да имаш кухненски робот не е признак за някакво ниво. Точно уредите на Тапър (моят механичен робот е друга марка) са практични за мен. И не са овъррейтед. Всеки, който ги е ползвал, знае. Много малко неща на Тапър бих могла бегло да сравня с кутиите от маргарин на баба ти.
Не съм представител, мега доволен потребител на незахабени 20-годишни кутии, не от маргарин и сладолед, съм.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 16:36 от zvаnchе

# 1 174
Tupperware са страхотни, практични и безвредни. Пластмасата им няма нищо общо с пласмасовите кутии от сладолед на баба! 🤣
Е, че то робот кой няма...

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 17:23 от mimi.7299

# 1 175
Човек, който не готви, не е луд да дава пари за скъпи кухненски пособия. Сега се чудиш вече как да я изкараш Мая мърла, щото ползвала ретро, в твоите очи, чопър. Или не знам какво точно искаше да кажеш с тая безсмислена вметка. Ок, не готви, но на мърла няма вид.
В моя си дом, който е в ремонт, имам всякакви уреди, които съм сметнала, че ми трябват. За няколко месеца съм в другия ни апартамент и там нямах всичко. Ходих на два пъти в съседката да ми смели орехи и реших, че не може така. Купих си професионален, мощен комбиниран уред - чопър, пасатор и миксер. А, честно, мислех си точно ръчен чопър да купя, за да остане после за наемателите.

# 1 176
А аз пък не го разбирам това - -не готви, дайте да я посочим с пръст, да ѝ лепнам етикет. Мая не готви.
Не готви, тук по правилното е за какво е в това предване, но и то отдавна не е готварско. Да напомни за себе си.
Защо!?
Не можем да бъдем еднакви.
Има такива, на които готвенето им е страст, има и такива, дето ненавиждат да готвят. Ми какво от това.

# 1 177
  • Англия
Ох, много бързате да пишете и не мислите върху прочетеното. Не съм казала, че уредът ѝ е захабен в никакъв случай(виж, пласмасовата купа за салата може би беше),а че марката му (Tupperware) не го прави нищо повече от едновремешните подобни уреди. После вметнах за съседката ми с 20-годишните кутии, нищо общо с Мая. И да, overrated и overpriced марка е, този чопър струва 50евро в амазон. И много по-добре е един уред, заместващ 5, отколкото шкаф, пълен с отделни джаджи. И как е възможно нещо, което се ползва ежедневно да събира прах на плота-това пак измислени съчинения на една от вас. Та, който разбрал-разбрал, хванахте се за една дума и почнсхте да си губите времето в коментари.

# 1 178
А аз пък не го разбирам това - -не готви, дайте да я посочим с пръст, да ѝ лепнам етикет. Мая не готви.
Не готви, тук по правилното е за какво е в това предване, но и то отдавна не е готварско. Да напомни за себе си.
Защо!?
Не можем да бъдем еднакви.
Има такива, на които готвенето им е страст, има и такива, дето ненавиждат да готвят. Ми какво от това.
Няма лошо. Обаче в случая коментираме кулинарно предаване и Мая е приела да участва в него в ролята на приготвяща храна.

За поддържана или неподдържана, няма да вземам отношение, но ще го запомня този отлепил се кичур коса.

# 1 179
  • софия
Ани, ние те разбрахме, ти нас - не 🙂 Кое как е по-добре всеки преценява според собствените си нужди и навици, не според чуждите. Да се коментира и дава оценка на нещо, което не се познава, е меко казано повърхностно.
Дори и непрофесионалните кулинари не ползват всеки ден робот, ама нейсе.
Да размишлявам върху незадълбочените писания на случайни потребители е губене на време и не си го причинявам.
И не си въобразявайте, че наличието на кухненски робот е знак за нещо-си 😉 Хубаво е да се наблегне на други качества.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 17:17 от zvаnchе

# 1 180
  • Terra incognita
Тази джаджа може въобще да не е нейна, а препържената Анита Мейзер да си го е донесла.
Мая я гледаше малко въпросително, докато опъваше въжето. Не мисля, че жена, която не готви би си купила уред за наситняване на лук и други зеленчуци.

# 1 181
Ейййй, съсипахте жената, че не й дреме за манджи и готвене. Децата са живи и здрави, не викайте закрила на детето Kissing Heart
Да си ги гледа, нейни са си. Но да не се навира в кулинарно предаване и да има претенции, че готви, когато и на слепите стана ясно, че Майчето не се интересува от готвене, и няма елементарни познания.

# 1 182
  • София
Не смятам, че е задължително да готвиш, за да не си егоист. Аз обичам и за това го правя.
Как това чудо реже краставица за таратор. Дайте линк моля. С чопъра не става.

# 1 183
Щото па Гавазова имаше ... Joy На 42 години да пита кое е лук, кое е чесън! Това е достойно за резил най-малко. И третата с артистичните дарби, та чак в омлета видя ръката на Пикасо. Жените тая седмица бяха кокони и нищо повече. Обаче от тия специалните, с големи претенции.

# 1 184
Щото па Гавазова имаше ...
Гавазова беше още по зле! Пфуууу
Ре, ето!
https://www.google.com/search?q=%D1%87%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D1%80+% … rc=_LY6_E6H519ukM

Общи условия

Активация на акаунт