Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 629
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
И при нас е така 460 гр и +3 см.
Аз се притесних, педиатърката обаче - не, каза, че бебето не е робот и че си има периоди. Важното е, че е наддала.
Аз писах и във Facebook ,ама да си кажя и тук .Ние сме наддали само 450гр. през последният месец ,но пък е +3см.И според ЛЛ трябва да почвам да захранвам ,обаче аз не съм съгласна и ще отложа поне като стане на 5 месеца .
Пак останахме без ваксини и тя освен 2-те в болница има само един прием на Ротарикс. Не знам кога вообще ще и бият тези ваксини и до кога може да се отлага.
Иначе тя не иска да суче повече от 5мин Пробвах да цедя  след кърмене и да и давам допълнително ами не иска да пие от шише само се лигави .

# 481
Аз писах и във Facebook ,ама да си кажя и тук .Ние сме наддали само 450гр. през последният месец ,но пък е +3см.И според ЛЛ трябва да почвам да захранвам ,обаче аз не съм съгласна и ще отложа поне като стане на 5 месеца .
Пак останахме без ваксини и тя освен 2-те в болница има само един прием на Ротарикс. Не знам кога вообще ще и бият тези ваксини и до кога може да се отлага.
Иначе тя не иска да суче повече от 5мин Пробвах да цедя  след кърмене и да и давам допълнително ами не иска да пие от шише само се лигави .

Същата история. Всеки месец по 400-500 гр. И с шишето се лигави. С ваксините същата работа - 1 прием ротарикс и една хексацима. Да знаеш, че максимум за втори прием ротарикс е пети месец. По-късно не можело. А защо ги отлагате, болна ли е?

# 482
При нас съня е някакъв ад к сън решила другия месец да се свържа с консултант. Ужасно много се надявам да ни помогне, защото не се издържа. Уж чета кое и как, но не знам режима ли в приоритетен, асоциациите за сън ли, къде бъркам и какво въобще правя. Това ми е най-голямата, а к честно мазано единствена драма. Много спокойно бебе е,усмихнат,заиграва се с играчките сам, добре приема ваксините, още си е на кърма и наддава пък твърде много ама приех че ще си е дундьо поне докато не проходи 😄 Просто съня ми е ужас, от там и коя, мега изнервена съм и нещата не вървят добре.

# 483
Момичета в цялата лудница реших да започна и малък бизнес от вкъщи! Знаете, че хобито ми е сладкарството! Реших да си направя страничка във фейсбук, където да качвам десертите си. Много ви моля ако можете да я харесате, последвате и да напишете отзив! Вижте тортите, които съм качила, харесайте си някоя и просто напишете отзив, че много ви харесва или нещо подобно! Надявам се скоро да кача всичко и да сложа и цени, за да мога да продавам!
А ако нещо много ви хареса ще се радвам да поръчате и да го приготвя за вас! Много, много благодаря на всички, които ще оставят отзив или коментар!
https://www.facebook.com/profile.php?id=100066548828381

# 484
Ами защото от 1 месец има варицела в класа на едната и кака .Преди това малката беше хремава .Сега на последната консултация,аз бях готова ,но понеже Варна е пред епидемия ЛЛ отказа да и ги бие .

Същата история. Всеки месец по 400-500 гр. И с шишето се лигави. С ваксините същата работа - 1 прием ротарикс и една хексацима. Да знаеш, че максимум за втори прием ротарикс е пети месец. По-късно не можело. А защо ги отлагате, болна ли е?

# 485
Ами защото от 1 месец има варицела в класа на едната и кака .Преди това малката беше хремава .Сега на последната консултация,аз бях готова ,но понеже Варна е пред епидемия ЛЛ отказа да и ги бие .[

Ох, отложихме втората ваксина на Ради за следващата седмица, че кака ѝ е с хрема и кашлица от миналия четвъртък, а като те чета, шанса да се отложи пак хич не е малък. Искам да си минават по реда и да се приключва тая мъка.
Да ви се оплача - онзи ден пускам пералня, тя си върти и по едно време преди изплакването спря и не източи водата, половин ден се занимавахме с източването ѝ. Утре сутринта ще дойде майстор да я види, а днес естествено и двете деца ще са криви и няма да мога да оправя нищо из нас. Ще бера срам, ама се надявам поне да я оправи, защото усещам как губя почва под краката си.
Днес е много тежко със спането - няколко пъти по 20-30-40 Мин. От много време не е имала такъв ден. Сутрин в 7 кукнала будна и готова за действие.

# 486
Ние днес вече успяхме да посетим консултация. Нали до вчера бяхме в грипна епидемия в Бургас. Измериха ни 7.3 кг, 68 см. Сложиха ни ваксини и скоро няма да има рев, заради ваксини. При нас след ваксинация единствено сме малко поспаливи, без температура. Запазих и ваксина за каката, ще я ваксинирам против рака на шийката на матката. Много се чудя дали да не й сложа и за варицела, че не е карала, а сега покрай малкия рано или късно ще я изкара. Но тя е в пубертета и със сигурност няма да иска да е пъпчасала. Все още се чудя, според личния лекар не е нужно.
Nikol_Triova, ще вляза да разгледам страничката. Успех в начинанието!

