Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 565
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Стига вас да ви урежда този режим, няма грешно. Кофти ще е ако свикне и после като се върнеш на работа и то на ясла ти скача по главата до 2 ч. Но има време дотогава.лично аз ценя вечерното си време и държа да заспива в 8. Това, ест. Не става и до към 10дондуркам. Кошмарно е. А другите деца лягат 9:30. Изобщо не ги засичам, днес например даже не знам какво ше си сложат за вечеря. Отделно искам да си пусна сериал и да си допия виното отпреди седмица. Ама на...

# 106
Мънички са още, аз лично не смятам, че преди 3 месеца може да се работи в посока режим час по час.
Като почнат да имат заместени хранения обаче и трябва да сложиш някъде преди 12 ч закуската е хубаво да се поработи за изместване. Не е трудно, всеки ден с полека-лека по 10-15 мин се измества часът за лягане и ставане, и така.
При нас в началото всичко беше супер хаотично, но си наложих да я къпем в един и същи час. Оттам започна да ляга в един и същи час. И постепенно - и да се буди в един и същи. Така с малки стъпчици мисля, че постигнахме някакъв ОК за нас/за този етап - става в 7:30-8, ляга в 20:00, по-нататък като намали продължителноста на нощния сън ще му мисля Grinning
Тези дни ще посетим детски гастроентеролог. Не писах тук, ама нещата в памперса прогресивно стават по-зле... мина през зелено, слузесто, експлозивно, течно и какво ли не ако и накрая видях и кървави нишки. От известно време гравитирам около диагнозата АБКМ, сега очаквам на прегледа да я потвърдят... Адски ми е мъчно, че толкова й е разстроено стомахчето, дано изпишат нещо, за да се облекчи. (На своя глава пробвахме Омнибиотик Панда, ама никакъв ефект). Аз ПАК минах на диета без млечни продукти, трудно ми е, но в името на детето и за да запазя кърменето - ще устискам! Само се ядосвам на някои роднини. Обяснявам и предупреждавам всеки път, сервира ми се домашна питка уж без млечни продукти, все пак решавам изрично да питам и отговора е: "Грам мляко няма! Само кисело" (..............) Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 21:45 от Celesté

# 107
Филип докато тръгне на ясла си лягаше към 10 вечерта, но сутрин спяхме до 9-10, така че ме устройваше. Така или иначе си лягам много късно, когато и да си легне, имам време на тишина. Предпочитам сутрин да спи до късно.
Но този път май няма да ни излезе късмета, той Борис като цяло не спи толкова, колкото Филип. Но пък от сега е целия усмивки, големият си беше киселяк от бебе и продължава да е. Реве по-често от бебето. 😆
Celesté, по описанието на АБКМ прилича, имам няколко приятелки, чиито деца са били с такава диагноза, до към 2 и половина - 3 години се израства, но е малко  по-сложно при захранване. Обикновено заместваха с млечни продукти от козе мляко, така покрай едната ми приятелка се научих да ям козе сирене. Но тези, които кърмеха, знам че спазваха доста строга диета.

# 108
При нас режима е ужас Joy
Яна обикновенно ляга към 2:00, 3:00 и става на обяд, като сутрин ММ я храни към 6, после аз към 10, но тя даже не си отваря очите... Общо взето много спи.
Сами ляга към 23:00, но яде към два, три, после към 6:30 и към 8 и нещо приключва спането.... Някой път се променят нещата и търси ядене още в 5:00, режима и на двамата е хаус....

Канари, не съм прочела до край коментара ти, с тоя запек е много гадно... Аз открих и взех пробно бебелан ар, като свърша фризовома ще го пробвам с него, при Сами пък от аптамила много го болеше корем, както казваш всяко дете е различно, дано намериш точното мляко за твоето и да започне да спи повече.

П. С. Фризера ми е пълен с кърма, не знам какво ще я правя Confused

Редактирам : какъв витамин Д предписаха на вашите деца?

Аз им давам вигантол 2 капки, но ми се ще нещо по лесно за даване, знам че има някакъв с впръскване, лесно ли се дава и по колко?

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 01:37 от Lizi:) :)

# 109
Аз давам Джонсън, той е по 1 капка, независимо от възрастта, слагам го в млякото. Сега зимата на всички вкъщи по 1 капка, аз си го пия почти целогодишно.

# 110
Има спрей на BetterYou за бебета, аз много му се чудих, но нещо не си представям да пръскам на бебето в устата. Не че не давах Лефакс така, но той е с помпичка и беше лесно. От марката Betteryou аз лично съм много по-доволна. Имам дефицит на вит Д  и само техните спрейове бързо и ефективно ми вдигат нивата. Към Вигантол съм леко скептична и давам Джеймисън, не знам колко по-добре е, дано е, макар че все е синтетична форма,.,

# 111
Здравейте на всички, не съм влизала скоро, а гледам сте писали много.
Днес класната на малката ми дъщеря се обади и каза че има дете с варицела в класа. И сега съм леко притеснена, всички сме карали варицела освен бебка. Седя и се чудя сега дали има варият да хване при условие че всички останали сме я карали пък и тя е на кърма. Но варицелата е силно заразна, предстоят ваксини и май ще трябва да ги отложим.

