Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 689
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря за сайта!
Аз пак съм в кошмара.... Имам хрема, гърло ме боли, нямам температура, но пия постоянно парацетамол, отпаднала съм, боли ме чак кожата по тялото.
Децата не спираха да ревът от сутринта, не можех да ги приспя, друсам Сами, заспива като седна започва да пищи, като тръгна да го сложа в леглото пак реве, Яна като изгука той се събужда и пак рев, не можех да ги нахраня, Сами не яде докато е буден от много време, Яна не иска да яде Сами като реве, някакъв порочен кръг, направо кошмар и двамата гладни и им се спи, но не се предават, накрая и аз ревах с тях, звъннах на мъжа ми да си вземе обедна почивка и да се прибере, за да ми помогне, те пък се измориха от реване и заспаха, успях да ги нахраня заспали и нещата се оправиха.... Но направо не знаех какво да правя вече....
Сега успях да си намажа една филия, щото не съм яла от снощи и пия на гладно лекарства... И седнах..

Взех си хомеопатични хапчета за смучене, въобще не ме облекчават, усетих че много бързо се развива болестта и започнах да взимам хексорелетен и нурофен стоп колд, извадих замръзена кърма за утре и без това има замръзена голямо количество, няколко дни ще я давам докато се  оправя и се изчисти кърмата.
Лизи, сега ми хрумна, че за съвместимост с кърменето винаги проверявам е лактансиа. Според нея и хексоралетен и Нурофен са ок.
Търси се по активна съставка на лекарството. В твоя случай като имаш замразена кърма е супер, но някой път ако не искаш да спираш кърменето можеш да хвърляш едно око.

https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/nurofen/tradename/

# 391
  • София
Много съчувствам...ревала съм и аз така с моите. Някъв ужас беше. Сега рева само с един😀 3тя нощ имаме общо може би час сън и двамата- таквия болки в корема има вече нощем, че изобщо не заспива за повече от 15 мин. И мо писна и напряео минах на хип. В резултат св се продриска. До вчера беше запечен. Не знам колко дни да чакам, за да сменя отново млякото, ако не мине... направо едва издържам без сън вече....

# 392
Мами, препоръчайте ми някой овлажнител за въздух, от който сте доволни. Много ни е сух въздуха в спалнята... И с нищо друго не става да се вдигне, а и имаме климатик... Май от него се изсушава.

# 393
Момичета, много съм притеснена:( Вие давате ли витамин Д? Аз досега никога не съм му давала, защото педиатъра, при който бяхме в началото ми каза, че не е необходим, да не давам, защото в адаптираното мляко, което давам на бебчо имало достатъчно. След това смених педиатъра, поради постоянно запълнен график, трябваше по- рядко да са прегледите при него. Педиатърката, при която ходим в момента не ме е питала никога дали давам витамин Д, аз също не питах , защото повярвах на първия педиатър. На последния ни преглед ми дадоха лист свързан със захранването и пишеше и за витамин Д, обяснено е, от колко мл на ден, ако се дава АМ, вече не било нужно да се дава допълнително витамина. Излиза, че първите 2 месеца и нещо е трябвало да давам допълнително, а аз не съм.
Много съм притеснена Sad  Как да постъпя? Късно ли е да започна да давам сега като е на 4 месеца? Има ли някакви рискове сега за детенцето ми като не му е давано в началото Cry По колко трябва да се дава, изобщо всякаква информация ще ми е полезна.

# 394
Момичета, много съм притеснена:( Вие давате ли витамин Д? Аз досега никога не съм му давала, защото педиатъра, при който бяхме в началото ми каза, че не е необходим, да не давам, защото в адаптираното мляко, което давам на бебчо имало достатъчно. След това смених педиатъра, поради постоянно запълнен график, трябваше по- рядко да са прегледите при него. Педиатърката, при която ходим в момента не ме е питала никога дали давам витамин Д, аз също не питах , защото повярвах на първия педиатър. На последния ни преглед ми дадоха лист свързан със захранването и пишеше и за витамин Д, обяснено е, от колко мл на ден, ако се дава АМ, вече не било нужно да се дава допълнително витамина. Излиза, че първите 2 месеца и нещо е трябвало да давам допълнително, а аз не съм.
Много съм притеснена Sad  Как да постъпя? Късно ли е да започна да давам сега като е на 4 месеца? Има ли някакви рискове сега за детенцето ми като не му е давано в началото Cry По колко трябва да се дава, изобщо всякаква информация ще ми е полезна.

На мен педиатърката ми е казала по 2 капки Вигантол сутрин и до ден днешен й ги давам. Вече е на 4 месеца и при всеки преглед ми казва да продължавам.

# 395
И аз давам по две капки вигантол, сутрин, преди храна.
Започни да му даваш,според нашата педиатърка, дава се до годинка.
Не се притеснявай едно време на нас никой не ни е давал витамин Д, пък ето ни, живи и здрави Blush
Следващия път обясни на педиатърката ситуацията, но през това време започни да му даваш Blush

# 396
Аз давам по една капка Джонсън. На големия също давах до годинката, след това само зимните месеци.

# 397
И аз давам по 2 вигантол. Казаха ми до 1 година, но през зимата да давам и на каката. Някой път забравям да дам. Витамин Д е важен против рахит. С каката много ме изплаши една овца лекарка. Понеже ѝ беше по-издуто челцето и тая ме посреща с думите, че ще си останела такава "дефектна" понеже не съм давала повече капки витамин Д. А аз знаех да давам само по 1. Както и да е, с времето челото си ѝ стана нормално. Дава се повече ако бебчето расте бурно на височина първите месеци. Изобщо не е проблем отсега нататък да даваш. Но и педиатърката да каже, може твоето бебче да няма нужда от много високи дози. Аз давам защото самата аз съм със сериозен дефицит на витамин Д.

