Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 575
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
При нас ключът от палатката се оказа едно столче макси кози - кошница за кола.
Даде ми го братовчвдката,  но ние стол вече имахме и това го оставихме за вкъщи, за да се ползва като шезлонг. Та в него спи. Дали защото е по-свита, не знам…
Направихме рутина с баня, къпане, масаж - яде почти заспива. Пускам ѝ белия шум, гася лампите и си заспива сама, оставена в кошчето.

# 136
При мен едното ревеше много и не искаше да заспи вечер и се оказа, че му е малко съня през деня и се превъзбужда. Сега имам проблем с другото дете , спи цял ден и вечер будува до 2,3 през ноща, не знам какво ще я правя, през деня не мога да я държа будна, трябва постоянно да ми е в ръцете, като я оставя за 1 мин и е заспала.

# 137
Какъв размер биберони ползвате? Предполагам зависи от марката де, ама все пак ориентировъчно. Особено тези с по-гъстите антирефлуксни млека.
Аз смених скоро S с М размер на Нук и почна много по-лесно и бързо да яде, обаче сега с това гъсто мляко ми се струва, че и е малко трудно и се чудя дали да не взема L.

# 138
Ние сме с авент, кърмата пият от 2+, антирефлуксното мляко от 3+

Какъв размер биберони ползвате? Предполагам зависи от марката де, ама все пак ориентировъчно. Особено тези с по-гъстите антирефлуксни млека.
Аз смених скоро S с М размер на Нук и почна много по-лесно и бързо да яде, обаче сега с това гъсто мляко ми се струва, че и е малко трудно и се чудя дали да не взема L.

# 139
  • София
С нук правеше жесток рефлукс, изяждаше го за 5 мин, а педиатърката каза,че трябва да яде минимум 15 за да не се гърчи после. Та аз си ползвам томи типи 1- за смесеното хранене с АР, а 2 ако давам само АР. Не смятам да променям скоро дупките. Нук е зле дори с АР- изгултва го и после умира от корем. Ползвам го само за вода, ама аз нали не му давам,та рядко...
Сега-за веечрното будуване, както вече казах, нали взех курса на мамо, спи ми се, та там, а и в нета безплатно е обяснен принципа. Късен следобед и вечер дрямките трябва да са къси. При дрямка от час от 6-7 е нормално будуване до след 9. Което пък измества всичко останало.
Има някакъв резон, макар че моят не спи така илициначе следобед. Ако нещ осме навън и поспи до към 5 и после можеьда придряма между 6.30 и 7 за 10 мин. После убивам време с къпане и в 8цсме вече в спалнята за нощен сън. Затова гледам да е ял към 6 и после да му се пада ядене в 10. Тежимът през деня не го оправям, но напоследък вечерния сработва,та в 8 се затваряме в спалнята и с малко повече късмет (първите пъти се гърчеше до към 9.30) последните дни заспива доста бързо. После леко събуждане за повиване и ядене в 10 и след това спи до 5. Проблемът е,че спи в мъки- гърчи се,пърди и сумти, със затворени очи, явно насън, но аз не мога да спя от твзи звуци. Та пробвай да изместиш така-по- къса дрямка от 6 до 6:30 примерно и после в 9 на тъмно и приспиване. Мъка е в началото, обаче срабтова като че ли.
И аз вчера взех омнибиотика, ходихме на майната си на промоцция да го вземем- навсляъде искаха по 100 лв за него, в ремедиум на промо 61. Баси! Та от вчера даваме и тая нощ като че ли беше по- спокоен. Ама мина и пълнолунието. Да не казвам голяма дума...

# 140
Канари, а нервен ли е вечер. При мен част от проблема е че е неспокоем и ревлив и нито ритуали иска нито нищо. С рев в слинга и след 25-40 мин заспива.... но според мен от умора.   Аз ли не намирам решение намоя проблем в курса- не знам. При теб казваш се получават нещата вечер?
Моля още нещо- дайте някаква педиатърка моля..няма значение в кой квартал на София .,нашата хич не става и не знам къде да намеря що годе читава🙄😂

# 141
  • София
Нервен е целодневно😄 ми и при мен другият режим на се получава. Това сега се случва от 5 дни, нк не знам ще остане ли като постижение или е изключение. Според мен са нервни зсрадо рефлукса- така пише и така казва педито. Логично ми е. От 5 нататък почва да реве и това си е. А дневните дрямки както ги описва и как да се налагат не се получават по никакъв начин.а дори да се получат, спи 10 мин, а започне ли да се разбужда, няма как да го върна в сън...

