Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 538
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Най-сигурният начин е само да кърмиш. Няма проблем според мен да даваш от шише, но много рядко. По-скоро като изключение. Ако я кърмиш редовно само на гърда ще се върне кърмата. С каката така бяхме на смесено и реално кърмата започна доста да намалява, докато не приключих към 9-10 месец. Но тогава и бях бременна вече.
Ех, как ми се иска поне веднъж вечерно време да дам шише, но не се получава. 4 вид адаптирано мляко купихме и не приема и не приема. Единствено се успокоявам с надеждата, че като започна да захранвам по някое време се предполага, че ще прояде и друга храна и пропие и по друг начин освен от гърда Grinning

# 676
Кърмата се увеличава само с често предлагане. Чаят и лактил при мен увеличиха с 10-20 мл при същия брой хранения. Кърмя го на 2 часа горе-долу, за да е нахранен. Аз започнах захранването и съм супер доволна с надеждата да заместя хранене до 2-3 седмици и да получа свобода за 4 часа Simple Smile))! От друга страна, това е кратък период, минава си като един миг като всичко..после сополанкото ти вика мамо, брат!

# 677
Момичета, доста се притеснявам, че беба не се обръща още. Веднъж два пъти се обърна от корем по гръб и това е. Сега ми излязоха снимки на каката. 5 дена преди да навърши 4 месеца вече е спяла по корем. А това бебе абсурд пък да се обръща по корем. Знам че всяко дете е различно, но четох че дори още в третия месец трябва да го правят. Отделно пък Ася Демирева ми каза, че уж вторите деца се развиват преждевременно. Според вас има ли някакви норми, за които да гледам със сигурност?

# 678
Здравейте!
До сега не съм се включвала и само ви чета. Тъй като родих в края на септември, реших да ви следя, за да се сверявом часовника,както се казва.

Относно намаляването на кърмата - аз съм същото положение - какво ли не опитах и кърмата си намаля, намаля.  Гледам да го кърмя на 2 часа, 2 часа и половина, за да му стига. Вечер изобщо не иска да сече, тъй като лактацията е слаба и почти кърма няма според мен, понеже виждам как се опитва да дърпа няколко пъти и след това преглъща и постепенно се изнервя. След това давам езцедена през деня кърма. Пие около 110-120 мл и приключва. От както му давам от шише вечер, спи повече и не става на всеки три часа да яде. Сега прави паузи отново - около 5-6 часа, а тази нощ даже 7 часа. Най - накрая се наспах 😁
Пия чай Лактеса, капсули сминдух, ям Овесени ядки и пия много вода, на ефект почти няма за увеличаване.

# 679
И моя мъник още не се обръща от гръб по корем. От вчера е започнал някакви опити, но ще видим кога ще успее. Според мен няма за какво да се притесняваш. Както казваш всяко дете се развива различно. Някои късно се обръщат, други много рано, така че спокойно. Затова ги мразя тези норми, че като нашите деца не влизат в тях и се вкарваме във филма. Може да опиташ да му правиш упражнения за обръщане, да му помогнеш.

Относно кърменето - според мен си имам кърма, но както си спеше по цяла нощ и издържаше без храна, сега започна да се буди по 2 пъти на нощ 🤯 ама това е положението за сега. Може би е време вече за захранване 🤷‍♀️

Момичета, доста се притеснявам, че беба не се обръща още. Веднъж два пъти се обърна от корем по гръб и това е. Сега ми излязоха снимки на каката. 5 дена преди да навърши 4 месеца вече е спяла по корем. А това бебе абсурд пък да се обръща по корем. Знам че всяко дете е различно, но четох че дори още в третия месец трябва да го правят. Отделно пък Ася Демирева ми каза, че уж вторите деца се развиват преждевременно. Според вас има ли някакви норми, за които да гледам със сигурност?

# 680
Нормата за обръщане е между 4 и 6м. Да, някои бебета го правят и по-рано, но това не променя нищо. Simple Smile Има упражнения за стимулиране, но аз като съм против за твърде голямото стимулиране на децата в каквато и да е насока в ранна възраст, защото мозъка свиква да бъде обучаван и губи инициативността му, което може да в предпоставка за проблеми по-късно. На кратко - стимулацията е важна ама да не се прекалява с нея Simple Smile

# 681
Реално с каката изобщо не съм си давала зор. Не обичаше да я слагаме по корем, но сама си започна рано. Изключително самостоятелна. Никога не е давала зор да я разнасяме на ръце, играе си и се занимава сама от бебе.