# 487
Аз чета и вече не знам нормално ли е при нас или не. Бебка е на 4++. През деня спи по 3 или 4 пъти по 30-40 мин, като заспива с биберон на гимнастиката без да я вдигам. Вечер 19.30 се къпем, 20.00 яде и до към 21 заспива, но на ръце. Последно я будя да яде в 23.30 и тя сама се буди между 7 и 8. Отделно вече се захранваме, но това е добре тъй като тя страда от запек от раждането, но сега с пюретата на обяд почна да ака всеки ден, че даже и някои дни по два пъти. Та въпроса ми е дали е нормално такова спане или да започвам да се притеснявам. Аз малко изперквам според ММ много, но е много чакана и инвитро с много мъка та се тревожа за всичко.

# 488
Всичко зависи дали на детето му е достатъчно съня. Звучи ми като да си имате режим, който удовлетворява нуждите ѝ. В идеалния случай при нас, бебето трябва да има един по-дълъг сън след обяд. Днес обаче не можа да поспи, подозирам, че я мъчиха зъби, и беше лош ден.

# 489
Gripping, и нашата пералня така блокира единия ден. Аз я чаках, накрая се ядосах и я източих в една тава през филтъра. Накрая с 300 зора успях да развъртя и самия филтър, вече ми беше ясно, че има нещо в него. Бебешки чорап беше. От тогава перем бебешките чорапи и лигавниците в торба за пране.
Много се радвам аз, че успяхме да сложим всички ваксини и няма да го мислим за сега.
*Jerry*, ние сложихме ваксина за варицела на Филип лятото, трябва да сложим и втора доза, надявам се да успеем до 2-3 месец. Аз също мисля да си сложа, защото мисля, че не съм карала, но първо ще пусна тест за антитела за всеки случай. Все пак теста е 20 лв, а ваксината по 80 лв доста. 😁
Предпочитам да ваксинирам, отколкото да боледува. За младо момиче пък мисля, че е задължително. Не знам на колко е момичето, но при условие, че може да забременее след няколко години и още да не е изкарала варицела… Аз доста треперих като бременна да не лепна от някъде.

# 490
Ние в рамките на месец минахме варицелата. Каката, бебка и накрая таткото.  Най-леко беше при бебето,  а най-тежко при ММ. Бяхме решили, ако не се разболеят да сложим ваксини,  но се разболява.
*Jerry * поздравления за решението за ваксина за ЧПВ. Аз лично страдам от това и съм с типизация на вируса с точно раковите типове. На 6м ходя на Аг, 4 биопсии имам и 3 почиствания на начален етап. Имам 2 дъщери. Живот и здраве искам да ги ваксинирам.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 03:39 от Hami@

# 491
*Jerry*  и аз съм решила да бия ваксината за ЧПВ на каките . Твоята на колко години е  ?
 Относно спането ние имаме от време на време режим тя през деня прави 2 дълги дремки от по 1:30 мин и горе долу 2 по кратки за по 30 мин. като забелязвам ,че ако прескоча интервала от 1:30мин будуване после много трудно заспива.Вечер я къпя между 20:00-20:30 и заспива към 21:00-21:30 ,като се събужда за 1 нощно хранене за сега е в различен час .Все още има леки колики ,които я тормозят и понякога се събужда с писък ,но успявам да я успокоя без да я вземам.
Тя заспива сама в кошарата ,вечер е повивам все още ,но има и дни в които не иска да заспива сама през деня и тогава се гушкаме и заспива в мен.

# 492
  • София
Ох, много теми😃
Никол, веднага лайквсм, обичам малките бизнеси-аз правех бижута, сега нямам много време, но си ми е страст!
400-500 гр наддаване е нормално, не виждам причина за протеснение,а ваксините, особено ротарикс, не бих отлагала-ако другите деца са видимо здрави, бих си траела пред педиатъра. Иначе тия дни мисля да увелича на преси дозата на 180. Сега пие 170.ей тъй, да видим ще драйфа ли.
Консултантът за сън както и очаквах, и както и този по кърмене, никсква работа не свърши-пари на вятъра. Само ми повиши неколкократно тревожността като не пасвахме в нужните часове сън и будуване и се чуествах ужасно. Ще взема някои от съветите за самостоятелно заспиване, но 1 и кусур лева за това...беше тотшано излишно.
Чпв и аз ще бия.аз бия всякакви възможки вкасини. Още не мога да вларам втора доза за ковид, но догодина ще бия и за грип.

# 493
valari86, каката ми е на 12 години. Личният лекар каза, че ваксината за ЧПВ се слага между 12 и 14 години. Поръчана е и евентуално другата седмица ще й сложим първа доза (те са две на 6 месеца). Май се реших и за другата ваксина против варицела за каката. И аз съм "ЗА" ваксините.
Иначе толкова малко нощен сън като снощи май сме нямали. Легна в 12 вечерта и стана в 6 сутринта ококорен. Обикновено нощния му сън е 9 часа и половина. А и сънят беше неспокоен. Възможно да е от ваксините вчера. Сложихме втория прием на шествалентната и Синфлорикс. Сега сме навън с количката и със зор заспа.

# 494
Tess_D, мъжа ми отвори филтъра да го провери, нищо нямаше там, но пък и той го беше почистил преди около два месеца. Оказа се кърпичка за освежаване на черно в тръбата, че и стотинка в помпата, за разкош. Та вече ще си имам едно на ум с кърпичките.. а и с бебешките чорапчета - също. Grinning Кой да предположи, че ще съм щастлива от звука на пералнята? Joy

Общи условия

Активация на акаунт