# 142
  • Варна
А какво казват за събуждането при тези къси дремки... трябва или не?
С нук правеше жесток рефлукс, изяждаше го за 5 мин, а педиатърката каза,че трябва да яде минимум 15 за да не се гърчи после. Та аз си ползвам томи типи 1- за смесеното хранене с АР, а 2 ако давам само АР. Не смятам да променям скоро дупките. Нук е зле дори с АР- изгултва го и после умира от корем. Ползвам го само за вода, ама аз нали не му давам,та рядко...
Сега-за веечрното будуване, както вече казах, нали взех курса на мамо, спи ми се, та там, а и в нета безплатно е обяснен принципа. Късен следобед и вечер дрямките трябва да са къси. При дрямка от час от 6-7 е нормално будуване до след 9. Което пък измества всичко останало.
Има някакъв резон, макар че моят не спи така илициначе следобед. Ако нещ осме навън и поспи до към 5 и после можеьда придряма между 6.30 и 7 за 10 мин. После убивам време с къпане и в 8цсме вече в спалнята за нощен сън. Затова гледам да е ял към 6 и после да му се пада ядене в 10. Тежимът през деня не го оправям, но напоследък вечерния сработва,та в 8 се затваряме в спалнята и с малко повече късмет (първите пъти се гърчеше до към 9.30) последните дни заспива доста бързо. После леко събуждане за повиване и ядене в 10 и след това спи до 5. Проблемът е,че спи в мъки- гърчи се,пърди и сумти, със затворени очи, явно насън, но аз не мога да спя от твзи звуци. Та пробвай да изместиш така-по- къса дрямка от 6 до 6:30 примерно и после в 9 на тъмно и приспиване. Мъка е в началото, обаче срабтова като че ли.
И аз вчера взех омнибиотика, ходихме на майната си на промоцция да го вземем- навсляъде искаха по 100 лв за него, в ремедиум на промо 61. Баси! Та от вчера даваме и тая нощ като че ли беше по- спокоен. Ама мина и пълнолунието. Да не казвам голяма дума...

# 143
  • София
Доколкото подразбирам, там държат на точността и буденето Simple Smile аз лично ако ми заспи вечер след 5 за по- дълго от 20 мин, будя. Но това се е случвало веднъж 😀 а заспи ли след 6 ставам яко неспокойна,защото това гарантира изместване на заспиването в 8. Днес примерно е спал 12 мин от 7:10. Бабата го гледа замалко и като се прибрах и почнах ритуала към 8 като се ококори, оведри-така до 9...

# 144
Офф при мен явно проблемът е, че спи малко през деня. И аз не знам вече. Спала е до 10:30. После за 1,5 часа в количката и следобед за 30 минути към 16:30. И това е. Оттам нататък няма приспиване до 23:00. Слагам, буди се, слагам, буди се. И накрая заспа към 12. Това е. Не е спала нито в 17, нито 18:00. Тоест няма късен сън, защото изобщо няма сън.

# 145
Вероятно и е малко съня, на колко е бебето, за двумесечни нормата е от 5 часа до към 7 ( мамо спи ми се дава още по- ниска норма, но от една година насам, преди това и тя е била на 5 часа минимум) и да вечер в хубаво да са кратки дремките, но и при нас не помага това, всъщност аз май нямам право да се оплаква, защото моя заспива за около 20-30 мин... но с рев, а искам да е без рев и да е спокоен😬😂 а той не е, с всяко следващо будува е става по изнервен и неспокоен, а сутрин е слънчице! Иначе - болен е Sad разстройство, сопол (слузест при това) и леко ми се струва че подкашля- една док ( добра уж) ни каза антибиотични капки тобрекс или нещо такова... струва ми се ужас да давам на двумесечно бебе, иначе само грип стоп капки и това е, дали е достатъчно не знам Sad(
Офф при мен явно проблемът е, че спи малко през деня. И аз не знам вече. Спала е до 10:30. После за 1,5 часа в количката и следобед за 30 минути към 16:30. И това е. Оттам нататък няма приспиване до 23:00. Слагам, буди се, слагам, буди се. И накрая заспа към 12. Това е. Не е спала нито в 17, нито 18:00. Тоест няма късен сън, защото изобщо няма сън.