# 682
Мойте са на 5 месеца и две седмици, на консултацията на 5 месеца ни дадоха направление за рехабилитация за да ги научат да се обръщат и едното да скача/пружинира (не знам как се казва) от утре я започваме, педиатърката ми показа упражнения за обръщане и каза да им го правя често, пробвай да го правиш и ти.
https://youtu.be/ONGvUNOX7B4

На шестата минута, показва това което и педиатърката ми показа.

# 683
И Борис скоро започна да се обръща, даже май ви бях питала. Филип също на тази възраст е спял по корем и се чудих и аз защо Борис не иска, но започна.

# 684
Мойте са на 5 месеца и две седмици, на консултацията на 5 месеца ни дадоха направление за рехабилитация за да ги научат да се обръщат и едното да скача/пружинира (не знам как се казва) от утре я започваме, педиатърката ми показа упражнения за обръщане и каза да им го правя често, пробвай да го правиш и ти.
https://youtu.be/ONGvUNOX7B4

На шестата минута, показва това което и педиатърката ми показа.

Хубави упражнения. Повечето ми ги е показвала свекървата още с първото дете. Правя ги от време на време. Най-често я държа по корем. А това пружиниране сама си го прави от месец. Само като я гушнем и се изправя права и започва да скача върху нас. Grinning

# 685
  • Варна
Нашия има няколкото успешни превъртания, но като цяло е по-бавен от батко си. Аз бях писала, че бая стои в шезлонга или малката кошара и няма къде да тренира. Sad Батко му беше постоянно на земята или дивана. Гледах наскоро, че на 5м вече си е хващал краката, а малкия още дори не ги вдига много-много.

Иначе пак са болни и двамата. Този път със силна кашлица и е много по-гадно от сополите. И двамата не могат да спят и се будят през няколко минути. Бахти ужаса с тез болести, вече ми втръсна отвсякъде. Снощи заспах в 4ч и то на земята в детската, защото там нямаме легло, а само кошара. Гърба ми е леш. Станах в 7ч и екшъна почна. Надявах се таткото да си вземе болничен и да остане с нас поне 2 дни, ама не можел. Засега се оправям сама с двамата, ама ако наистина видя зора - ще настоявам повече.

# 686
Момичета извеждате ли бебетата в този студ? Днес в София беше -3, но ние всеки ден я извеждаме. И днес бяхме около 2 часа навън. Спи като пън и искам да я калявам, затова го правя. Но се чудя при вас как е? 🙄

# 687
Да, идеално е за бебета да си спят в количката. Ама за мама не е идеално Grinning Аз съм много зиморничава, но учудващо и вчера и днес ми беше ок. Вчера излязохме и четиримата заедно, а днес водих каката до парка за ръка. Може след малко и бебето да изкарам. Двете заедно засега не мога да извеждам.

# 688
  • Варна
Ако на мен ми се излиза, излизаме. Не го мисля времето. Той си е в пухено космонавтче и количката го пази, така че никакъв проблем. Даже е полезно. Просто не винаги ми се занимава с баткото, той бая ми усложнява разходките (и живота като цяло Grinning )

# 689
Джинкс, да оздравяват бързо и двамата! Има ли как да  е хоумс офис и малко поне да ти помогне?
Мен това ме спасява, че мъжа ми си работи от вкъщи и ако няма срещи успява да му отели по 5-10мин за да сготвя, да отида до тоалетна. Мен ми трябва колкото да му реагира, ако се разплаче, защото съм през две стаи, а не ми се мъкне столче/люлка в кухнята непрекъснато. Даже толкова съм се размислила за второ бебе, именно защото работата му е голямо удобство и много ми помага.

Ние излизаме, ако на мен ми е комфортно. Grinning Вчера беше ужас и не сме мърдали, днес ходихме на ортопед и после на пазар. Утре имам няколко ангажимента и пак си е с мен. Единствено го пазя, ако вали или духа студен вятър, ама то тогава и себе си пазя и не ми е приятно навън Grinning

Общи условия

Активация на акаунт