# 398
Аз цъфнах с голям дефицит по време на бременноста, не че не го подозирах. Хем от години се опитвам да пия, но колко го пия е отделен въпрос. Подмята се винаги едно шишенце вкъщи и на теория всички пием, на практика… добре, че е ММ, че децата да взимат редовно. Аз се сещам на 2-3 дни.
Но честно казано когато го взимам редовно определено усещам разлика, много ме е яд колко съм несериозна. За магнезия и Б витамините се сещам и почти не пропускам, но с тези капки нещо не ми върви.

# 399
Много ви благодаря за отговорите 🤗 Още утре ще говоря с нея. В листа, който ми даде пише, че трябва да се приема 400 IU на ден и над 946 мл на ден, ако се пие от това мляко не е необходим допълнителен прием на витамина, бебчо пие 1,120 (да, но в момента, а предии естествено много по- малко Sad Яд ме е, че повярвах на този педиатър, но явно тук всеки е на различно мнение. Не живея в момента в България и не знам колко витамин Д съдържат АМ в Бг, сега ще прикача снимки на нашето мляко.

# 400
Момичета последната седмица бях на аб и вечер давах веднъж АМ, след като изпия антибиотика. Иначе другите 6 хранения - кърма. Добре но от 5-6 дни Кати не е акала. Тази нощ и не спа добре, плаче от болка,свива се. Правих два дни с термометър в дупето, нищо. Вече се чудя дали да пробвам с бебешкитв клизми с мед, имам една вкъщи. Според вас да чакам ли още? Или да звънна на пед за съвет. До три дни и беше макса, сега близо 6? 🙄🫣😭

# 401
Никол, 6 дни май е доста, аз бих се консултирала с педиатъра.

Бяхме на консултация за 3тия  месец. 5 940гр, 63 см. Наддала е само 460гр и е порастнала с 3 см, но предвид кризата с храненето този месец бива. Лошото е, че от вчера пак отказва да пие от шише.... не разбирам какъв  е проблема...
Нито АМ, нито кърма, нито вода иска да пие от шише.. нищо.
Днес взех от аптеката сонди, мисля и това да пробвам. Не мога обаче да се ориентирам, защо има дупка  но 1 см от отвора, не трябва ли да е само на отвора... Някой дали има опит и е ползвал?
На всичкото отгоре вече и кърмата ми намалява съвсем, та някак трябва да го пие това АМ...

# 402
5,6 дни наистина са много, според мен направо и направи клизмичка, нищо няма да усети, аз няколко пъти съм им правила на мойте (микро клизма Мелилакс половин доза), аз не бих чакала толкова време, като знам мойта как се мъчеше на 3ти ден Sad   според мен направо и прави клизма, стига се е мъчила, пък после ще говориш с педиатър, с какво да продължиш за да се нормализират нещата.

Може да и правиш и масаж на коремчето, за да се изходи по бързо и да не я боли толкова, по часовниковата стрелка.
Момичета последната седмица бях на аб и вечер давах веднъж АМ, след като изпия антибиотика. Иначе другите 6 хранения - кърма. Добре но от 5-6 дни Кати не е акала. Тази нощ и не спа добре, плаче от болка,свива се. Правих два дни с термометър в дупето, нищо. Вече се чудя дали да пробвам с бебешкитв клизми с мед, имам една вкъщи. Според вас да чакам ли още? Или да звънна на пед за съвет. До три дни и беше макса, сега близо 6? 🙄🫣😭

# 403
Ние бяхме на консултация за 4 месец днес, сложихме последните 2 ваксини и приключихме с това. Обаче се скъса да реве, особено след втората, едва го успокоихме. 7200 г и 65 см е. Както си мислим, че не яде достатъчно, така е качил почти килограм.
Нещо започна да повръща от време на време последните 2 седмици, взех един Гастротус, сякаш няма да сменяме АМ с АР. То и не повръща на всяко хранене, случва се примерно на едно хранене на ден, но като започне и връща по малко през половин - един час, след следващото хранене вече няма проблем. И всъщност се случва по-често, когато го храни ММ. Не знам и аз. Така или иначе мисля да захранваме към 5 месец, ще видим ще отшуми ли.

# 404
  • София
Flower, хранила съм със сонда-така е отворчето, не знам защо, сигурно има причина. Пробвай- слагаш чист пръст в устата с мекото нагоре към небцето да го засмуче и отстрани прокарваш сондата- играчка е, ама дано дърпа. Не знам какво е това при нея, още малко и почваш захранване и по- скоро да свършва тая мъка с млякото.
Ние тази нощ поспахме, но разстройството от хип ар продулжава, затоеа на второто нощно добавих нан. -започнаха колики както предните нощи. Ся ще се окаже, че нАн-ът е бил проблем, ще се гръмна. Та днес взех комбиотика на хип и сега дадой от него-дано разстройството спре и му понесе това мляко. Пък ще видим с рефлукса какво ще правим.

Общи условия

Активация на акаунт