# 146
  • Варна
Вчера попитах за събуждането именно защото спа от 18.⁰ до 19.00, като яденето беше между 16.00 и 17.00 защото заспиваше и тогава яде по един час. Мислех,че после няма заспиване. Докато спеше се чудех какво да го правя като се събуди...дали ще е гладен. Или ведър, за да го метна в банята. Уви, беше гладен и яде в 19.00 ...и... какво да го правя. Почти се отчаях, но поизчаках да мине храната, съблякох, търкалях, гимнастика, масаж, миене и той взел че каталясал. Всичките ми притеснения на кино. Заспа още от първата глътка. На всичко отгоре спа до 2.30. Да ама така ми е кофти. Яде по сто часа. Яде, оригвам, а той като е заспал оригването е почти невъзможно. Будя го, щипя го...няма братче... Ако не е спал от 18.00 до 20.00 заспива в 22.30, 23.00 щото спи на цицата и остава гладен. И тогава борбата е между съня и глада, докато не надделее първото..а .аз се чувствам като след битка. Излизам от спалнята като гръмната. Предните дни за да не се получава така, реших че ще го оставя да спи след яденето в 18.000 но тогава спа по малко, за да не ми заспива на гърдата. Първия ден ок...яде нормално, заспа що годе да ок, даже беше перфектно, но втория пак заспиваше, пак беше спал малко , и снощи...три различни дни, три различни бебета....та се чудя ако го събуждам пък ще е крив ...няма да знам спи ли му се, яде ли му се... затова и питах.
И още нещо... вчера в смених памперса от 3 на 4 хъджис, защото не се събираха предната и задната част. С 4 ката обаче същата работа.... трябва да минем на N 5 явно, но колата са къде къде повече от нашите...той да е макс 7 кг.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 11:11 от MamMaMia22

# 147
Относно яденето не мига да помогна- изобщо не му го следя аз, а за събуждането, тива което научих е , че ако (като) имате някакъв режим така да се каже, то - будите. Ще е кисел няколко дни но после свикват. При нас примерно гледам последната дрямка да е до 18:00 най късно и го будя след това, за са може да заспи 19:30 - забелязала съм че това време му е окей за сън, че и по рано даже и без това след 15,16 часа е кисел като краставица😂
Вчера попитах за събуждането именно защото спа от 18.⁰ до 19.00, като яденето беше между 16.00 и 17.00 защото заспиваше и тогава яде по един час. Мислех,че после няма заспиване. Докато спеше се чудех какво да го правя като се събуди...дали ще е гладен. Или ведър, за да го метна в банята. Уви, беше гладен и яде в 19.00 ...и... какво да го правя. Почти се отчаях, но поизчаках да мине храната, съблякох, търкалях, гимнастика, масаж, миене и той взел че каталясал. Всичките ми притеснения на кино. Заспа още от първата глътка. На всичко отгоре спа до 2.30. Да ама така ми е кофти. Яде по сто часа. Яде, оригвам, а той като е заспал оригването е почти невъзможно. Будя го, щипя го...няма братче... Ако не е спал от 18.00 до 20.00 заспива в 22.30, 23.00 щото спи на цицата и остава гладен. И тогава борбата е между съня и глада, докато не надделее първото..а .аз се чувствам като след битка. Излизам от спалнята като гръмната. Предните дни за да не се получава така, реших че ще го оставя да спи след яденето в 18.000 но тогава спа по малко, за да не ми заспива на гърдата. Първия ден ок...яде нормално, заспа що годе да ок, даже беше перфектно, но втория пак заспиваше, пак беше спал малко , и снощи...три различни дни, три различни бебета....та се чудя ако го събуждам пък ще е крив ...няма да знам спи ли му се, яде ли му се... затова и питах.

# 148
Panda, на 2 м и 10 дена е. Може би малко идва, да. Или пък много става, че сутрин спи до 11. С каката това беше огромен проблем по едно време, май към 6-7 месец.
За сополите при каката помогна физиологичен разтвор и един френски сироп за нос и гърло. Педиакид nez gorge. Но не знам за съвсем малко бебе ок ли е. Имаше слузести сополи и даже бяха жълто зелени. Личната каза аб капки, но мъжът ми отказа да ги дава и ѝ мина без тях. Ама за бебе не знам.
Лелее, като чета памперси номер 4-5 се хващам за главата. Моята бебка до онзи ден слагах едни останали 1. И сега сме на 2. Едва ли има 5 кила, а се роди 3640. Голямо бебе все пак. Последно на 1.12 беше 4.500.

# 149
  • Варна
Относно яденето не мига да помогна- изобщо не му го следя аз, а за събуждането, тива което научих е , че ако (като) имате някакъв режим така да се каже, то - будите. Ще е кисел няколко дни но после свикват. При нас примерно гледам последната дрямка да е до 18:00 най късно и го будя след това, за са може да заспи 19:30 - забелязала съм че това време му е окей за сън, че и по рано даже и без това след 15,16 часа е кисел като краставица😂
В 19.30 заспива вечерния сън, така ли? И после в колко часа се събужда? Банята кога я правите? Знам че всяко е различно,но ми стана любопитно.
Отделно за памперсите , аз се изумих. То 4 ката е от 8 до 14 кг.варианта е да има нещо сбъркано в партидата😁 Последно на 29.11 беше 6 кг,роден 3320.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 12:52 от MamMaMia22

Общи условия

Активация на акаунт