# 112
Прибираме се от консултацията за 3 месец. Малкият е вече 6,5 кг и 65 см. Голям мъж ще стане, ама има на кого да прилича - баща му е висок, аз също не съм от ниските Wink . Каката и тя ми е висока - на 12 години вече е 165 см и носи 42 номер обувки... Иначе сложиха му ваксина и втората доза Ротарикс.
Гледам говорите за режими на спане. Реших да му следя спането и храненето с приложение за телефона (вече около два месеца) да видя дали има някаква повторяемост. Това, което забелязвам за през деня е следното - има няколко дремки по половин час (ама точно толкоз, по часовник е ...) и будува около час и половина. По-рядко си прави по-дълги дремки, понякога като е навън. Заспива нощния си сън към 23 часа. Ставането сутринта е към 8-9 часа. Яде си и през нощта, ако имам късмет, ще е на 4 часа...Слагам го да суче като усетя, че мърда, но не се събужда. Суче си заспал и се успокоява. Това е моят "режим".

# 113
Не ти е никак лош режима Джери, аз упорито съм се захванала с режима на моето момче 😬 записвам, засичам и се опитвам да наглася едно нормално нощно заспиване без рев- много ама многл ми е жал като реве и като знам, че не е манипулативно, ами не се чувства окей наистина, все още сме в слинг ... открих и нов начин за успокояване - върху фитбол- а, заспива за миг. Давам и биберон, а той още го отказва . Живеем на бял шум 24/7 вече, но ще продължа да натискам докато не стигнем до нормално вечерно заспиване. Започнал е да се плюнчи яко, нормалнооо ли е това не знам, ама всички блузи са мокри,  а и недоволства кати му е мокро😂🤷🏼♀

# 114
  • Варна
И Огито постоянно си яде ръцете и бузите му са олигавени. Лошо ми става като знам какви мъхове има между пръстчетата. Weary

# 115
И ние бяхме на ваксина днес. Беше кисел, защото му се спеше, опита се да изплюе Ротарикса и още на нея се размрънка, на другата се скъса да реве, чак почервеня и се задави. 6.450 кг е и 61 см. Качил е само 450 гр, но според ЛЛ не е зле, като се има предвид, че беше болен, отказваше да яде и дори беше свалил 100 гр.
 valari, ако ти си карала варицела, антителата се предават по време на бременността и циркулират в тялото на бебето до около 6 месец. А и ако дъщеря ти е карала, няма как да се разболее и да пренесе.
При нас е по-сложно, защото аз не съм карала, така че бебето няма антитела. Големия има само 1 доза Варивакс за сега, но сложихме и противогрипна, така че ще остане за другия месец евентуално втората.

# 116
И ние бяхме на ваксина днес. Две даже.
Малката е наддала 880гр. И е порастнала с 4 см.
До 20тия ден беше наддала 400гр, после като минахме на антирефлуксно мляко за 10 дена горе долу пак толкова е наддала.
Плака доста, сега е кисела, прави по-дълги паузи между храненията, но пък яде повече.
Да питам, температурата трябва ли периодично да я меря и да я следя или само ако ми се стори топла да меря. Не искам да се вкарвам във филм и да меря през 10мин.
Също до колко време след ваксина може да вдигне, май 48 часа. Педиатърката  нищо не ни обясни.. много съм недоволна. Не я и прегледа обстойно преди ваксината, докато се усетя и я надупчи.

# 117
  • София
Да,ако всички сте карали, няма как да сте преносители.
Аз вече не знам какво да правя-от вчера е само на фризовом и тотално се запече-гърчи се реве не спи и пърди. И изобщо не ака... масажирам, движа го, нищо не помага. Обаче ако му върна обикновения нан, нямам ръце да го държа непрекъснато прав. Просто вече нямам ходове. Но нощем е най- тегаво и не знам кскво предпочитам- да си връща тихо и да спим и да ака или по цяла нощ да будуваме...

# 118
Канари, от колко време не е акал, ако трябва направи му една микроклизма Мелилакс - половинка се слага, за да не се мъчи тая вечер и вземи сиропче за после Лактулоза, май се казваше... Даваш ли пробиотик и капки за колики и какви? Преди знам че взимаше пандата, ако трябва давай пандата вечер и сутрин биогая, гледам че много жени го правят, докато мине периода.
Дано скоро се оправи!

Да,ако всички сте карали, няма как да сте преносители.
Аз вече не знам какво да правя-от вчера е само на фризовом и тотално се запече-гърчи се реве не спи и пърди. И изобщо не ака... масажирам, движа го, нищо не помага. Обаче ако му върна обикновения нан, нямам ръце да го държа непрекъснато прав. Просто вече нямам ходове. Но нощем е най- тегаво и не знам кскво предпочитам- да си връща тихо и да спим и да ака или по цяла нощ да будуваме...

# 119
Момичета, мерим температурата на малката, 37.7, 37.9 и сега 38. Горе долу през 15 мин.
При някоя от вас вдигна ли се температурата след ваксините?
Панадол как се дава в млякото ли или директно в устата?

Общи условия

Активация на акаунт